Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
34.66
Gram Altın
2410.34
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP'de skandal bir kavga daha!

25 Eylül 2023 09:36:39
CHP içindeki kavgalar artarak devam ediyor. CHP Manisa İl Kongresi sırasında, Milletvekili Ahmet Vehbi Bakıroğlu'nun reform konuşması sırasında, parti üyeleri arasında bir çatışma yaşanırken ortalık savaş alanına döndü.

CHP Manisa İl Teşkilatı'nın 38’inci Olağan Kongresi Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. İki başkan adayının yarıştığı kongreye CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel, CHP Genel Başkan Adayı İlhan Cihaner, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Tarhan, CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bekir Başevirgen, CHP Parti Meclis Üyesi Pınar Uzun Okakın, belediye başkanları, delegeler ve partililer katıldı.

Partililer kavgada kürsüye yöneldi

Genel başkan adaylarının konuşmasının ardından dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu’nun konuşması sırasında bazı partililer arasında tartışma yaşandı.

chp-kavga_907f70d5155baff0c1ff1b28338ef336.JPG

Ortalık savaş alanına döndü

Tartışmanın büyümesi üzerine bazı partililer kürsüye doğru yönelince ortalık savaş alanına döndü.

Daha sonra CHP Manisa İl Başkanı Ali Kuyumcu ve delegeler araya girerek tansiyonu düşürdü. Semih Balaban ile Ferdi Zeyrek’in il başkanlığı için aday olduğu kongre, ortamın sakinleşmesinin ardından kaldığı yerden devam ediyor.

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan genel seçimlerde, partisi CHP oyların %25,35'ini alarak 169 miiletvekili (39 tanesi ittifakın diğer partilerine ait) çıkardı. Millet İttifakı 212 vekil çıkararak parlamentoda salt çoğunluğu (300+1) sağlayamadı. Aynı gün genel seçimlerle birlikte yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Recep Tayyip Erdoğan oyların %49,52'sini; Kemal Kılıçdaroğlu ise %44,88'ini aldı. Salt çoğunluk elde edilemediğinden en yüksek oyu alan Erdoğan ve Kılıçdaroğlu ikinci tura kaldı. 28 Mayıs tarihinde yapılan ikinci turda Kılıçdaroğlu oyların %47,84'ünü alarak seçimi kaybetti.

İstifa çağrıları

2023 cumhurbaşkanlığı seçimleri için yapılan birçok ankette İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, kamuoyu tarafından Erdoğan'a karşı seçimi kazanacak adaylar olarak görülüyordu. Süreç boyunca Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ise birçok kez gündeme geldi ve hatta kendisi de aday olabileceğini belirtti. Kamuoyu ise Kılıçdaroğlu'nun adaylığını riskli olarak gördü ve birçok ünlü isim buna karşı çıktı. Kılıçdaroğlu, seçimi kaybettikten sonra birçok kesimden tepki aldı ve istifa etmesi istendi.

Genel başkanlık yaptığı süre boyunca, almış olduğu yenilgiler ve 2010 tarihinden bu yana CHP'nin genel başkanlığı görevini yürütmesi sebebiyle kamuoyu ve başta CHP'liler olmak üzere birçok siyasetçi tarafından sık sık eleştiriliyor ve istifa etmesi isteniyordu. Seçimden önce, CHP eski milletvekili ve Memleket Partisi genel başkanı Muharrem İnce, "Önümüzdeki kurultayda Atatürk, Anıtkabir'den çıksa genel başkanlığa aday olsa İsmet İnönü de genel sekreter olsa 2'si birden girseler, kurultayı kaybederler. Kazanamazlar çünkü CHP, işgal altında" diyerek Kılıçdaroğlu'nu eleştirmiştir.