Dolar (USD)
32.05
Euro (EUR)
34.88
Gram Altın
2461.20
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP'li belediye bunu da yaptı! Foseptik kokusuna naylonlu önlem

Bilecik'te her yanı kaplayan kanalizasyon kokusu kentin kabusu oldu. CHP'li Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı çözümü rögar kapaklarının altına naylon sermekte buldu.
CHP'li belediye bunu da yaptı! Foseptik kokusuna naylonlu önlem
04 Ağustos 2023 08:30:47
Bilecik'te her yanı kaplayan kanalizasyon kokusu kentin kabusu oldu. CHP'li Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı çözümü rögar kapaklarının altına naylon sermekte buldu.

Ancak uzmanlar bunun başka bir felakete yol açabileceğini duyurdu.

Bir süre önce kentin merkezinde alt yapı ve kanalizasyon yenileme çalışmaları başlatan Bilecik Belediye Başkanı CHP'li Melek Mızrak Subaşı, binlerce liraya mal olan çalışmaların tamamlandığını ve Bilecik'te istenmeyen görüntülerin sona erdiğini söyledi.

Subaşı'nın verdiği alt yapı müjdesinin üzerinden sadece 3 ay geçerken, sözde yenilenen kanalizasyon hattından şehrin dört bir yanına lağım kokuları yayılmaya başladı.

Sıcak havaların da etkisiyle insan sağlığını tehdit eden olay karşısında vatandaşlar tepki gösterirken, CHP'li Başkan akıllara durgunluk veren bir çözüm buldu.

Röğar kapakları tek tek naylonla kapatıldı

CHP'li Subaşı'nın talimatıyla harekete geçen Temizlik İşleri Müdürlüğü, şehrin birçok noktasında kötü koku salan rögar kapaklarını açarak altına kalın naylonlar serdi.

Bu yöntemle lağım kokusuna engel olmaya çalışan Başkan Subaşı, kanalizasyon hattında gaz birikmesine neden olarak Bileciklileri bir başka felaketle yüz yüze bıraktı.

1_b67a2dc84608dcb7eae65b678a57eb9a.jpg

Patlama riski var

Naylonlu önlemin bir başka felakete yol açabileceğini vurgulayan uzmanlar, hava almayan kanalizasyon hattında gaz birikmesi yaşanacağını ve bu durumun patlama riski doğuracağını ifade etti.

Esnaf ve vatandaşlar belediyeden sorunun kökten çözüleceği kalıcı çözümler bekliyor.

ok0qh16911223196959_87c21ee28b66d168bd6a8698c52189ec.jpg

Aydın'da da aynı tehlikeli yöntem

CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan ASKİ ekipleri, vatandaşlardan gelen şikayetler sonrası kanalizasyon kokusunu önlemek için ilginç bir çözüm bulmuştu.

Geçtiğimiz günlerde artan pis koku şikayetleri üzerine harekete geçen ASKİ ekiplerinin kanalizasyon bacalarını çuval parçalarıyla kapatması büyük şaşkınlık yarattı.

111a56c1c8fe47b13cd9f3429eb2a1f5c76_6a8bb68cc349ad0dcea679315509aecf.jpeg

İlkel çözüm kokuyu önleyemedi

CHP'li belediyenin ilkel çözümü de kokuyu engelleyemedi.

Aydın'da, son günlerde aşırı sıcakların da bastırmasıyla kentin büyük bölümünü, kanalizasyonlardan gelen pis koku sarmıştı.

Vatandaşların durumdan şikâyet etmeye başlaması üzerine CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekipleri, kentin merkezi konumundaki Efeler ilçesindeki rögarları kontrol ettirmişti.

Ardından da ASKİ ve Efeler Belediyesi ekipleri, çok sayıda kanalizasyon bacasını, çuval parçalarıyla kapatmıştı.

Belediyenin bu ilkel çözümü ise görenleri hayrete düşürürken problem çözülmedi.

Halk tepki gösterdi

Duruma isyan eden vatandaşlar ise CHP'li Büyükşehir Belediyesi ve Efeler Belediyesi'ne tepki göstermişti.

Bacaların çuvalla kapatılmasının bir işe yaramadığını dile getiren vatandaşlar, "Kanalizasyonlardan artan sıcaklığın da etkisiyle kötü bir koku yayılıyor.

Sokaklarda burnumuzu kapatarak yürüyebiliyoruz. Bulunan çözüm bu mu? Bu çağdışı çözüm işe yaramadı. Belediye resmen çuvalladı. Ayrıca çok çirkin bir görüntü oluştu.

Belediye bu kanalizasyonları yaz-kış düzenli olarak temizleseydi bu koku olmayacaktı. Yazın ortasında bu ağır kokuyu çekmek zorunda değiliz" demişti.

Tepkilerin artması üzerine bu kez bacaların, Efeler Belediyesi tarafından böceklerin çıkmaması için çuvalla kapatıldığı iddiası ortaya atıldı.

Ancak bu iddia da tepkileri dindirmeyince, belediye çuvalları sökmeye başladı.