Dolar (USD)
32.20
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Cuntadan takdir belgesi

28 Şubat post-modern darbe sürecinde Orgeneral Çevik Bir'in BÇG kapsamında dindarlara karşı mücadele yürüten asker hatta hemşirelere takdir belgesi verdiği ortaya çıktı. İşte Milat'ın ulaştığı takdir belgeleri
Cuntadan takdir belgesi
04 Ağustos 2013 00:00:00
28 Şubat post-modern darbe sürecinde Orgeneral Çevik Bir'in BÇG kapsamında dindarlara karşı mücadele yürüten asker hatta hemşirelere takdir belgesi verdiği ortaya çıktı. İşte Milat'ın ulaştığı takdir belgeleri

KENAN ADEM KIZILAĞIL/ ANKARA

28 Şubat sürecinde Batı Çalışma Grubu (BÇG) kurucusu Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir imzalı takdir belgeleri ortaya çıktı. Yollanan takdir belgeleri arasında GATA Hemşire Yüksek Okulu Komutanlığı görevini yürüten Profesör Münire Nur İnanç'ın yer aldığı da görülüyor. Belgede, Çevik Bir'in, GATA'da kılık kıyafet kuralına uyulduğu için övgü dolu sözler kullandığı göze çarpıyor. Öte yandan irtica (milletle) ile mücadele yürüten BÇG subaylarına da takdir belgesi verildiği ortaya çıktı.

Hemşireye takdir belgesi

Komutanlara yollanan takdir belgelerinde en çarpıcı ayrıntı ise Çevik Bir tarafından GATA Hemşire Yüksek Okulu Komutanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Münire Nur İnanç'a yolladığı takdir belgesi. Çevik Bir, İnanç'ın, kılık kıyafet kurallarının eksiksiz yerine getirdiği için takdire layık gördüğünü ifade ediyor. Çevik Bir'in, "Çağdaş modern hemşirelik anlayışının öğrencilere layıkıyla öğrettiği, kılık, kıyafet, tavır ve davranışlardaki başarılarının takdir edilecek düzeydedir, başarılarınızın devamı dilerim" ifadeleri dikkat çekiyor.

Uzunca bir süre GATA başörtülü hasta ve hasta yakınlarına yasak uygulaması ile gündeme gelmişti.

BÇG subayları da takdirlik

Öte yandan Dönemin İç Güvenlik Hareket Dairesi Başkanı Tuğgeneral Kenan Deniz ve Kurmay Albay İdris Koralp imzasını taşıyan onlarca takdir belgelerinin ise irtica ile etkili mücadele yürüten BÇG subaylarına verildiği tespit edildi. Söz konusu takdir belgeleri, 28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklanan emekli askerlerin verdikleri ifadeleri de yalanlıyor. BÇG'de görev almadığını hatta varlığından dahi haberdar olmadığını iddia eden birçok ismin Batı Çalışma Grubuna verdiği hizmetten dolayı takdir ile ödüllendirildiği görülüyor.

Kurum ve kuruluşları yönlendirdiler

BÇG subaylarına yollanan takdir belgelerinde, irtica ile mücadelede sivil toplum örgütlerinin ile kamu kurum ve kuruluşların yönlendirilmesi, koordinasyonun sağlanması ve gerekli tedbirlerin alınması, üst düzey toplantılara bilgi aktarımının sağlanmasında gösterilen başarı takdir ediliyor.

Kalelioğlu'na övgü

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen 28 Şubat soruşturması kapsamında evinde yapılan aramalarda Diyanet Başkanlığın kontrol altına alınması yönünde belgelerin bulunduğu Emekli Topçu Kurmay Albay Oğuz Kalelioğlu'na da takdir belgesi yolladığı görülüyor. Çevik Bir, yürüttüğü çalışmalardan dolayı Kalelioğlu'na övgü dolu sözler sıralıyor.

TDV kurban