Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Darbe gecesi emri vern komutan serbest erler tutuklu

Darbe gecesi komutanlarının 'tatbikat' yalanıyla sahaya sürdüğü erler, aradan geçen 8 aylık süreçte hala cezaevlerinde tutuluyor. Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan erlerin aileleri, darbe gecesi sivillere herhangi bir ateşli eylemde bulunmamış olan çocuklarının hiç olmazsa tutuksuz yargılanması gerektiğini belirttiler.
Darbe gecesi emri vern komutan serbest erler tutuklu
09 Mart 2017 13:21:00
Darbe gecesi komutanlarının 'tatbikat' yalanıyla sahaya sürdüğü erler, aradan geçen 8 aylık süreçte hala cezaevlerinde tutuluyor. Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan erlerin aileleri, darbe gecesi sivillere herhangi bir ateşli eylemde bulunmamış olan çocuklarının hiç olmazsa tutuksuz yargılanması gerektiğini belirttiler.

Pensilvanya sığıntısı terör elebaşı Fetullah Gülen'in talimatıyla 15 Temmuz gecesi Türkiye'ye bomba yağdıran alçak darbecilerin yol açtığı mağduriyetler devam ediyor. Darbe gecesi FETÖ'cü komutanlarca 'tatbikat' yalanıyla sahaya indirilen erler tam 8 aydır tutuklu bulunuyor. Haklarında henüz bir iddianame hazırlanmamış olan erlerin aileleri perişan vaziyette olduklarını belirterek, şehadet için Peygamber Ocağı'na uğurladıkları evlatlarının darbe gecesi vatandaşlara kurşun sıkmadıklarının tespiti ile birlikte 'en azından' tutuksuz yargılanmak için salıverilmelerini istiyorlar.

ACILAR KATLANDI

Akit'e konuşan Silivri Cezaevi'ndeki erlerin aileleri, 15 Temmuz'da şehit düşen vatandaşların acısını yüreklerinde taşıdıklarını, evlatlarının alçak darbe kalkışmasında payı olmamasına rağmen tutuklu bulundukları için acılarının katmerlendiğini belirtiyorlar. 15 Temmuz gecesi darbe karşıtı kahraman sivillere kurşun sıkmayan erlerin tespiti noktasında yargının süratli davranarak bu erlerin tahliyesine karar vermesini bekleyen aileler, yaptıkları açıklamada şu ifadeleri kullandılar:

TUTUKSUZ YARGILANSINLAR

Er Halil Tezel'in babası Muhsin Tezel (Konya):

8 aydır neler çektiğimizi bir biz bir de Allah bilir. Yavrumuz Silivri'de darbe suçlamasıyla cezaevinde bizler burada ne işimizden ne aşımızdan tat alabiliyoruz. Oğlum Halil, İstanbul'daki General Nurettin Baransel Kışlası'nda görevliydi. Oğlum darbe akşamı Piyade Üsteğmen Onur Karan'ın talimatıyla Türk Telekom binasına götürülüyor, bu durum ifade tutanaklarına da yansıyor. Bu yönde oğlum da dahil birçok erin ifadesi olmasına rağmen masum olan, halkına kurşun sıkmayan, o gece sokağa çıkan vatandaşları bizler gibi anne babası sayan erler tutuklu bulunurken o üsteğmen serbest ve görevine devam ediyor. Bu durum bizleri çok ama çok yaralıyor. 8 aydır iddianame de hazırlanabilmiş değil. Hiç olmazsa evladımız tutuksuz yargılansın istiyoruz.

TERHİSİNE 12 GÜN KALAu2026

Er Tugay Çiçek'in babası İsmail Çiçek (Balıkesir):

Oğlum er olarak vatan görevini yapıyordu ve son 12 günü kalmıştı. Bu lanet darbeyle de FETÖ melanetiyle de kesinlikle uzaktan yakından hiçbir ilgimiz yok. Oğlumuza emir vermişler, mevcburen gitmiş ama silahına başvurmamış. Askerlik süresi boyunca değil ama şu 8 aydır yavrumuzun yokluğunu iliklerimize kadar hissediyoruz. Dayanacak gücümüz kalmadı.

HEM MANEVİ HEM MADDİ ZORLUK

Er Oğuzhan Erkılıç'ın oğlu Bayram Erkılıç (Kars)

8 aydır oğlumun yanına gidip gelmek için Kars'tan yola çıkıyorum. Manvi zorluğunun yanı sıra maalesef maddi olarak da çok sıkıntılıyız. Yalnızca bir emekli maaşımla ev geçindiriyorum. Gidiş-geliş yol parası bulamadığım oluyor ve avukat dahi tutabilmiş değiliz. Ben kalp hastası biriyim. Ortada iddianame yok, neden yatırıyorlar hala oğlumu? Çok perişanız.

Er Hamza Tokmak'ın babası İsa Tokmak (Konya):

Biz çocuğumuzu peygamber ocağına gönderdik, vatan için gönderdik. Çocuklarımıza bir şey olsa biz kendimiz de gideriz vatan için. Vatanımız için canımız feda. Çocuğumuz hiçbir olaya karışmamış. Usta birliğine gittiği 5. günde böyle bir kalkışmanın neresinde olabilir ki oğlum? İlgili merciler sesimizi duysun ne olur, yavrumuzu bize geri versinler.

"AĞABEY BENİ KURTAR"

Er Kağan Karakullukçu'nun ağabeyi Erkan Karakullukçu (Ordu):

Bizimannemiz ve babamız yok, yetimiz. Kardeşim Kağan benle beraber kalıyordu. Bu süreçte çok zorluklar yaşıyoruz, üzüntü ve stresten aile hayatımız kalmadı. Darbe gecesiyle kendisiyle yaptığımız telefon konuşmasında 'Kardeşim oradan kaçabiliyorsan kaç.' dedim. O da 'Ağabey komutan kaçanı komutan vururum diye tehdit ediyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Üstümüzden uçaklar uçuyor kurtar bizi' dedi. Ve 8 aydır tutuklu olarak Silivri'de... Devletten beklentimiz suçluyu suçsuzu ayırsın. FETÖ ile ilgili bir bağ varsa benim kardeşimin alıp idam etsinler. Ama öyle bir şey asla yok ve masum halde 8 aydır cezaevinde çile dolduruyor benim kardeşim.

Er Fatih Kılıç'ın kardeşi Barış Kılıç (Aksaray):

Kardeşim askerlik görevini yaparken tamamen kendi iradesi dışında, başlarındaki rütbeliler tarafından tatbikat var diyerek başka yere götürülüyor. Karşılarına emniyet görevlileri çıktığında bunun tatbikat olmadığını anlayabiliyor çocuklar, ne yapacaklarını bilemiyorlar. Çocuklara üstleri bu kez 'ateş edin' diyor, çocuklar ateş etmemek için elinden geleni yapıyor ve sonunda bir yolunu bulup kaçan oluyor. Terhisine 4 ay kala böyle bir talihsizlik sonucu suçsuz yere tutuklandı kardeşim. İnanın çok mağduruz.

ÇOCUKLARIMIZ FETÖ'NÜN NE OLDUĞUNU BİLE BİLMİYOR

Er Hüseyin Çavdar'ın babası Mete Çavdar (Balıkesir):

Darbe hadisesi yaşandığında oğlum 3 haftalık askerdi.Biz çocuğumuzu Peygamber Ocağı'na gönderdik, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne teslim ettik. FETÖ' ye teslim etmedik. Bizim çocuklarımız daha FETÖ' nün ne olduğunu bilmiyor. 8 aydır çocuklarımız tutuklui cezaevinde. Feryadımızı duyan birileri olsun artık ne olur.

Er Emirhan Doğancılı'nın annesi Emine Doğancılı (Bursa):

Oğlum İstanbul'da bir aylık askerken darbe oldu. Kesinlikle silah kullanmadığını söylüyor. Yemeden içmeden kesildik. 8 aydır her geceyi ağlayarak geçiriyorum. Psikolojik olarak bitmiş durumdayız. Ne olacak belli bile değil. Erler hakkında hazırlanacak iddianameyi bekliyoruz. Yavrumuz yargılanacaksa da tutuksuz yargılansın istiyoruz.

Er İsmail Baykaç'ın babası Ümit Baykaç (Edirne):

Çocuklarımızın soruşturmaları, akıbetleri ne olacak hiçbir bilgi alamıyoruz. Ben yine kendimi teselli edebiliyorum ama hanımım öyle değil, TV'ye baksa her 15 Temmuz haberi görse ağlıyor. Oğlum tatbikat yalanıyla çıkarıldıklarını ve hiç kurşun atmadan teslim olduklarını söylüyor. Bu olaylar ileride kariyerlerini de etkileyecek bu suçsuz çocukların. Allah korusun, FETÖ'den mi yargılanacak bizim çocuklarımız? Yeni Akit