Dolar (USD)
32.29
Euro (EUR)
34.95
Gram Altın
2447.18
BIST 100
10173.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Demokratikleşme paketini 30 Eylül'de açıklayacağız

Malatya'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine hitap eden Erdoğan, demokratikleşme paketini 30 Eylül Pazartesi günü açıklayacağını söyledi. Önceki akşam Ankara'da Polis Evi'ne düzenlenen saldırı hakkında da yorum yapan Erdoğan'ın CHP'ye yönelik sert eleştirileri oldu.
Demokratikleşme paketini 30 Eylül'de açıklayacağız
22 Eylül 2013 00:00:00
Malatya'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine hitap eden Erdoğan, demokratikleşme paketini 30 Eylül Pazartesi günü açıklayacağını söyledi. Önceki akşam Ankara'da Polis Evi'ne düzenlenen saldırı hakkında da yorum yapan Erdoğan'ın CHP'ye yönelik sert eleştirileri oldu.

FOTO: ERDOGAN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Valiliğinin onuruna verdiği öğle yemeğinde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderlerine hitap etti. Malatya'da bugün çok sıradışı bir toplu açılış töreni gerçekleştireceklerini belirten Erdoğan, bir tek toplu açılış töreniyle 735 milyon liralık 79 farklı hizmet ve yatırımı resmi olarak hizmete alacaklarını söyledi. Erdoğan, bugün Doğanşehir ve Darende'de açılışlarda bulunacağını hatırlatarak, bu açılışlar da eklendiğinde bir seferde Malatya'da yapılan açılışın yatırım maliyetinin 776 milyon liraya, açılış kalemi sayısının 93'e ulaşacağını bildirdi.

Demokratikleşme paketi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratikleşme paketini ayın son günü açıklayacaklarını belirterek, "Türkiye'yi ağırlıklarından kurtaracağız" dedi. Erdoğan, Çanakkale Savaşı'nda ülkemize saldıran haçlı zihniyeti karşısında bizim yanımızda Suriye'de, Şam'daki kardeşlerimizin yer aldığını, Afganistan'dan kadınların kollarındaki bileziklerini göndererek mücadaleye destek verdiğini, Balkanların yanımızda yer aldığını söyledi. "O haçlı zihniyeti 18 Mart 1914'te bize, tamamiyle bizi yerle yeksan etmek için saldırdığında biz o gün yurtta sulh cihanda sulh mu? dedik" diyen Erdoğan, bu sözün sahibi olan Gazi Mustafa Kemal'in "Size ben ölmeyi emrediyorum" dediğine dikkati çekti.

Selahattin Eyyubi'lerin torunlarıyız

CHP'nin Genel Başkanı'nın ve partililerin, ne dediklerinin, ne yaptıklarının farkında olmadığını belirten Erdoğan, "Buraları, bizim tarihi misyonumuzu, iyi bilmemiz lazım, iyi anlamamız lazım. Bizim barışımıza, bizim birliğimize, bizim topraklarımıza eğer birileri saldıracak olursa aynen cevabını alır, almak durumundadır. Kimse bize çirkin benzetmeler yapmasın, biz kimsenin topraklarında gözü olan değiliz ama şunu da biliyoruz. Biz Kılıçarslan'ın torunlarıyız, Biz Nurettin Zengi'lerin, Selahattin Eyyubi'lerin torunlarıyız, biz Malatyalı Seyit Battal Gazi'nin torunlarıyız. CHP Genel Başkanı bizim de bu aziz milletin de kim olduğunu öğrenmek istiyorsa Şam'ın, Kahire'nin, Bağdat'ın sokaklarında bizi sorsun ona anlatırlar bizim kim olduğumuzu" diye konuştu.

Sen o şansı kaybettin

Önceki akşam Ankara'da Polisevi'ne yapılan saldırıda da kısa sürede saldırıyı gerçekleştirenleri bulduklarına, saldırganlardan birisini öldürdüklerine işaret eden Erdoğan, "O aynı zamanda bizim partimize de saldırandı, onu öldürdüler, diğeri şu anda ağır yaralı olarak hastanede yatıyor çünkü bu tür şeylere tevessül edenler karşılığını bulacak, cevabını alacak eğer almıyorsa bu bir aczin ifadesi olur" değerlendirmesinde bulundu.

Darbecilerle sorunluyuz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye sınırını ihlal eden Suriye helikopterinin düşürülmesiyle ilgili "Başbakan gaz alıyor" dediğini hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti: "Bu ifade kullanılır mı? Sen bizim sınırlarımızı kalkacaksın 2 kilometre geçeceksin ve sınırlarımızı 2 kilometre geçtiğin halde uyarılar alacaksın, bu uyarılara rağmen bu ihlali devam ettireceksin eee? Türkiye'nin fantomları da orada turist gibi seni takip edecek. Sen o şansı kaybettin. Niye kaybettin çünkü biz sınırlarda mayınları temizlemenin hazırlıkları içinde olduğumuz bir zamanda aramızdaki bütün o barışı, kardeşliği her şeyi yok ettin ve 110 bin insanı ki o insanlar aynı zamanda bizim kardeşimiz. Bizim Suriye halkıyla bir sorunumuz yok, Mısır halkıyla bir sorunumuz yok. Biz Mısır'da darbecilerle sorunluyuz, Suriye'de de katil Esed rejimiyle sorunluyuz. Dünyada kim ne derse desin, zulme rıza zulümdür. Biz zalimlerin yanında yer alamayız. Ne kadar zayıf olursak olsun alamayız çünkü bu millet tarihte yaşanan o acı olayların tekrar yaşanmasına elbette müsaade etmeyecektir. Malatya'nın bu noktada Türkiye'ye örnek olacağına, vakarıyla, sağduyusuyla bütün bu tuzakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da boşa çıkaracağına yürekten inanıyorum."

Büyükşehirler Kanunu

Erdoğan, 2014 Mart seçimlerinde Malatya'nın Büyükşehir Belediye Başkanını seçeceğini belirterek, Kanun çıkarken bu kanunla şehirlerin yönetilemeyeceğini iddia eden muhalefet şimdi Malatya'ya gelecek ve Malatya Büyükşehiri kendilerinin yöneteceğini idida edecekler. Hani siz daha dün 'yönetilemez' diyordunuz. 'Bu yasayla buralarda hizmet verilemez' diyordunuz şimdi hangi yüzle gelip de vatandaşa bunu söyleyeceksiniz. Malatya da herhalde bu çelişkiye en güzel cevabı yürekten verecektir" diye konuştu