Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
35.02
Gram Altın
2479.82
BIST 100
10547.81
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Daha 100 milyon rehinemiz var

SDE Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Alper Tan, "49 rehinemiz kurtuldu, 'artık rahatladık' diye bakan siyasetçilerimiz var. Türkiye daha rahatlamamıştır. Türkiye İslam Dünyası'nın lideri olarak görülmektedir. Orta Doğu'da daha 100 milyondan fazla rehinemiz var. Batı'da, Irak'ta, İsrail'de yaşananlara destek verilmesi vahşettir. Türkiye olarak doğru yoldayız, haklıyız'' dedi.
Daha 100 milyon rehinemiz var
24 Eylül 2014 09:45:00
SDE Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Alper Tan, "49 rehinemiz kurtuldu, 'artık rahatladık' diye bakan siyasetçilerimiz var. Türkiye daha rahatlamamıştır. Türkiye İslam Dünyası'nın lideri olarak görülmektedir. Orta Doğu'da daha 100 milyondan fazla rehinemiz var. Batı'da, Irak'ta, İsrail'de yaşananlara destek verilmesi vahşettir. Türkiye olarak doğru yoldayız, haklıyız'' dedi.
Türkiye MİT'in başarılı operasyonu ile burnu dahi kanamadan Musul'da IŞİD'in rehin tuttuğu 46 vatandaşını başarılı bir operasyonla kurtararak ülkeye getirdi. Batı medyası ve Türkiye'deki uzantıları ise Hükümet'i zayıf düşürmek adına her türlü dezenformasyon ve çarpıtmaya başvuruyor.
ABD, İngiliz ve Alman medyası güne Türkiye'yi hedef alan haberlerle başlarken, paralel ve ulusalcı medya ise IŞİD üzerinden kurumlarımızı hedef alıyor.
Kirli ittifak, yapılan haberlerle deşifre olurken, asıl amacın Türkiye'yi sıkıştırarak Irak'a sokmak olduğu biliniyor.
IŞİD: ESED'A YENİ BİR HAYAT
Medya eliyle yapılan operasyonları değerlendiren SDE Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Kanal A Genel Yayın Yönetmeni Alper Tan, "Batı'nın, Almanya, İngiltere ve Fransa'nın Türkiye üzerine gelme çabasını anlamakta zorlanıyoruz. Bu hadiseye daha büyük çapta bakılmalıdır. Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra Orta Doğu'daki diktatörler hala yerlerini koruyorlar. Arap Baharı, Orta Doğu'daki Müslüman halkların kendi başlarındaki kuklaları devirip kendi ülkelerini yönetme çabasıydı. Bu durum Batı'yı, Amerika'yı son derece rahatsız etti. Dolayısıyla her türlü yapılanmayı tehdit olarak gördüler. IŞİD meselesini bir bahane olarak kullanmak istiyorlar. Bazıları IŞİD'i Amerika ve İngiltere'nin kurduğuna dair iddialar ortaya atıyor. IŞİD bunların kurduğu bir örgüt değildir. Amerika önderliğindeki Haçlı Koalisyonunun Irak'ta yaptığı zulüm, vahşet ve barbarlık karşısında Irak'taki Sünni halkın haklarını savunmak için kurulmuş bir örgüttür. Haklarını savunurlarken tabi ki Batı'nın Amerika'nın kurduğu statükoyu tehdit ediyorlar. Batı da kendi kuklası Maliki, Esad gibi yönetimlerin yıkılmamasını istiyor. Esed düşerse bölgedeki diğer diktatörler de düşecektir. IŞİD meselesi böyle bir durumdur. Nasıl ki Saddam Hüseyin ve El Kaide'yi yalan bir tezle işgal ettilerse şimdi de IŞİD'i bahane ederek Esad'a yeni bir hayat kazandırmaktırlar" dedi.
İSRAİL'İ RAHATLATMA ÇABASI
Derdin, bölgeye barış, özgürlük ve demokrasi getirme çabası olmadığı ifade eden Tan, "Bu çaba, İsrail'in rahatlama çabasıdır. Bunların derdi bölgeye barış, özgürlük, demokrasi getirmek değildir. Afganistan'a özgürlük ve demokrasi getirmek için girdiklerini söylediler. Kan, zulüm şiddetten başka bir şey getirdiler mi? Bugün Afganistan'da 7 milyon sakat insan yaşıyor. Afganistan, Irak'ı bu hale getiren 4 senedir Eset'in zulmüne sesini çıkarmayan Amerika öncülüğündeki koalisyon mu özgürlüğü getirecek?" ifadelerini kullandı.
BATI'DA YAŞANANLARA DESTEK VAHŞETTİR
Alper Tan, "49 rehinemiz kurtuldu, 'artık rahatladık' diye bakan siyasetçilerimiz var. Türkiye daha rahatlamamıştır. Türkiye İslam Dünyası'nın lideri olarak görülmektedir. Orta Doğu'da daha 100 milyondan fazla rehinemiz var. Bu rehine operasyonunu itibarsızlaştırmaya çalışanlar Türkiye'yi bu konumundan çıkarmak için saldırı yapmaktadırlar. Burada sorgulamamız gereken Batı'nın vahşetidir. Batı'da, Irak'ta, İsrail'de yaşananlara destek verilmesi vahşettir. Türkiye olarak doğru yoldayız, haklıyız. Bize umut bağlayan topluluklar da haklılar. Türkiye bu koalisyona karşı atakta olmalıdır. Zulüm bitmedikçe olaylar bitmeyecektir'' şeklinde konuştu.
Ezgi ÇELİKANKARA