Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2403.21
BIST 100
10297.91
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP'li Yılmaz Özdil'den Özgür Özel'e tepki: Manisa'da bile karşılığı olmayan biri Türkiye'yi mi kazanacak?

06 Kasım 2023 19:42:20
CHP'li Yılmaz Özdil, CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel ve ekibine çok sert tepki gösterdi. Özdil, "Değişim denilen ekip 13 yıldır kaybeden ekip. Manisa'da bile karşılığı olmayan biri şimdi komple Türkiye'yi mi kazanacak. Yerel seçime kadar size yalan söyleyeme devam edecekler." dedi.

Ankara'da düzenlenen 38. CHP Olağan Kurultayı'nda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel genel başkanlık için yarıştı. Özel, seçimlerin her iki turunda da Kılıçdaroğlu'nu geride bırakarak CHP'nin yeni Genel Başkanı oldu.

Kılıçdaroğlu, CHP tarihinde görev başındayken kurultayı kaybeden ilk genel başkan oldu. CHP'nin sekizinci genel başkanı olan Özel, 812 oy alırken, Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı.

CHP'ye yakın gazeteci Yılmaz Özdil, CHP'nin yeni seçilen genel başkanı Özgür Özel'i eleştirdi.

'Manisa'da destek bulamayan birinin Türkiye'yi yönetmesi mümkün mü?'

"Değişim adı altındaki ekip, 13 yıldır sürekli kaybeden bir ekip" ifadelerini kullanan Özdil, "Kılıçdaroğlu dışında hiçbir şey değişmemiş. Manisa'da dahi ciddi bir destek bulamayan birinin şimdi tüm Türkiye'yi kazanacağını düşünmek gerçekçi değil" şeklinde konuştu.

'CHP seçmenini aynı yalanlarla kandıracaklar'

Seçmeni, CHP yanlısı medya aracılığıyla aynı vaatlerle umutlandıracaklarını ancak sonuçların yine aynı olacağını belirten Özdil, "Yerel seçimlere kadar sürekli size yalan söylemeye devam edecekler" ifadelerini kullandı.