Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.66
Gram Altın
2431.52
BIST 100
10005.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP'li Bornova Belediyesi ağaç katliamı yaptı

09 Ağustos 2023 00:51:48
Muğla'nın Akbelen ilçesinde çevreci kimliğine bürünen CHP üyelerinin İzmir'in Bornova ilçesinde ağaç kesimi gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Bir kadın, Bornova Belediyesi'nin Evka-3 semtinde ağaç kesimini anlık olarak videoya kaydetti. Bu ağaç kesimi çevre tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

İzmir'in Bornova ilçesinde yaşanan olayda, belediye ekiplerinin bir sitenin inşaatının önündeki yolun genişletilmesi amacıyla parkta bulunan 8 ağacı kesmesi, mahalle sakinlerinin büyük tepkisine neden oldu.

Mahalle sakinleri tepki gösterdi

Erzene Mahallesi'nde gerçekleşen olayda, daha önce de inşaat alanı açmak için birçok ağacın kesildiğini belirten mahalle sakinleri, ağaç kesiminin tekrar yaşanmasına karşı büyük bir tepki gösterdi.

Sosyal medyada da hızla yayılan görüntülerde, vatandaşların tepkilerine rağmen belediye ekiplerinin ağaç kesimine devam ettiği görüldü.

Belediyenin kararı

Mahalle sakinlerinden Bedri Şaşal, zeytinliğin sökülüp inşaat yapıldığını, bugün de ağaç kesimine devam edildiğini belirterek, kesimi durdurmaya çalıştıklarını ancak ekiplerin "belediyenin kararı" diyerek kesime devam ettiğini ifade etti.

Olayın duyulmasının ardından Bornova Belediyesi Meclis Üyesi Adem Kasacı da olay yerine geldi ve konunun takipçisi olacaklarını açıkladı.

Bornova Belediyesi ise yaptığı açıklamada, söz konusu ağaçların inşaat arazisi içinde yer aldığını, imar planında otopark olarak gözüktüğünü belirterek, siteye giriş yolunun açılması amacıyla inşaat firmasının başvurusu üzerine 9 ağacın kesildiğini duyurdu. Açıklamada aynı bölgede yarın 16 ağacın dikileceği bilgisine de yer verildi.

CHP'nin Akbelen aktörü kendini ele verdi