Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
35.02
Gram Altın
2469.83
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP'ye bağlı Halk Ekmek'te skandal: 100 kat fazla bakteri tespit edildi

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Halk Ekmek Fabrikası'nda büyük bir skandal ortaya çıktı. Yapılan kontrollerde, ekmekte normalden 100 kat fazla miktarda rope bakterisi tespit edildi.
CHP'ye bağlı Halk Ekmek'te skandal: 100 kat fazla bakteri tespit edildi
21 Eylül 2023 19:16:38
CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Halk Ekmek Fabrikası'nda büyük bir skandal ortaya çıktı. Yapılan kontrollerde, ekmekte normalden 100 kat fazla miktarda rope bakterisi tespit edildi.

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) iştiraki Halk Ekmek Fabrikası'ndaki bakteri skandalının kamuoyuyla paylaşılan raporla gündeme oturmasına neden oldu.

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında, Ankara Halk Ekmek Fabrikası'nda üretilen ekmeklerde bakteri olduğunu açıklamıştı.

Normal değerinin 100 kat üzerinde

Fabrika çalışanının yaptırdığı test sonuçları, ekmekteki bakteri oranının normal değerinin 100 kat üzerinde olduğunu gösterdi.

thumbsbccf5478c56bd3f924708e258c7fefb466_97ad4eb3242aecb29fef322b1b88c67e.jpg

Ekmekten cam parçası çıktı

Bu skandalın ardından, bir vatandaşın sosyal medyada Mansur Yavaş'ı etiketleyerek, Halk Ekmek Fabrikası'nda üretilen ekmekte cam parçası bulunduğunu bildirmesi, bardağı taşıran son damla oldu.

Binlerce Ankaralı, "Ekmek değil zehir yediriyorlar" şeklinde tepki göstererek, Ankara Halk Ekmek Fabrikası yöneticilerine ve Mansur Yavaş'a seslendi.

Bu durum, halk sağlığının tehlikeye atıldığı endişesini arttırdı ve acil önlemler alınmasını talep etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan skandalların ardı arkası kesilmiyor.

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, rüşvet skandalını ortaya çıkarırken, aynı zamanda Halk Ekmek Fabrikası'nda üretilen ekmeklerde vatandaşın sağlığını tehlikeye sokacak bir bakteri tespit etti.

CHP yönetimi, raporu yalanlamaya çalıştı

Yapılan analizlerde ekmekteki bakteri değerinin normalin 100 katı fazla çıktığı belirlendi. Ancak Halk Ekmek Fabrikası ve CHP yönetimi, raporu yalanlamaya çalıştı.

'Ankaramıza reva görülen bu skandal kabul edilemez'

AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, konuyla ilgili olarak, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin halk sağlığını hiçe sayıp, hemşerilerimizi tehlikeye atarak, uygunsuz koşullarda Halk Ekmek Fabrikası'nda ürettikleri ekmeğin bakterili çıkması büyük bir skandaldır.

Yapılan analizlere göre Halk Ekmek Fabrikası’nda Ekmek Değil Zehir üretilmektedir. Başkentimiz, Ankaramıza reva görülen bu skandal kabul edilemez” dedi.

evirt16953060067656_f0f08419fc42ce0bfc0a62a1345a4b1f.jpg

'İnanılır gibi değil!'

AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, “İnanılır gibi değil! Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı Halk Ekmek Fabrikasında üretilen ekmeklerin halkın sağlığını etkileyecek boyutlarda bakterili çıkmış olduğunu “EKMEK DEĞİL ZEHİR “ diyerek günlerdir belgeleri ile anlatan İl Başkanımız Hakan Han Özcan’a cevap vermek şöyle dursun sessizliğe gömülen aylarca cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak il il dolaşan ve Ankara’yı yalnızlığa terk eden Mansur Yavaş’tan bir açıklama bekliyor Ankaralılar.

Sayısız vaatlerle başkan seçilen ve konuşmamak dışında hiçbir hizmeti olmayan bu zatı Ankaralı hemşerilerimizin takdirine bırakıyoruz.

Başkentimiz böyle bir duyarsızlığı hak etmiyor” dedi.

lnmyg16953061139572_29300213284ecd66a39f3645b5d4a3c7.jpg

Vatandaşlar ekmek skandalına çok sert tepki gösterdi

Malik Sarıyıldız isimli bir vatandaş ise, “Yazıklar olsun halkın sağlığını nasıl düşünmezler. Önce bakteri şimdi de cam. İnsanların ekmeği ile oynamayın.” dedi.

Soner Cinkaya, "Ekmek değil zehir. Allah’ın nimetine zehir karıştırmak nasıl bir insanlıktır. Allah bunları ıslah etsin” diyerek tepki gösterdi.

Murat Şen isimli bir başka vatandaş ise, “AK Partili belediye de bu rapor çıksaydı Moritanya da bile duyulmuştu. Akıllarla ziyan bir rezalet dahası cinayetten ne farkı var. Bu olay sıradan bir haber diye geçiştirilemez.” dedi.

Musa Algan, “Halkın sağlığıyla oynamayın Sayın Mansur Yavaş. Ankara halkı sizi Ankaralı olmanız hasebiyle seçti Ankaralıları zehirlemeyin seçimlerde oy istemeyin.” diyerek tepki gösterdi.

Fatih Çakır da, “Ben yıllardır alıyordum eski kalitesi kalmadığı için bırakmıştım böylece tescillenmiş oldu.” dedi.

İstanbul'un İETT çilesi Avrupa basınında

Kaynak: Haber7