Dolar (USD)
32.24
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2432.18
BIST 100
10268.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İnce'ye yanıt

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç ile yapılan anlaşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sırbistanlı mevkidaşı ortak basın toplantısı düzenlenledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İnce'ye yanıt
07 May 2018 18:36:00
Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç ile yapılan anlaşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sırbistanlı mevkidaşı ortak basın toplantısı düzenlenledi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

HEDEF 5 MİLYAR DOLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ticaret hacmimizin ilk kez ilk kez 2017'de 1 milyar doları aşmış olması sevindirici ama hedefimiz 5 milyar dolara çıkarmak. Belgrad Saraybosna Otoyolu Projesi bir dostluk ve barış projesidir. Sırbistan'ın FETÖ ile mücadelede sürdürükleri desteği unutmamız mümkün değil. Türkiye bursları ile onlarca Sırbistanlı öğrenciye üniversiyte imkanı sağlıyoruz." dedi.

MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR

Erdoğan, "Birilerinin ülkemizin Balkanlar'daki faaliyetleri ile kurduğumuz bağdan rahatsız olduklarını görüyoruz. Meyve veren ağaç taşlanır. Boş işlerle uğraşmak yerine Balkanlar'ın barış ve istikrarına katkı veren konulara yoğunlaşsınlar. Fenerbahçe Basketbol takımımız Avrupa Liği finallerinde mücadele edecek. Bir başka ortak başarıya daha imza atacağız. " diye konuştu.

"AÇIK BİR ŞEKİLDE KINADIK"

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, "Demokrasiye saldırıldığı zaman, meclis bombalandığı zaman açık bir şekilde kınadık. Meclisi ziyaret ettiğimizde 15 Temmuz gecesinde meclise saldırıldığına inanamadık. Şehit olanlar için çelenk bıraktık. Biz kendi geleceklerini belirleyen ülkelerden yana olacağız. Ülkenin yükselmesi için Sayın Erdoğan'ın çok büyük katkısı vardır. Hiç bir yatırımcı oraya gelmek istemiyordu, sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelmesinin ardından gelmeye başladılar." diye konuştu.

Erdoğan, " Dün itibari ile 400'e yakın iş adamı İstanbul'da bir araya geldi. Onların ikili görüşmeleri oldu, bakanlarımız orada bulundu. 10 bakanımız burda bulunuyor şuan. Bütün bunlar bu işi ne kadar ciddiye aldığımızın ifadesidir. Ulaştırma Bakanlarını bir araya getirerek orada tekrar üzerinden geçtik. Temenni ediyoruz ki hemen yoğun bir şekilde başlayıp bu yol ve alt yapı inşaatlarını bitirmek Sırbistan ve Bosna Hersek'i rahatlatmak." diye konuştu.

SORU-CEVAPLAR

Muharrem İnce'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kendisini ağırlayacak mısınız? TV programına çıkacak mısınız?

Ben ikinci sorunuzdan başlayayım. Özellikle televizyondaki tartışma olaylarına kesinlikle girmek istemiyorum. Çünkü üzerimizden kimsenin prim yapmasını istemiyoruz.

Ancak partimde kendilerini kabul edebilirim. Çünkü burada kabul olayı farklı bir olay. Şu anda bizler partilerin adayları olarak buna girmiş bulunuyoruz. Hem partinin genel başkanı olarak, hem de partimde bu kabulün daha doğru olacağını düşünüyorum.

Ve randevu talebinde bulundular. Ve bu talebe de kısa zamanda cevap verir ve partimizde kendilerini kabul ederiz. Partimize de ayakları alışmış olur.

Konuşmanızda meyve veren ağaç taşlanır dediniz. Bunu biraz açar mısınız?

Sırbistan Cumhurbaşkanı'na FETÖ ile mücadelede operasyonel ortaklık ön görüyor musunuz?

Batı özellikle Balkanlarda Türkiye'nin duruşunu pek hazmedemiyor. Türkiye'nin bölgede attığı adımları, girişimleri hazmedemiyor. Fakat hazmetse de hazmetmese de biz özellikle batıda balkanlarda bu tür yapabileceğimiz ne varsa ki bunları TİKA ile yoğun şekilde yapıyoruz. Özellikle tarihi eserlerin ihyası için inşası için elimizden gelen bütün gayretleri gösteriyoruz.

İkinci sorunuz da, şunu çok açık net söyleyeyim. FETÖ konusunda onların Sırbistan'daki okullarıyla alakalı kararlı bir duruş sergilemeleri sebebiyle de ben değerli dostuma çok çok teşekkür ediyorum. Ama müşterek çalışmalarımızı yine devam ettiriyoruz. Çünkü bu bir virüstür. Bunu tam manasıyla temizlemek gerekiyor. Bu konuda bir endişe taşımıyoruz.