Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.68
Gram Altın
2414.51
BIST 100
10267.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Çocukları katledilen Heniye'den ilk açıklama: Allah'a şükrediyorum

10 Nisan 2024 18:50:17
İşgalci İsrail'in Gazze'ye saldırılarında Hamas lideri İsmail Haniye'nin üç oğlu ve bazı akrabaları şehit edildi. Haberleri Katar Hastanesi'ndeki yaralı Filistinlileri ziyaret ettiği sırada alan Haniye, "Ailemin 60'a yakın ferdi tüm Filistin halkı gibi şehit oldu ve aralarında hiçbir fark yok. Üç oğlumun ve bazı torunlarımın şehadetiyle bizlere bahşettiği bu şereften dolayı Allah'a şükrediyorum" dedi.

Edilen bilgilere göre, İsrail, Ramazan Bayramı vesilesiyle Eş-Şati Mülteci Kampı sakinleri ve yakınlarıyla bayramlaşmaya giden Haniye'nin ailesinden birçok kişinin bulunduğu bir aracı hedef aldı.

Saldırı sonucunda Haniye'nin ailesinden araçta bulunan herkesin yaralandığı ya da hayatını kaybettiği bildirildi.

Sağlık kaynakları, saldırıda Haniye'nin Hazım, Emir ve Muhammed isimli oğulları ile torunlarından bazılarının da hayatını kaybettiğini belirtti.

Haberi Filistinlileri ziyaret ettiği sırada öğrendi

Haniye'nin, saldırıda hayatını kaybeden üç oğlunun şehadet haberini, yaralı Filistinlileri ziyaret ettiği sırada Katar Hastanesi'nde aldığı ifade edildi.

Haniye'den ilk açıklama: Allah'a şükrediyorum

Haniye'nin ilk açıklaması

"Ailemin 60'a yakın ferdi tüm Filistin halkı gibi şehit oldu ve aralarında hiçbir fark yok. Üç oğlumun ve bazı torunlarımın şehadetiyle bizlere bahşettiği bu şereften dolayı Allah'a şükrediyorum." ifadelerini kullandı.