Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP''nin hastalığı Karamollaoğlu''na da bulaştı! İşte Çamlıca Camii yalanı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Çamlıca Tepesi''ne yapılan Çamlıca Camii''nin dolmasının mümkün olmadığını iddia etti! Oysaki cami açıldığı gece dolup taşmıştı.
CHP''nin hastalığı Karamollaoğlu''na da bulaştı! İşte Çamlıca Camii yalanı
12 Nisan 2019 14:37:00
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Çamlıca Tepesi''ne yapılan Çamlıca Camii''nin dolmasının mümkün olmadığını iddia etti! Oysaki cami açıldığı gece dolup taşmıştı.

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde Türkiye genelinde aldığı 2,7'lik oy oranı ile siyasette hiçbir iddiası olmadığını kanıtlayan Saadet Partisi'nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu gündem değiştirmek amacıyla Çamlıca Camii'ni hedef aldı. Seçim öncesi yaptığı konuşmalarda, "31 Mart'ta devrim yapacağız" diye naralar atan Karamollaoğlu, seçim yenilgisinin ardından parti Genel Merkezine gelen hacizle büyük bir şok daha yaşadı. Karamollaoğlu, partisinin ve kendisinin içinde bulunduğu durumu perdeleme amaçlı olsa gerek, yapımına 2013 yılında başlanan ve geçtiğimiz Regaip Kandili'nde ibadete açılan Çamlıca Camii'ni yalan yanlış ifadelerle hedefe koydu.

Açıldığı gece ibadete gelenlerle dolup taşan Çamlı Camii'ni doldurmanın 7-8 saat süreceğini iddia eden Karamollaoğlu, "Bir kere doldursunlar ellerini öperim" diyerek iddialı bir çıkış yaptı.

"Bir kere doldursunlar..."

Karamollaoğlu, "Hangi akıllının başına Çamlıca Tepesi'ne 60 bin kişilik cami yapmak gelir ya? Bir kere doldursunlar ellerini öperim." dedi.

"7-8 saatte anca dolar"

60 bin kişinin camiye ulaşmasının zor olduğunu öne süren Karamollaoğlu, "İçeriye giren dışarıya nasıl çıkacak? Günün en az 7-8 saatini vermesi lazım ki, orası dolsun. Bunu bile idrak etmeden, dışarıdan bakıldığı zaman 'Şu ihtişama bak ya, nereden nereye geldik Türkiye olarak' derseniz, işte hapı yuttuğumuzun resmidir bu. Bu Türkiye'nin ne kadar perişan halde olduğunu gösterir, ne kadar geliştiğini kalkındığını göstermez. Bakış açısı bu." diye konuştu.

Kandil gecesi dolup taştı

Yapımı 6 yıl süren Çamlıca Camii, Regaip Kandili'nde ibadete açılmış ve vatandaşların akınına uğramıştı. Camiye sığmayan cemaat caminin avlu kısmına serilen hasırlar üzerinde namazlarını kılmışlardı.

Kabe heyecanı yaşattı

Çamlıca Camii'de namaz kılan bir vatandaşlar, Kabe heyecanı yaşadıklarını dile getirmişti.

“Biz çok beğendik. Buna vesile olan bu mübarek gecede bize bu heyecanı yaşatan herkesten Allah'tan razı olsun. Mutlu olduk. Buradaki bütün Müslümanlardan Allah razı olsun. Çok güzel bir kalabalık var. Ben Kabe'ye de gittim. Kabe'deki o heyecanı resmen burada yaşadım. Allah razı olsun burada yapılan vesile olan herkese.”

Hem yürüyen merdiven hem asansör var

Öte yandan Çamlıca Camii külliyesinde vatandaşların rahat hareket etmeleri için 24 yürüyen merdiven ile 27 asansör bulunuyor. Yürüyen merdivenler, camiye yaya olarak gelen vatandaşları rahatlıkla caminin içine ulaşmalarını sağlıyor. Asansörleri kullanan vatandaşlar ise otoparktan direkt caminin içine ulaşabiliyor.