Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2434.85
BIST 100
10082.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası konuştu

24 Temmuz 2023 19:35:13
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 saat 20 dakika süren Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Körfez turu hakkında önemli bilgiler verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabine toplantısı, ana gündem maddesi ekonomi ve körfez turu olacak şekilde saat 15.50'de başladı. Toplantı 3 saat 20 dakika sürdü. Erdoğan, toplantı sonrası Avrupa Birliği'ne üye olma sürecinden Körfez turuna kadar önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

AVRUPA'DAKİ İSLAM'A YÖNELİK PROVOKASYON

''NATO Zirvesi'ne katılmak üzere Litvanya'nın Başkenti Vilnius'a gittik. Zirvede terörle mücadele olmak üzere tezlerimizi dillendirdiğimiz ve önemli diplomatik kazanımlar elde ettik. NATO Genel Sekreteri tarafından tarihinde ilk defa terörle mücadele komisyonu kurulacağı açıklandı. Türkiye'nin beklentilerini açık ve net ortaya koyduk. Batı'da veba gibi yayılan İslam düşmanlığı konusunda da ikazlarımızı yaptık. İsveç'in ittifaka üyelik süreciyle ilgili gelişmeler ortak açıklamalarla belirtildi. Meclisimiz açıldığında gerekli adımları atacağız. Milletvekillerimizin vicdanları doğrultusunda ülkemizin menfaatlerinin gerektirdiklerini yapacaklarından şüphe duymuyoruz. 13 liderle ikili görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşmelerde bir kez daha gördük ki komşularımız başta olmak üzere bizim hiçbir ülkeyle çözülemeyecek sorunumuz yoktur.

AVRUPA BİRLİĞİ MESAJI

Diyalogla yanlış anlaşmaların giderileceğine inanıyoruz. Son 21 yılda bunu pek çok kez başardık. Komşularımızda ve diğer ülkelerde aşılmaz denilen pek çok engeli aştık. Özellikle Avrupalı dostlarımızla yaptığımız görüşmelerden ümitvariyiz. Avrupa Birliği'ne tam üyelik sürecinin tamamlanması ve Gümrük Birliği ile vatandaşlarımıza vize serbestisi gibi temel başlıklarda ilerleme sağlamak istiyoruz. Hem ülkemizin hem de Avrupa'nın çıkarına olacak bu hamlenin meyvelerini, İnşaAllah, yakında göreceğiz"

KÖRFEZ'DE 50 MİLYARLIK ANLAŞMA

"Körfez turumuzda çok önemli bir adım oldu. Suudi Arabistan, Katar ve BAE'ye gerçekleştirdiğimiz ziyaretler son derece verimli geçti. Suudi Arabistan'la imzaladığımız 5 anlaşmayla iş birliğimizi ileriye taşıdık. Katar'la mükemmel seviyede ilerleyen süreçlerimizi daha da iyileştirme kararı aldık. BAE ülkemizin ekonomik ortaklarındandır. Ziyaretimiz esnasında farklı alanlarda toplam değeri 50,7 milyar dolara ulaşan 13 anlaşma imzalanmıştır. Yine ziyaretimiz vesiylesiyle ülkemizin gurur kaynağı olan Türkiye'nin otomobili TOGG'u muhataplarımıza hediye ettik. Tüm liderler memnuniyetlerini dile getirdiler. TOGG'u yakın zamanda diğer ülkelerin yollarında da görmeye başlayacağız."