Dolar (USD)
32.22
Euro (EUR)
35.09
Gram Altın
2461.54
BIST 100
10319.96
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP’nin bukalemun taktiği

CHP, 31 Mart yerel seçimlerinde gözünü yine muhafazakâr kesimin oylarına dikti. CHP’nin din düşmanı yüzünü maskelemeye çalıştığını vurgulayan İlahiyatçılar, “Milleti aldatan, özgürlük ve inanç takiyyeciliği yapan hiçbir kurum ve kişi bugüne kadar başarı elde edememiştir” dedi.
CHP’nin bukalemun taktiği
29 Aralık 2018 10:00:00
CHP, 31 Mart yerel seçimlerinde gözünü yine muhafazakâr kesimin oylarına dikti. CHP’nin din düşmanı yüzünü maskelemeye çalıştığını vurgulayan İlahiyatçılar, “Milleti aldatan, özgürlük ve inanç takiyyeciliği yapan hiçbir kurum ve kişi bugüne kadar başarı elde edememiştir” dedi.

EZGİ ÇELİKANKARA

İslam esaslarına ve kutsallarımıza bulduğu her fırsatta saldıran, besmeleden dahi rahatsız olan CHP, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde muhafazakâr seçmenin gönlünü kazanmaya çalışıyor. Geçmişi din karşıtlığıyla dolu olan, camileri ahıra çeviren, başörtüsünü yasaklayan partinin yetkilileri, yerel seçimler öncesinde cami ve türbe ziyaretlerinde görüntüleniyor. Dindar vatandaşların duygularını istismar etmek isteyen CHP’liler geçmişte Kur’an kurslarına gittiklerini, beslemesiz maça çıkmadıklarını öne sürüyor.

Kılıktan kılığa girdiler

Türkiye’de milliyetçi muhafazakâr oy oranının yüksek olduğunu bilen CHP, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde yeni bir strateji geliştiriyor. Adaylarını muhafazakâr geçmişli isimlerden oluşturan CHP, oy kazanmak için adeta bukalemun gibi kılıktan kılığa giriyor. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nu aday gösteren CHP, partilerine yönelik din düşmanlığı algısını maskelemek istiyor. Aday gösterilen CHP’li İmamoğlu’nun annesinin başörtülü fotoğrafları basına servis ediliyor.

İslam’ı istismar ediyorlar

Konuya ilişkin konuşan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, seçim öncesinde bazı politikacıların inançlı insanların duygularını istismar etmek istediğini vurguladı. Özellikle CHP’nin bu oyuna başvurduğunu kaydeden Bayraktutar, “Bu kişiler, ihtiyaç duyduklarında bu milletin duygularına yönelik hareket ediyor. Ama menfaatleri bittiğinde milletin örfü, âdeti geleneği, geçmişi ile kavgalı hale geliyorlar. Bu milleti, devletiyle kavgalı hale getirmek için dini duyguları kullanıyorlar. Bunların tarihinde ve düşüncelerinde, yaşam tarzlarında İslam’dan zerre eser yoktur. Bu millet Müslüman’dır. İslam’ı istismar etmelerine göz yumamayız” dedi.

İkiyüzlü CHP

CHP’nin geçmişte takındığı tavırlar sonrası muhafazakâr seçmenle barışmasının mümkün olmayacağını dile getiren Bayraktutar, ikiyüzlü bir siyaset yapıldığını söyledi. Bayraktutar, “Muhafazakâr seçmenden destek göremeyeceğini ve oy alamayacağını fark edince farklı yollara başvuruyorlar. Marmaris’te personeline Noel Baba kıyafetleri ile hediye dağıttıracaksın, İstanbul’da cami mescit gezeceksin. Batı’nın içki ve alkolünü medeniyet diye ahlaksızlığını çağdaşlık diye bu millete yutturmaya çalıştırdılar. Milletimiz bu tür din istismarcılarına prim vermeyecektir” şeklinde konuştu.

Takiyyeciler başarılı olamayacak

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz ise bazı zihniyetlerin siyaset ve demokrasi takiyyeciliği yaptığını, dürüst ve şeffaf bir siyaset anlayışı yerine kirli oyunlar kurguladıklarına şahit olduklarını kaydetti. CHP’nin milletin milli değerleri ile adeta savaşan bir anlayışa beşiklik ettiğini belirten Öksüz, bu zihniyetin başarılı olamayacağı vurguladı. Öksüz, “Seçim dönemleri geldiğinde ise seçim beyannameleri ile meydanlarda söyledikleri arasında nasıl çelişkiler olduğunu geçmiş birçok seçimde millet olarak gördük. İnsanların olduğu gibi fikirlerin de bir namusu, namusluluğu vardır. CHP zihniyetine dürüst bir siyaset yapabilme cesaretini göstermelerini tavsiye ediyorum” açıklamasında bulundu.