Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Demokrasilerde tank yürütmek olmaz

Başbakan Yardımcısı Arınç, 'Demokrasilerde balans ayarı, Sincan'da tank yürütmekle olmaz. Demokraside balans ayarı sandıkla olur, seçimle olur, halk iradesiyle olur' dedi.
Demokrasilerde tank yürütmek olmaz
04 Ağustos 2013 00:00:00
Başbakan Yardımcısı Arınç, 'Demokrasilerde balans ayarı, Sincan'da tank yürütmekle olmaz. Demokraside balans ayarı sandıkla olur, seçimle olur, halk iradesiyle olur' dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Bursa İl Başkanlığınca Bursa Uluslararası Tekstil Ticaret ve Alışveriş Merkezi (BUTTİM) bahçesinde verilen iftarda yaptığı konuşmada, yaklaşık 10 bin kişiyle iftar yapmanın büyük mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Hükümet olarak görevde bulundukları sürede çok fazla sayıda düzenleme yaptıklarını ve demokratikleşme adına bunların sürdüğünü dile getiren Arınç, şöyle devam etti:"Demokratikleşme konusunda adımlarımız hiçbir zaman kesilmeden devam edecek. Son çıkan kanunlarımızdan birinde de askerlikle ilgili yeni düzenlemeler yaptık. İçinde çok önemli düzenlemelerden biri de geçmişte askeri darbelere dayanak olduğu iddia edilen İç Hizmetler Kanununun 35'inci maddesinin kaldırılmasıdır. Bugüne kadar çok söylenmiş ama kaldırılmamıştı. Ne var ki parlamentodaki görüşmeler sırasında muhalefet partilerinden biri bu maddenin kaldırılmasına karşı çıktı. Güler misiniz, ağlar mısınız? Artık Türkiye, eski Türkiye değil. Sivil-asker ilişkileri en iyi noktasında. Asker, şerefli ordumuz, kendisine düşen görevi biliyor ve o görevi de en büyük başarıyla yapmak için gayret ediyor. Onlar bizim evlatlarımız ve vatanımızın savunması, askerlik görevi onların işi ama Cumhuriyeti korumak ve kollamak benim vazifemdir. 'Cumhuriyet tehlikeye düştü, def olsun bu siviller. Onların yerine ben varım' anlayışına artık 'paydos' dedik ve bu maddeyi tamamen ortadan kaldırdık. Bu sizin başarınızdır."

Sandık ne güne duruyor?

Arınç, demokrasilerde darbelerin kabul edilemeyeceğini söyleyerek, şunları kaydetti:"Mısır'da olan olaylara, 'Mursi'nin de çok hatası vardı canım' diyerek, 'Askere hoşgeldin' diyenlere yazıklar olsun. Böyle bir anlayış, dünyanın hiçbir demokrasisinde bugüne kadar yer bulmamıştır. Sivil yanlış yapar, halk düzeltir. Sandık ne güne duruyor? Sandığa gidersiniz, bugün yüzde 25 alan yarın yüzde 5'e düşer, yüzde 7 alan 47'ye çıkar. Sandık böyledir. Demokrasilerde balans ayarı, Sincan'da tank yürütmekle olmaz. Demokraside balans ayarı sandıkla olur, seçimle olur, halk iradesiyle olur. Hamdolsun biz bunu bütün dünyaya ilan ettik. 35'inci maddeyi kaldırma iradesini gösteren bu güzel milletvekili kardeşlerime candan teşekkür ediyorum. Onları seçen ve onlara destek olan sizlerin de bu başarıda çok büyük payınız var. Allah sizden razı olsun."

TDV kurban