Dolar (USD)
32.54
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2443.79
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'Deprem provokatörü' yeniden sahnede! Kara propaganda sırası Kanal İstanbul'da

12 Haziran 2023 15:32:42
Deprem bölgesinden yaptığı çirkin paylaşımlarla infial oluşturan ve hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan alınan Jeofizik Mühendisi Övgün Ahmet Ercan, skandalı unutturulunca yeniden ekranlarda boy göstermeye başladı.

Türkiye'nin 10 şehrinde korkunç tahribata neden olan 6 Şubat depremlerinin toplumu derinden sarstığı en hassas süreçte “deprem uzmanı” diye ortaya çıkan Övgün Ahmet Ercan, deprem bölgesinde kadınlara tecavüz edildiği yalanını ortaya atmış, çocukların kaybolduğunu savunmuş, “çocuk pornosundan kuşkulanıldığını” söylemişti. Ercan, yakınları ölen genç kızların “zorla dini nikah kıydırılarak” kimliği belirsiz kişilerce götürüldüğü gibi hiçbir bilgi, belge ve ihbara dayanmayan akıl dışı sözler sarf etmişti.

Depremzede kızların dini nikahla zorla kaçırıldığı yalanına ilişkin paylaşımında “cami” ve “AK Parti” ilçe binası görsellerini kullanan Prof. Ercan’ın kasıtlı şekilde provokasyona soyunduğu yorumları yapılmıştı. İletişim Başkanlığınca “Psikolojik Harekat” olarak değerlendirilen provokatif sözlerin sahibi Övgün Ahmet Ercan, aradan 4 ay geçtikten sonra yeniden boy gösterdi.

Kanal İstanbul’la ilgili karalama kampanyasına alet olan Övgün Ahmet Ercan, fondaş Tele1’de yayınlanan programa katıldı. Tele1’de “Kanal İstanbul depremi tetikler mi?”, “Kanal İstanbul kente ne kadar zarar verir?” alt yazısıyla oluşturulan algı operasyonuna yorumlarıyla dahil olan Ercan, tuhaf sözler söyledi.

Açık açık 'kanal depremi tetiklemez' diyemedi

Kanal İstanbul’un depreme doğrudan bir etkisinin olmayacağı gerçeğini sözlerinin arasına saklayan Ercan, şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul’da, Kuzey Marmara’da beklediğimiz iki tane deprem var. Bu depremlerden bir tanesi Küçükçekmece Gölü’nün yaklaşık 25 metre güneyinde, Doğu-Batı doğrusunda gerçekleşecek olan yaklaşık 6,4 ve 6,7’lik deprem. Bu Kanal İstanbul’un hemen karşısında, güneyinde yer alıyor. Bunun yanı sıra Silivri’deki 7,2’lik bir deprem daha var. Tabii ki bu iki deprem İstanbul’daki bütün yapıları etkilediği gibi bir su yolu yapısı olan Kanal İstanbul’u da doğal olarak etkileyecektir. Ama burada oluşturabileceği, eğer önlem alınamazsa yapabileceği etkiler sadece betonarme sistemindeki çatlamalar olabilir. Ama Kanal İstanbul’da daha büyük çekince yaratmaz.”

Endişeye bak: Kanal İstanbul'la avrupa savunmasız kalacakmış!

Övgün Ahmet Ercan, Kanal İstanbul’un stratejik bir çekince oluşturacağını savunarak, kanalın inşa edilmesinden sonra “Avrupa’nın savunmasız kalacağı” yönünde tuhaf endişesini paylaştı.

Jeofizik Mühendisi Övgün Ahmet Ercan, şunları söyledi: “Kanal İstanbul’un yarattığı en büyük çekince stratejik çekincedir. Stratejik çekince bir defa Trakya bizim Avrupa ile olan bölümümüzdür. Burada Avrupa’nın savunmasız kalmasına neden olacaktır. Yani savunma güvenliğini büyük oranda Kanal İstanbul düşürecektir. Çünkü siz bu bölgenin, İstanbul’un çok önemli bir tarım alanının başından bir kanal geçirerek sınırlarınızı daha geriye çekmiş oluyorsunuz. Dolayısıyla Trakya’nın savunması, güvencesi büyük oranda düşecektir. Özellikle bu orduyu ilgilendiren ve Türkiye’nin varlığını ilgilendiren çok önemli bir konudur.”

Ercan, “İkinci önemli konu ise Kanal İstanbul, şu anda İstanbul’a su sağlayan Sazlıdere Barajı’nın ortadan kalkmasına neden olacaktır. Sazlıdere Barajı, İstanbul’a içme suyu sağlayan bir barajdır. Sulama kanalı değil, içme suyu barajıdır. Ve yaklaşık İsranbul’un suyunun yüzde 12’sini burası karşılamaktadır. İstanbul’un nüfusu gittikçe artmasına rağmen birden beslenme kaynaklarının çok önemli bölümünü bir hiç uğruna yitirmiş olacaktır.” dedi.

Kaynak: Haber7