Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Dağlıca'da hain pusu şehit var!

Terör örgütü PKK Dağlıca'da pusu kurdu. Henüz resmi bir açıklama yapılmazken, çok sayıda şehit ve yaralı olduğu belirtiliyor.
Dağlıca'da hain pusu şehit var!
06 Eylül 2015 23:11:00
Terör örgütü PKK Dağlıca'da pusu kurdu. Henüz resmi bir açıklama yapılmazken, çok sayıda şehit ve yaralı olduğu belirtiliyor.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde yola döşenen mayın, askeri iki zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lılar tarafından patlatıldı. Meydana gelen patlama ve ardından bölgede sürdürülen operasyon sırasında çıkan çatışmalarda şehit ve yaralıların olduğu belirtildi.

HAİN PUSU

Olay, bugün akşam saatlerine doğru Yüksekova'nın Dağlıca bölgesinde meydana geldi. Zırhlı iki askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen mayın, PKK'lılar tarafından uzaktan kumandayla patlatıldı.

ÇATIŞMA DEVAM EDİYOR

Meydana gelen patlamada ve ardından bölgede hava destekli başlatılan operasyon sırasında çıkan çatışma nedeniyle yaralılarn olduğu belirtildi. Operasyona özel birliklerin de katıldığı belirtildi.

"GENELKURMAY BAŞKANI'NIN İZAHATLERİ ÜZÜCÜ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkari'deki terör saldırısına ilişkin A Haber canlı yayınında şunları söyledi:

"Her şeyden önce tabi, üzüntülüyüz. Şu anda Silahlı Kuvvetlerimiz, Genelkurmay, Dağlıca'yla, Hakkari ile gerek Valimiz, gerekse oradaki kolordu komutanı kendileriyle görüşmeler devam ediyor. Öyle zannediyorum ki kesin netice an be an alınabilir. Şu anda Sayın Başbakan'ın da Ankara'ya dönüşüyle birlikte Ankara'da bir güvenlik toplantısını yapacaklar. O ana kadar da herhalde kesin neticeleri almış olurlar. Bu kesin neticeyi aldıktan sonra durumu açıklayacaklar. Tabi şu anda orada hava şartları vesaire, o da çok çok kötüymüş ve bu kötü hava şartları altında orada böyle bir mücadele var ve Dağlıca'da yapılan bir temizlik neticesinde böyle bir olay gerçekleşiyor. Oradaki zırhlı araçlarla ifade edildiği kadarıyla mayınlarla kurulmuş olan tuzaklar neticesinde bir olay burada art ardına oluşuyor. Tabi şu anda bu konuyla ilgili Genelkurmay Başkanımızın izahatları hakikaten üzücü. Temennim odur ki şu anda yapılacak açıklama ve onun ardından da tabi oradaki devam edecek olan mücadele çok daha farklı çok daha kararlı olacaktır. Hepimizin başı sağolsun. Milletimizin başı sağolsun, Allah sabırlar versin"

HAVA OPERASYONU BAŞLATILDI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısının ardından başlatılan hava operasyonlarında ilk etapta hedeflenen 10 nokta vuruldu.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör saldırısının ardından havalanan F-16 ve F-14 uçakları ile terör örgütüne yönelik ilk etapta hedeflenen 10 nokta bombalandı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesinde akşam saatlerinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcı zırhlı araçların geçişi esnasında infilak ettirilmiş, olayda şehit ve yaralıların olduğu bildirilmişti.