Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
35.07
Gram Altın
2463.85
BIST 100
10172.81
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP'li belediye başkanından kadına şiddet! İşte görüntüler...

10 Kasım 2023 15:18:36
Sözde kadın haklarını ağzından düşürmeyen CHP'liler, Özgür Özel'in Manisa'da yaptığı ziyaret sırasında kadına yönelik şiddetin en büyük örneğini gösterdi. Görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekti.

CHP 38. Olağan Kurultayı’nda genel başkan seçilen Özgür Özel, ilk ziyaretini 7 Kasım’da memleketi Manisa’ya yaptı. Ziyaret sırasında Özgül Özel'in yanına gidip hediyeleri vermeye çalışan Akhisar Kadın Kolları Başkanı Fatma Çelepçi, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu tarafından mobbinge uğradı.

Yıllardır kadın hakları üzerinden öne çıkmaya çalışan CHP'liler gerçek yüzlerini net bir şekilde gösterdi. Olay yerinden elde edilen görüntülerde Dutlulu’nun kadını sahneden iterek kovmaya çalışması dikkatlerden kaçmadı. Üstelik platformda yer alan diğer CHP'liler Fatma Çelepçi'den özür dilemektense sinirden kendini kaybeden Dutlulu’yu sakinleştirmeye çalıştı.

'Bir hışımla gelip senden başka kadın görüyor musun dedi'

Olayla ilgili ayrıntıları gözyaşları içinde anlatan Çelepçi, CHP'li Özgür Özel ile uzun yıllardır tanıştıklarını ve birbirlerini abla kardeş gibi gördüklerini söyleyerek, Özel’in mitinginde, Özel’e kendi yaptığı ekşi mayalı ekmeği vermek için çıktığını söyledi. Çelebi, olaya ilişkin ayrıntıları şu sözlerle aktardı; “Özgür Özel ile abla kardeş gibiyiz. Ben gittiğim her yere çiçek değil kendi yaptığım ekmeği götürürüm. Özgür benim ekmeğimi çok sever. Güzel bir ekmek yaptım ve bunu Özgür’e vermek istedim. Ekmeğin ülkemize bereket getirmesi için de ekmeği vermek istiyordum. Platformda duruyordum. Dutlulu bir hışımla yanıma geldi ve ‘İn aşağı, in şuradan, senden başka kadın kolları mı var burada’ dedi. Bana ‘terbiyesiz’ dedi; bu hakareti asla kabul etmiyorum. Ben bir anneyim; bunu hak etmedim. Bu olay olmasaydı çok iyi olurdu; çok kırgınım.”

CHP'liler aramadı AKP'liler aradı

Olay sonrası partililer tarafından aranmadığını da sözlerine ekleyen Çelebi, “Belediye Başkanı, İlçe Başkanı… Hiç kimse beni aramadı. Ama AK Partili insanlar bile aradı. Ben Ecevit, Karayalçın dönemlerinden beri bu partideyim. Seçim öncesi bu olay kötü oldu. Yapmasaydı çok iyi olacaktı” dedi.

Hem dışlandı hem de tehdit edildi!

Çelepçi öte yandan, yaşanan olay sonrası Dutlulu’nun kendisine mesaj atarak mobbinge devam ettiğini ise şu sözlerle anlattı; “Bana mesaj yazarak ‘seni takip ettireceğim, disipline vereceğim’ diye yazdı. 4 yıl çalıştığım başkanımı desteklediğim için, istifa etmemi istedi. Ben 90’lı yıllarda partiye girmiş biriyim; 2014 yılında partiye girmiş biri bunu bana yapamaz. Olay sırasında da bana gözünü dikip, kafasını ‘ben sana gösteririm’ dercesine salladı. Ben de orayı terk ettim.”

Miting sonrası parti binasında Genel Başkan Özgür Özel’in ekmeği aldığını ve Ankara’ya götüreceğini söylediğini dile getiren Çelepçi , sözlerini “Özgür Özel yanıma gelip, ‘insan kazanmalıyız, kaybetmemeliyiz’ dedi. Beni üzmez, kırmaz. Maalesef bunu yaşadım” cümleleri sonlandırdı.