Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2440.11
BIST 100
10168.12
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Darbe şimdi Kudüs'te

Mardin'de Milat yazarlarının katıldığı "2. Kurtuluş Savaşı Milletimizin Yeniden Dirildiği Gece 15 Temmuz" Paneli düzenlendi. Panelde, darbe mekaniğinin bugün Kudüs'te yaşandığı vurgulandı.
Darbe şimdi Kudüs'te
18 Aralık 2017 08:59:00
Mardin'de Milat yazarlarının katıldığı "2. Kurtuluş Savaşı Milletimizin Yeniden Dirildiği Gece 15 Temmuz" Paneli düzenlendi. Panelde, darbe mekaniğinin bugün Kudüs'te yaşandığı vurgulandı.

MEHMET GÜNGÖRDÜ / MARDİN

Genel Yayın yönetmenimiz Ali Adakoğlu, Yayın Koordinatörümüz Serdar Arseven, Ankara Temsilcimiz Bayram Zilan, yazarlarımız Zeynep Alkış, Sabiha Doğan ve Ahmet Ay'ın katıldığı panelde, 28 Şubat'ın FETÖ'ye alan açtığı, halkımızın, 15 Temmuz devrimiyle destan yazdığı vurgulandı. Panelde, karanlık odakların şimdi Kudüs'te darbe yaptığına dikkat çekildi.

Milat Gazetesi hain darbe girişimini, gelecek nesillere daha iyi aktarılması adına yurdun değişik illerinde panel ve konferanslar düzenleyerek Milli hafızalarda bu hainliği sıcak tutmaya devam ediyor. Milat Gazetesi Güneydoğu Anadolu Temsilciliği, Gaziantep ve Şanlıurfa'nın ardından bu kez de Mardin'de "2. Kurtuluş Savaşı Milletimizin Yeniden Dirildiği Gece 15 Temmuz" Paneli düzenledi.

Panele, Mardin Emniyet Müdürü Hasan Onar, Türkiye Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazi ve Terör Mağdurları Derneği Başkanı Hatice Turan Kandemir, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve davetliler katıldı. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen panel, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

ADAKOĞLU: ARTIK GEÇİT YOK!

Panelde konuşan Genel Yayın Yönetmenimiz Ali Adakoğlu, Türkiye'nin darbeler tarihinden örnekler vererek günümüzde yaşanan son 15 Temmuz darbe girişimine değindiği konuşmasında, milletimizin 15 Temmuz gecesi bir daha asla darbelere ve karanlık vesayet odaklarına geçit vermeyeceğini tüm dünyaya ilan ettiğini ifade etti.

ALKIŞ: DARBE ŞİMDİ KUDÜS'TE

Gazetemizin yazarı ve aynı zamanda AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı olan Zeynep Alkış ise konuşmasında, FETÖ'nün örgütlenme mekaniğine dikkat çekerek "Özellikle yurtlar, okullar, dershaneler açtılar. Sektörel olarak her alanda baş göstermeye başladılar. Ticarette önemli iş adamları ile diyalog halinde oldular. Kendilerine paralel devlet dedirtecek kadar ciddi anlamda paralel yapılanma oluşturdular. Ancak dünyadaki egemen güç odaklarının darbeler süreci devam ediyor. Darbelerine devam ettikleri yerlerden biri de şu an Kudüs. Biz şu anda Kudüs'ü de bu darbelere, emperyalist güçlere teslim etmeme adına yine Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ile direnmeye devam ediyoruz" dedi.

Alkış, şunları söyledi: "Emperyalist güçler hale darbelerine devam etmektedirler. Darbelerine devam ettikleri yerlerden biri de şu an Kudüs. Bizim için Kudüs çok önemli bir yer, müminlerin ilk kıblesidir. Biz şu anda Kudüs'ü de bu darbelere, emperyalist güçlere teslim etmeme adına yine Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ile görmekteyiz."

ARSEVEN: 28 ŞUBAT ALAN AÇTI

Genel Yayın Koordinatörümüz Serdar Arseven de konuşmasında 28 Şubat postmodern darbe sürecinin FETÖ yapılanmasına alan açtığını vurgulayarak halkımızın o zaman darbecilere karşı sessiz kalmanın getirdiği problemleri iyi bildiğini ve 15 Temmuz gecesi hain darbe kalkışmasına karşı büyük direniş gösterdiğini söyledi. Arseven, bir daha 28 Şubat'lar, 15 Temmuz'lar yaşanmasın diye mücadelenin çok daha sağlam yürütülmesi gerektiğini belirtti.

ZİLAN: HALK DEVRİMİ

Ankara Temsilcimiz Bayram Zilan, 28 Şubat süreciyle devam eden darbe mekaniğinin son halkasının 15 Temmuz gecesi yaşanan FETÖ'nün hain darbe girişimi olduğuna işaret ederek "15 Temmuz gecesi milletimizin asil tavrı ve direnişi bir bu topraklarda yaşanmış en büyük 'Halk devrimi'dir" ifadelerini kullandı.

AY: UYANIK OLMALIYIZ

Gazetemizin yazarı Ahmet Ay da konuşmasında, FETÖ'nün hain darbe girişimin aynı zamanda dış kaynaklı bir desteğe sahip olduğuna işaret ederek "Halkımız her zamankinden daha fazla uyanık olmak zorunda. Bugüne kadar yaşanan hiçbir darbenin failleri yargılanmadı. Türkiye'de ilk kez darbeciler mahkeme karşısında hesap veriyor. Bu davanın takipçisi olmak zorundayız. FETÖ örgütüyle iltisaklı polisler, Çözüm Süreci'nde de ihanetlerini göstererek bölgenin huzura kavuşmasını engellediler. Ancak bölgedeki tüm illerde vatandaşlar akın akın sokaklara çıkarak 15 Temmuz'da darbeye direndi. Buradaki mesajı görmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

BABACAN: DEVLETE GÜVENMELİYİZ

15 Temmuz gazisi olan gazetemizin eski muhabiri ve şimdi TRT çalışanı olan Enes Babacan da, 15 Temmuz gecesi sadece, Allah, vatan, millet diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla insanların sokaklara çıktığını belirterek özellikle eğitim kanalıyla kendine militan devşiren FETÖ'ye karşı insanların devletin kurumlarına artık daha çok güvenmesi gerektiğini söyledi.

DOĞAN: BATI DÜNYASI SUSTU

Milat yazarı Sabiha Doğan da, 15 Temmuz gecesi milletimizin sokaklarda göğsünü kurşunlara, bombalara, tanklara siper ettiği esnada Batı'da yaşanan suskunluğa dikkat çekti. Doğan, "O gece Batı sustu, ABD sustu, Avrupa sustu. Burada darbelerle batılı ülkelerin tavrı arasındaki bağlantıyı çok iyi kurmalı ve bundan sonra siyasi, hukuki ve diplomatik olarak adımlarımızı çok daha sağlam atmalıyız" diye konuştu.