Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.75
Gram Altın
2388.99
BIST 100
10253.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP'liler birbirlerini torpil yapmakla suçladı

18 Temmuz 2023 07:56:05
Canlı yayında karşı karşıya gelen CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile CHP'li gazeteci Barış Yarkadaş torpil tartışmasına girdi.

Katıldıkları bir programda Tanju Özcan ile Barış Yarkadaş, parti içi torpil konusu açılınca tartışmanın fitili ateşlendi.

Sık sık CHP'den kovulması ve yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Özcan, Bay Kemal'in yanından hiç ayırmadığı Faik Öztrak'ı hedefe alarak, "Faik Öztrak gibi değilim, dede miiletvekili varkan baba milletvekili varken kendi Hazine Müsteşarı" ifadelerini kullanarak CHP içindeki torpil yapısını eleştirdi.

Araya giren Barış Yarkadaş ise, "sende dayının oğlunu belediye başkan yardımcısı yaptın" dedi.

1a_0a14ac4227785fb1c34185d08aaa100b.jpg

Tartışmanın dozu iyice alevlenirken Tanju Özcan, Barış Yarkadaş'ın sözlerine sinirlenerek, "gel bunu ispatla Bolu'ya, ertesi gün bırakıyormuyum bırakmıyormuyum" ifadelerini kullandı.

CHP içindeki koltuk kavgası büyürken bir birlerine muhahif olan gruplar parti içindeki kirli çamaşırları tek tek ortaya dökmeye başladı. Geçen günlerde sosyal medya hesabından Bay Kemal'in ses kaydını yayınlayan Özcan, videoda Kılıçdaroğlu'nun, "Partiden atın gitsin bu adamın ne işi var. Arkasında kimlerin olduğunu gayet iyi biliyorum" şeklinde ifadeler kullandığı duyuluyor. Bu ses kaydı tartışmalara neden olmuştu.

Tanju Özcan (d. 12 Aralık 1973, Mengen), Türk avukat ve siyasetçi. 2011-2019 yılları arasında Bolu milletvekili olarak görev yaptı. 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden (CHP) Bolu belediye başkanlığına seçildi.

Doğum tarihi olan 12 Aralık 1973'te Mengen'de dünyaya gelen Tanju Özcan'ın ebeveynleri öğretmendi. Eğitim hayatını tamamladıktan sonra hukuk alanında eğitim aldı ve avukat olarak serbest çalıştı. Siyasi kariyerine CHP'de belediye meclis üyeliği ve Boluspor yöneticiliği gibi görevlerle başladı.

2011 Türkiye genel seçimlerinde CHP'den Bolu milletvekili olarak seçildi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yaptı. 2015 ve 2018 Türkiye genel seçimlerinde tekrar CHP Bolu milletvekili olarak meclise girdi.

Bolu belediye başkanlığı için ilk kez 2009 yerel seçimlerinde aday oldu ancak seçilemedi. Ancak 10 yıl sonra, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde tekrar CHP'den Bolu belediye başkan adayı olarak gösterildi ve %52.71 oy oranıyla belediye başkanı seçildi.

Tanju Özcan'ın siyasi kariyeri boyunca CHP içerisinde değişiklikler yaşandı. CHP'den ihracı talebiyle disipline sevk edildi ve geçici olarak parti üyeliğinden çıkarıldı. Ancak daha sonra CHP'ye geri dönüş yaptı ve milletvekilliğinden istifa etti.

Özcan, siyasi hayatı boyunca farklı dönemlerde CHP ile ilişkisini sürdürdü ve parti içi değişiklikler yaşandı. Sosyal medya üzerinden partiye tekrar üye olduğunu ima etti ve daha sonra CHP'ye resmen üye oldu. Ancak bu süreçte parti içinde tartışmalara ve ihraç taleplerine maruz kaldı.

Ayrıca 3 Temmuz 2023 tarihinde CHP yönetimine karşı Değişim ve Adalet Yürüyüşü'nü başlattı, bu süreçte de parti içindeki dinamiklerde etkili oldu.

Tanju Özcan, siyasi hayatı boyunca farklı dönemlerde parti içindeki durumları ve siyasi hedefleriyle ilgili çeşitli tartışmalara yol açmıştır.

Yorumlar (1)

Ahmet Faruk
CHP'liler birbirlerinin kirli çamaşırlarını ortaya döküyorlar.
9 ay 2 hafta önce Yanıtla