Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP'den orman kanunları

Seçimden hezimetle ayrılan CHP'de, milletvekillerine medya kuralları getirildi. CHP Sosyal Medya ve Medya Planlama Birimi tarafından partili milletvekilleri ve yöneticilere iletilen bilgilendirme raporunda, milletvekillerinden dini konulara girmemeleri ve kişisel görüşler yerine parti görüşlerini kamuoyuna yansıtmaları istendi.
CHP'den orman kanunları
07 Ağustos 2023 09:19:17
Seçimden hezimetle ayrılan CHP'de, milletvekillerine medya kuralları getirildi. CHP Sosyal Medya ve Medya Planlama Birimi tarafından partili milletvekilleri ve yöneticilere iletilen bilgilendirme raporunda, milletvekillerinden dini konulara girmemeleri ve kişisel görüşler yerine parti görüşlerini kamuoyuna yansıtmaları istendi.

CHP içerisinde yaşanan seçim sonuçlarının yarattığı hareketlilik devam ediyor. Parti içinde değişimi savunan Ekrem İmamoğlu öncülüğündeki kesime karşın, Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğunu koruma çabaları devam ediyor.

Kılıçdaroğlu'nun seçim sonuçlarını başarı olarak yorumlaması, tabandan gelen istifaları göz ardı etmesi dikkat çekiyor. Koltuğunu bırakmama kararlılığını sürdüren Kılıçdaroğlu, bu çerçevede parti içi baskıyı artırıyor.

Medya yasakları başladı

Parti içerisinde yaşanan bu süreçte, CHP'li milletvekillerine yönelik baskıcı tedbirler de artarak devam ediyor. Kılıçdaroğlu'nun direktifleri doğrultusunda, parti içi meselelerin medya ve kamuoyu önünde konuşulmaması gerektiği vurgulanıyor. Haftalık olarak yayımlanan bildiride, bu tür konuların parti içi organlarda çözülmesi gerektiği vurgulanarak, medyanın bu konuda kullanılmaması gerektiği belirtiliyor.

Dini konulara girmek yasaklandı

Parti yönetimi tarafından alınan bir diğer karar ise CHP'li vekillerin televizyon programlarına katılmadan önce Medya, Planlama ve Sosyal Medya Politikaları Genel Başkan Yardımcılığı'na bilgi verme zorunluluğu getirilmesi oldu. Bu uygulamaların yanı sıra, CHP'li vekillere dini konulara girmemeleri konusunda bir kısıtlama getirildiği de raporda yer alıyor.

CHP Sosyal Medya ve Medya Planlama biriminin haftalık bilgilendirme raporuyla ortaya çıkan bu durum, parti içi dinamiklerde yaşanan değişim ve gerilimleri yansıtıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu kimdir?

Kılıçdaroğlu, Türk siyasetçisi ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) genel başkanıdır. Kendisi 17 Aralık 1948 tarihinde Tunceli, Nazımiye'de doğmuştur.

Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde ekonomi maliye bölümünden mezun olduktan sonra Maliye Bakanlığı'nda çalışmıştır. Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) genel müdürlüğü görevini üstlendikten sonra siyasi kariyerine atılmıştır. 2002 Türkiye genel seçimlerinde CHP İstanbul milletvekili olarak meclise girmiştir.

Kılıçdaroğlu, CHP içinde aktif olarak yer almış ve farklı görevler üstlenmiştir. 2010 yılında CHP genel başkanlığına seçilmiş ve Türkiye'nin ana muhalefet lideri olmuştur. 2011 Türkiye genel seçimlerinde partisinin oy oranını artırmış, 2014, 2016, 2018 ve 2020 yıllarında yapılan kurultaylarda yeniden genel başkan seçilmiştir.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'yi Millet İttifakı çatısı altına sokarak önemli seçim başarıları elde etmiştir. 2019 yerel seçimlerinde Ankara ve İstanbul'da büyükşehir belediye başkanlıklarını kazandırmıştır. Ancak 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminde cumhurbaşkanı adayı olarak katılmış, ikinci turda Recep Tayyip Erdoğan'a karşı kaybetmiştir.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun kaybettiği seçimler

2011 Genel Seçimleri: Kılıçdaroğlu, CHP'nin genel başkanı olarak ilk kez 2011 genel seçimlerinde yer aldı. AK Parti yine de bu seçimleri kazanarak iktidardaki konumunu sürdürdü.

2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimi: Kılıçdaroğlu, 2018'de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin adayıydı. Seçimi mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kazandı.

VF kat sağ