Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP'nin iki yüzlü sanatçıları: Erdoğan'ın uzattığı eli kırmaya kalktılar

'İktidarla fotoğraf verirseniz yalaka olursunuz' diyen sanatçıların Ekrem İmamoğlu ile fotoğraf çekilmek için sıraya girdiğini ifade eden Ali Nuri Türkoğlu, "Kültür sanat dünyasının garabetine rağmen Tayyip Bey el uzatarak cevap verdi. Her yerde salon açtı, sanatçıları dinledi. Kültür sanat dünyası ise o bileği kırmaya kalkarak vefasızlık yaptı" dedi.
CHP'nin iki yüzlü sanatçıları: Erdoğan'ın uzattığı eli kırmaya kalktılar
24 May 2023 00:00:00
'İktidarla fotoğraf verirseniz yalaka olursunuz' diyen sanatçıların Ekrem İmamoğlu ile fotoğraf çekilmek için sıraya girdiğini ifade eden Ali Nuri Türkoğlu, "Kültür sanat dünyasının garabetine rağmen Tayyip Bey el uzatarak cevap verdi. Her yerde salon açtı, sanatçıları dinledi. Kültür sanat dünyası ise o bileği kırmaya kalkarak vefasızlık yaptı" dedi.

Söyleşi: Özlem Doğan

14 Mayıs’ta yapılan seçimlerin 2. tura kalmasının ardından Türkiye yeniden sandık başına koşmak için gün sayıyor. Siyasetçilerin yanı sıra sanat camiasından da seçime ilişkin açıklamalar yapılıyor. İlk turda 7’li masanın kazanmasını umut eden bazı sözde sanatçılar beklediği sonucu alamayınca sosyal medyadan vatandaşa hakaret ifadeleri içeren yazılar paylaştılar. CHP zihniyeti, başta kendi belediye başkanları olmak üzere masa adayı ve masada oturan genel başkanları destekleyen oyuncu ve şarkılara demokrat nitelemesi yaparken Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek veren sanatçılara ise yandaş diyerek tahkir etmeye çalışıyor. Bu iki yüzlü tutumu, CHP’li sanatçıların halkı küçük gören bakış açılarını ve Türkiye’nin yeni yüzyılını Oyuncu Ali Nuri Türkoğlu’yla konuştuk.

Gençleri çok hafife aldılar

Kesin kazanacağını iddia eden 7’li masanın en çok medet umduğu gençlik sizce ne mesaj verdi?

Kalp sembolü yapanlara değil de kalbine hitap edenlere oy veriyor. Aklı eren bir kalp sahibini vefasızlık etmeyip sabah akşam ne hizmet aldığıyla ilgili hesabı gördük biz. En güzel anket her zaman sandıklardır. Anketçiler iflas bayrağını çekti, anketler sükût etti. Anadolu insanını ‘Z Kuşağı’ diyerek kategorize edilmeye çalışan gençliğimizi çok hafife aldılar. Hep yanlış okudular. 15 Temmuz’da bir tablo görmüştük, aslında bir benzerini yaşadık. Bu kadar gencin sokaklara dökülüp tankların önünde durabileceğini tahmin etmiyorduk, o gece ben de sokaktaydım.

21 yıllık bu ısrarın, bu desteğin ardında geçerli bir neden olmalı öyle değil mi?

Tehlike anında feraset galip geldi, yekvücut olundu. Burada da aynı şey var çünkü karşısı çok karanlık. Algı olguyu her defasında yenemiyor. Bu kadar algıya bu kadar düşmanca saldırıya rağmen sandık sonucu ortada. Solun marjinal örgütlerle, terör örgütleriyle kol kola olup hep beraber omuz atıp yıkmaya çalıştıkları kaç kuvvetle kaç güçle saldırdıkları halde ‘yorulmuştur iktidar, yıkarız’ diyerek omuz attıkları iktidara gençler sahip çıktı.

Uzanan eli kırmaya kalktılar

Hepimizin bildiği ve Gezi kalkışmasına da katılan ekran yüzlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan kinlerinin sebebi nedir?

Tayyip Bey kültür sanat dünyasına sadece kucak açmadı, birtakım fikirler inşa edecek sanat merkezleri kurdu. Bunların başında Gösteri Sanatları Merkezi geliyor. Kültür sanat konusunda sabah akşam eleştiri yapan, 20 yılda kimi yetiştirdiniz diye sorular soran içeriden arkadaşlara da bir cevap olsun. Tayyip Bey bir el uzattı, meyve dikti ve bunun meyve verme zamanı var. Keşke yerleştirme sınavları gibi yerlileştirme sınavları da olsaydı. İnsanlar yerlileştirme sınavlarından geçseler. Kültür sanat dünyasının içinde bulunduğu garabete başında beri Tayyip Bey kucak açarak cevap verdi. Her yerde salon açtı, tiyatrocular için turne imkânı doğdu. Son 50 yılda açılmamış bir sürü salon açarak sanata ve sanatçıya cevap verdi, külliyeye davet etti. Devlet elini uzattı, kültür sanat dünyası ise o bileği kırmaya kalkarak vefasızlık yaptı.

TRT’de oynayıp, devletin de desteklediği büyük projelerde yer alıp ardından da devlete küfreden sanatçıların hiçbir çekincesi de yok üstelik. Bu sadece vefasızlıkla izah edilebilir mi?

Bu çifte standart, bu iki yüzlülük. Siz bu adama bu vefasızlığı yapamazsınız, hepiniz o salonlarda oynarken, sinemacılar, şarkıcılar siz biliyorsunuz, o salonlarda ağırlandınız, sonra da muhalefetin söylemleriyle üzerinde tepiniyorsunuz. AKM’yi yeniden inşa eden Sayın Cumhurbaşkanımızın çabalarını her defasında görmezden gelip yalanladılar. Bizim istediğimiz bu memleketin türkülerini söylemeniz, bu insanların haliyle hallenmeniz, başka bir şey değil. Fakat sevindiklerinde bile ‘Çaw Bella’ ile seviniyorlar çünkü kedilerini buralı hissetmiyorlar. İsimleri Hasan, Hüseyin, Ayşe, Fatma olsa da kendilerini George, Jonathan hisseden bu cenah ne yaparsa yapsın netice onlar için hep hüsranla sonuçlanıyor.

CHP derhal kendini kapatmalı

Bu ünlüleri kışkırtanların başında CHP geliyor. Hep aynı ağızdan konuşuyorlar. CHP’nin bu savruluşunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Mustafa Kemal yerinden kalksa önce CHP’yi kapatır. Teröre göz kırpan, iktidara gelemeye gelemeye marjinalleşmiş CHP’nin derhal kendisini kapatması lazım. Yüzde 25’lik hain kadrosu çürümeye başlamış, içi cerahatle dolmuş CHP’ye doluşmuş durumda. Samimi CHP’liler partiyi çoktan terk etmiş durumda.

Erdoğan karşıtı sanatçıların Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bekası için yaptığı operasyonlara, başarısı dünyaca konuşulan yerli milli İHA ve SİHA’larımıza da destek vermediğini görüyoruz. Devletinden yana tavır alanlara da yalaka suçlaması yapıyorlar, neden?

‘İktidarla fotoğraf verirseniz yalaka olursunuz’ diyenler tarihin gelmiş geçmiş en başarısız, balon belediye başkanı Ekrem İmamoğlu ile fotoğraf çekilmek sabah akşam için sıraya giriyor. İmamoğlu adayken de ona sonuna kadar destek verdiler. Sanatçılarımızın yerli ve milli olması en büyük hayallerimden biridir. Benim İHA’mı, SİHA’mı alkışlayan, sınırötesi operasyonları neden yaptığımızı, Libya ile ilişkileri, Mavi Vatan’ı, Kızılelma’yı anlayan kavrayan gerçek sanatçıdır ve zor olmasa gerek. Kafalarını bulundukları fanuslardan çıkarmalarını tavsiye ediyorum.

Rezil Rüsva oldular

Seçim sürecinde gittiğim AKM’deki bir tiyatro oyununda başrol oyuncusu CHP’nin kalp sembolünü yaptı. Salonda her siyasi görüşten insanın da olduğunu düşünürsek bu etik açıdan yanlış değil mi?

Sahneden slogan atan, seyirciyi taciz eden, işini kötü emellerine alet eden kişi senin işin o değil, senin işin metinle bir şey anlatmak. Kızılelma yolu gözleyen, kendi enerjisini çıkardığı için senin sabah akşam makarnacı dediğin ve hiçbir zaman bağlantı kuramadığın iki dünyalıları anlayamazsın çünkü sen tek dünyalısın. Erdoğan onları sevindirdiği için bu kadar seviliyor. Bu adamın ayağına köstek olmak isteyen çok fazla Truva atı gördük ki bunlardan birkaçı 7’li masa ittifakının içinde. Rezil rüsva oldular ama bedavadan milletvekilliği kaptılar, onu da CHP düşünsün.

İkinci tura günler kala seçime ilişkin mesajınızı alalım…

28 Mayıs halkın iradesinin gerçekleşeceği, halkın iradesine sonsuz saygıyla başımızın üzerine koyacağımız gündür. Halkın iradesinin ne yönde tecelli edeceği aşağı yukarı rengini belli etmiş olsa da ne çıkarsa saygı duymamız gerekiyor. Benim ümidim halkın ferasetinin basiretinin galip geleceği yönünde. Bütün rakamlar da onu gösteriyor. Ben kendi adıma sandık başından paylaşım yapacağız. Sandıklarımıza sahip çıkmamız lazım, işin aritmetiği orada başlıyor. Sonuna kadar sandığın başında olacağız. Bir tane fireye bile müsaade etmememiz lazım, rehavete kapılmayalım.

PKK’nın HÜDAPAR korkusu

Kandil’in sık sık dile getirdiği CHP desteğini halkımızın kabul etmesi mümkün değil. Samimi Kürt vatandaşlarımız bunu hiç unutmadı. PKK’nın HÜDAPAR’ı düşman olarak görmesinin sebebi ise HÜDAPAR PKK’nın ekmeğine kan doğruyor, çanına ot tıkıyor, sandığın güvenliğini sağlıyor. Ortada karar var; İnsan Hakları Mahkemesinin ‘terörle hiçbir bağları yoktur’ kararı verdiği HÜDAPAR’ın mitinglerinde Türk bayrakları sallanıyor. Bu yüzden HÜDAPAR’a saldırıyorlar. Oysa CHP HÜDAPAR’la ittifak kurmak için elinden geleni yapmıştı şimdi ise karalamaya çalışıyor.

VF kat sağ