Dolar (USD)
32.19
Euro (EUR)
34.68
Gram Altın
2431.76
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan: BM Genel Sekreteri'ne ulaşamıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da şehit aileleriyle iftar buluşmasında yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: BM Genel Sekreteri'ne ulaşamıyoruz
16 May 2018 21:23:00
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da şehit aileleriyle iftar buluşmasında yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Filistin'de masum insanlara yönelik büyük bir insanlık suçuyla karşı karşıyayız. 65 şehit ve 3 bini aşkın yaralı var.

İsrail'in hak hukuk tanımayan saldırıları nedeniyle Filistinliler bir kez daha zulme maruz kaldı.

"Bütün dünya gözünü yumsa da İsrail zulmüne rıza göstermeyeceğiz"

Türkiye'nin girişimleri ve birkaç ülkedeki halkların sesi dışında bu zulme dünya seyirci kalmıştır. Bütün dünya gözünü yumsa da İsrail zulmüne rıza göstermeyeceğiz. Kudüs'ün İsrail tarafından işgal edilmesine razı olmayacağız.

İlk andan itibaren dünya çapında girişimlere başladık. BMGK'yı harekete geçirmek için girişimlerde bulunduk.

"İsrail'in engellemelerine rağmen çabalarımızdan vazgeçmeyeceğiz"

Yenikapı'da dev bir miting düzenleyip dünyaya sesleneceğiz. Diyarbakır'da da pazar günü bir miting gerçekleştireceğiz. İsrail'in engellemelerine rağmen çabalarımızdan vazgeçmeyeceğiz. İsrail'in büyükelçisine ülkesine gitmesini tavsiye ettik ve gitti.

"BM bu olaylar karşısında bitmiştir, çökmüştür"

Bu mesele tüm insanlık ve onları temsil eden uluslararası kurumlar için bir imtihandır. Malesef bu imtihan şu ana kadar başarısız olmuştur. BM bu olaylar karşısında bitmiştir, çökmüştür. Şu anda BM Genel Sekreteri'ne ulaşamıyoruz.

"Bizim için bu tavır, konjonktürel değil ilkeseldir"

İsrail haydutluğuna daha fazla sessiz kalınırsa dünya daha fazla kaosa sürüklenecektir. Bizim tavrımız nettir. Bizim için bu tavır, konjonktürel değil ilkeseldir.

"Milli iradenin üstünde hiçbir güç tanımadık, tanımıyoruz"

16 Nisan halk oylamasından çıkan sonuç, bizi 24 Haziran seçimine getirmiştir. Bu seçimin milletim için hayırlı olmasını diliyorum. Biz, milli iradenin üstünde hiçbir güç tanımadık, tanımıyoruz. Eski Türkiye'nin alışkanlıklarını hortlatmaya çalışanlara itibar etmeyeceğinizi biliyorum. Kuru vaatlerle bu iş olmaz. Biz yaptık, yaptıklarımızla konuşuyoruz.