Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Çocuklarımız bizden uzak yaşıyor

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Hukukçular Derneği tarafından düzenlenen "Aile Hukuku Konferansı" dün gerçekleştirildi.
Çocuklarımız bizden uzak yaşıyor
28 Eylül 2014 16:21:00
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Hukukçular Derneği tarafından düzenlenen "Aile Hukuku Konferansı" dün gerçekleştirildi.

Özlem DOĞAN /İSTANBUL

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Topkapı Yerleşkesinde dün gerçekleştirilen Aile Hukuku Konferansının açılış konuşmasını yapan Hukukçular Derneği Başkanı Av. Cavit Tatlı, "toplumun en küçük yapısı ailedir. Günümüzde herkesin yalnız olduğu bir döneme girdik. İnancımıza göre en küçük yapı taşı ailedir ve ailenin korunması gerekiyor. Ama iş hayatı, ekonomi, trafik aileden bir şeyler çalıyor. Çocuklarımız bizsiz yaşıyor. Biz dernek olarak aile hukukunu çok önemsiyoruz" dedi.

Mihengi kaybetmemeliyiz

Ak Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan ailenin her alanda mutlaka gündeme getirilmesi gerektiğini ifade ederken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı MüsteşarıNesrin Çelik hukuku korumak adına endişelerinin olduğunu dile getirdi. "Evrensel hukuk diye bütün dünyaya cari kılınan normlar sistemi var ve biz de bunlara tabiyiz. Fakat hukukun o en evrensel tanımını kaçırmamalıyız. Ailedeki hakların bir mihengi olmalı. Aile hukuku düzenlemelerimizde adaleti ne kadar hukuk mihengine koyduğumuz çok önemli" diye konuşan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

"Haklar genişletilemez zira yaradılıştan gelen haklarımız zaten mevcut. Aile doğal bir müessesedir. O aileye ne kadar müdahalede bulunulursa fertler doğal mecrasından uzaklaşır. Burada en önemli şey mihengi kaybetmemektir."

Şiddeti öğrenen çocuk şiddet gösterir

Katılımcılardan Avukat Fatma Benli aile içi şiddetin en çok aile bireylerine zarar verdiğine vurgu yaparak, "şiddet dolu bir aile de yetişen çocuklarda şiddeti öğrenir ve ileriki yaşamlarında şiddete başvurur. Maalesef Türkiye'de kadınların yüzde 39'u şiddete maruz kalıyor ve bu oranın yüzde 10'unu hamileler oluşturuyor" şeklinde konuştu.

Saat 17:00' a kadar süren konferansta sonuç bildirgesi okundu. Katılımcılara plaket takdiminin ardından konferans sona erdi.