Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.76
Gram Altın
2431.70
BIST 100
10082.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP'li Sarıgül'den İmamoğlu'na: Gel bakalım aslan parçası

03 Ağustos 2023 08:42:21
CHP'li Sarıgül "CHP'nin güçlü olduğu İstanbul'da siyaset yapmakla siyaset olmuyor. Gel bakalım aslan parçası, Erzincan'a gel de bir selam ver bakalım." dedi..

14-28 Mayıs seçimlerinde yaşadıkları ağır hezimetin ardından büyük bir krizin içerisine giren CHP'de "değişim" kavgası artarak sürüyor.

Akbelen'de protestocu bir kadını sürüklemeye çalıştığı görüntüler ile büyük tepki çeken CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül katıldığı bir televizyon programında Kemal Kılıçdaroğlu'na destek mesajları verirken, Ekrem İmamoğlu'na ve "değişim" yanlılarına da ağır göndermelerde bulundu.

Baba oğul saltanat savaşı

CHP'de koltuk savaşları sürerken, 8'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilirse kamuoyuna cumhurbaşkanı yardımcısı olacağını duyurduğu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise seçimden sonra CHP Genel Başkanlığına göz dikti.

Gizli toplantıların ve ses kayıtlarının afişe edilmesine kadar varan "değişim" mücadelesinde Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkanlık koltuğunda kalacağının mesajını sıklıkla dile getirirken, Ekrem İmamoğlu tarafı da CHP liderini koltuktan indirmek için bütün gücüyle çaba gösteriyor.

mustafa-sarigul-1r9kcover_73c94f26dccca7caa9a6ef04ae8d941b.jpg

Sarıgül'den imalı sözler

Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 2024 yerel seçimlerinde İBB adayı yapılacağı da konuşulan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Haber Global'deki bir programda ses getiren açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun yanında duran Sarıgül, "Gün, vefalı olma günü. Gün, birlik beraberlik günü. Gün, genel başkanımızın yanında dimdik durma ve kendisine destek verme günü" dedi.

'Genel başkanımız önünüzü açtı, kaybın baş sorumlusu sizsiniz'

Sarıgül, değişim taraftarları ve Ekrem İmamoğlu'na da ağır göndermelerde bulundu.

Sarıgül, "Bugün değişim isteyen güzel kardeşlerim, aslan parçaları, yiğitler siz zaten o işin başındaydınız. Benim gibi sadece Erzincan'a mahkum olmadınız. Genel başkanımız her türlü önünüzü açtı, siz zaten bu çalışmaları yaptınız. Orada bir kayıp varsa, kaybın baş sorumlusu sizsiniz kardeşim. Başarı 'lider-kadro-proje'den geçiyor. Lider çalışıyor, liderin kadrosu olarak siz ne yaptınız? Bu çalışmalarda hiç mi kabahatiniz yok?" ifadelerini kullandı.

'Gel bakalım aslan parçası'

Sarıgül, "Siz Batman'da, Silopi'de, Yozgat'ta, Nevşehir'de, Rize'de, Trabzon'da kaç kere görev yaptınız, oralara gittiniz? Bu soruları kendinize sorun. Sadece CHP'nin güçlü olduğu İstanbul'da siyaset yapmakla siyaset olmuyor. Gel bakalım aslan parçası, Erzincan'a gel de bir selam ver bakalım nasıl oluyor bu işler? Bulunduğun makamlarda, koltuklarda konuşmak kolay." sözlerini kaydetti.