Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Demirhan Kadıoğlu’nun sanat aşkı

Karikatürist, köşe yazarı, radyocu, aynı zamanda çocuklara her zaman bir şeyler öğretme gayretinde olan bir eğitimci Demirhan Kadıoğlu. Tüm sağlık engellerine rağmen başarmanın, azmetmenin en güzel örneklerinden birisi.
Demirhan Kadıoğlu’nun sanat aşkı
26 Mart 2019 14:20:00
Karikatürist, köşe yazarı, radyocu, aynı zamanda çocuklara her zaman bir şeyler öğretme gayretinde olan bir eğitimci Demirhan Kadıoğlu. Tüm sağlık engellerine rağmen başarmanın, azmetmenin en güzel örneklerinden birisi.

Selvigül Kandoğmuş Şahin

“Yetimhanenin uzak bir köşesinde kalın gövdeli bir ağaca sırtını dayayıp, uzaklara çok uzaklara bakarak hayaller kuran, anne ve baba özlemiyle öylece dalıp dalıp giden çocuklar.

Kar soğuğuyla buğulanan camların gerisinden bakan çocuklar. Bahar dallarına, yeşeren çimenlere, başlarının üzerinden ağıp giden küme küme bulutlara özlemlerini yükleyen çocuklar"

Verilmiş hasletler vardır. İnsana Rabbi tarafından verilmiş ve bozulması çok zor olan hasletler, istidatlar. İşte bu güzel hasletlerle kuşanmış, yetimhanenin yalnız odalarında, soğuk ranzalarında, hep baktığı gökyüzünün duruluğu gibi hiçbir zaman kirlenmemiş bir güzel insan Demirhan Abi.

Renk renk desen desen resimler

Sanatçı kimliğini keşfiyle başlayan, kalemi ve kelamı dost eyleyen günlerin gerisinde, ayrılıklar, hüzünler, gurbetler, yetimliğin, öksüzlüğün hep yıpratan, kekremsi anıları sonra.

Yüreğindeki özlemlerine sığındığında, sonbahar rüzgârları saçlarını dağıtırken bir bankın soğukluğunda anne özlemini hep aradığında, uzak ve mesafeli bir babanın hırçın yüreğinin çırpınışlarını hep duyumsamak istediğinde elinde kalemi vardı. Sığındığı kalemi, çizdiği, o beyaz kağıtlara boyadığı renk renk desen desen resimleri vardı.

Renkleri merak etti çocuk yüreği

Yalnız ve çaresiz kaldığında kırmızının sıcağına sığındı, sıcacık kırmızıyla evlerin çatılarını, çocukların gülen dudaklarını, kiremit kuşlarının kanatlarını boyadı. Kiremit kuşları gibi yuvalar kurmak istedi sonra… Özgür olmak, soğuk yurt odalarından çok uzaklara gitmek istediğinde bir kuş gibi, masmavi gökyüzünü en maviyle buluşturdu. Sonra hüzün çöreklendi yetim yüreğinin en tenhalarına. O zaman sarının tonlarına ayrı ayrı hiç üşenmeden taşıdı hüznünü ve yalnızlığını.

"Garip kuşun yuvasını Allah yapar" derler. Ve Peygamberine seslenişi vardır Rabbimin "O seni yetim bulup barındırmadı mı?" Duha Suresi'nde adeta gerçek sahibi, sığınağı, koruyanı, kollayanı gösterir Rabbim.”

Başarmak, azmetmek hiçbir engel tanımaz

Demirhan Kadıoğlu şimdi Onu kollayan, koruyan, sığınak olan Rabbinin nimetleriyle donanmış bir sanatçı. Kıymetli bir karikatürist, köşe yazarı, radyocu, aynı zamanda çocuklara her zaman sevecen ve içten tebessümüyle hep bir şeyler öğretme gayretinde olan bir eğitimci. Onun ibretlik yaşantısıyla öğreniyoruz ki başarmak, azmetmek hiçbir engel tanımaz. Yeter ki umutla, ümitle, aşkla yarınlara yürümesini bilelim.”

Radyo programları yapıyor, Esenler Belediyesi’nde gençlere çocuklara karikatür atölyesinde dersler veriyor. Gazete yazıları yazıyor aynı zamanda çocuklara kitaplar yazarken kendi serencamını da anlattığı Yetiştirilmiş Hayatlar romanının yazarı.

Teknoloji ile gençleri yakaladı

"Çanakkale'nin Çizgisi" ,“Akif'in Çizgisi” sergisinin devamı niteliğindeydi... Sanat marifetiyle geçmiş değerlerimizi gelecek kuşakla buluşturarak, özümüzü yakalamak niyetindeyiz. Üstelik bu sergide ilk kez, QR kodlarını akıllı telefonlarına okutarak, tuvallerde yer alan çizimlerin videolu anlatımla hikâyelerini dinlettirdik. Yani çizgiyle klasik sanat sergilerken, teknoloji ile gençleri yakaladık.” Diyor Demirhan Kadıoğlu yeni açılan sergi için.

Tüm sağlık engeline rağmen çalışmalarına devam eden Demirhan Abiyi takdir ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Esenler Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde hem “Akif’in Çizgisi” hem de “Çanakkale’ nin Çizgisi” Sergisini gezebilirsiniz…