Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Davutoğlu'ndan flaş Yemen açıklaması

Başbakanlık Çankaya Köşkü'nde Pakistan Başbakanı Şerif ile ortak basın toplantısı düzenledi.
Davutoğlu'ndan flaş Yemen açıklaması
03 Nisan 2015 15:00:00
Başbakanlık Çankaya Köşkü'nde Pakistan Başbakanı Şerif ile ortak basın toplantısı düzenledi.
Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:
Türkiye ile Pakistan tam bir uyum içindedir. Yemen konusunda Türkiye açıkça ortaya koymuştur. Anayasal olarak atılacak her türlü adıma destek vereceğiz.
YEMEN KONUSUNDA KAYGILIYIZ
Türkiye olarak biz mezhep veya etnik ağırlıklı gündemin veya mezhep ağırlıklı parçalanmaların tümüne karşıyız. Bu parçalanmaların, bölgede devletlerin iç yapılarını bozduğunu, kamu düzenini sarstığını ve bölgede geniş çaplı gerilimlere ve terör tehditlerine zemin hazırladığını görüyoruz. Bu çerçevede de son dönemde özellikle de Yemen'de yaşanan gelişmeler hepimiz için kaygı verici olmuştur.
NÜKLEER MÜZAKERELERE OLUMLU BAKIYORUZ
Türkiye olarak biz, nükleer müzakerelerde gelinen aşamayı olumlu aşama olarak görüyoruz. Herkes bu süreci daha ileri noktaya götürmek için sorumluluk içinde davranmalı ve bu konu, bölgesel istikrar bakımından da yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülmelidir.
PAKİSTAN'DAN DA YEMEN'E DESTEK
Pakistan Başbakanı Şerif, Başbakan Davutoğlu ile görüşmelerinin ardından yaptığı açıklamada, Yemen'de savaşan tarafların sorunu barışçıl yollardan çözmeleri için davette bulunmaya, Suudi Arabistan'ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunmak için bu zor zamanda yanında olmaya karar verdiklerini söyledi.