Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.99
Gram Altın
2430.84
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'Destan' nefesleri kesecek!!!

Ekran yolculuğunu reytinglerin ve sosyal medyanın zirvesinde sürdüren 'Destan', atv'de bu akşam 20.00'de yayınlanacak on altıncı. bölümüyle yine çok konuşulacak. 'Destan'ın on altıncı bölüm fragmanları ve ön izlemesi sosyal medyada milyonlarca kez izlenirken binlerce de yorum aldı.
'Destan' nefesleri kesecek!!!
22 Mart 2022 15:54:35
Ekran yolculuğunu reytinglerin ve sosyal medyanın zirvesinde sürdüren 'Destan', atv'de bu akşam 20.00'de yayınlanacak on altıncı. bölümüyle yine çok konuşulacak. 'Destan'ın on altıncı bölüm fragmanları ve ön izlemesi sosyal medyada milyonlarca kez izlenirken binlerce de yorum aldı.

Destan on altıncı bölüm ön izlemesi büyük bir sürprize yer verdi. Yeni bölümde Batuga, Çin’i saraydan tamamen silmek için hamlesini yapar; babası Alpagu Han’a, Tılsım Bike’ye kurulan tuzakla ilgili tüm gerçekleri anlatır. Batuga ölmüş anasının onurunu kurtarırken gerçekleri öğrenen Alpagu Han ne yapacak? Alpagu Han geçmişiyle yüzleşip büyük hatasını telafi edebilecek mi? Gerçeklerin ortaya çıkması karşısında Ulu Ece, Vargı Beg ve Taizu neler yapacaklar?

2_7c07b93150081eed92d869e03fbc1e4d.jpeg

AKKIZ VE BATUGA’NIN BÜYÜK PLANI

Balamir ve Çolpan Batı Gök Kağanlığı’nı alınca Alpagu Han savaş ilan eder. Boyunlarını kestiği bütün boy beglerinin oğulları onu terkedip Balamir’in yanında yer alınca da tek bir çaresi kalır; Tuz karşılığı Çin’den destek istemek.

Batuga’nın ülke bölünürse Çin işgal eder öngörüsü gerçekleşmektedir. Akkız ve Batuga bunu engellemek için ikiye ayrılırlar ve büyük bir operasyon gerçekleştirirler. Akkız ve Temur Sabarlarla ittifak yapıp Gök Kağanlığı’nın bütün tuz depolarını soyarlar, Batuga ve Saltuk ise çiçek salgını ve tuz kıtlığından kırılan boy beglerini çeçek aşısı ve tuz vaadi ile barışa zorlarlar.

1_247834781d8f8b5a6f077e9733fe0181.jpeg

BATUGA ANNESİNİN ONURUNU KURTARIR AKKIZ ANASININ PEŞİNE DÜŞER

Ancak bu büyük plan, yeni devletin hanlığına oynayan Balamir’in hiç hoşuna gitmez ve Batuga’yı ortadan kaldırmayı kafasına koyar. Çin’e vereceği tuzları alarak Alpagu’yu boy begleriyle görüşmeye zorlayan Batuga, Çin’i saraydan tamamen silmek için hamlesini yapar; babasına Tılsım Bike’ye kurulan tuzakla ilgili tüm gerçekleri anlatır. Batuga ölmüş anasının onurunu kurtarırken, Akkız da öldü bildiği anasının peşine düşer.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Metin Günay’ın yaptığı, senaryosunu Ayşe Ferda Eryılmaz ve Nehir Erdem’in kaleme aldığı başrollerini Ebru Şahin, Edip Tepeli ve Selim Bayraktar’ın üstlendiği ‘Destan’, atv ekranında salı günlerine damgasını vurmaya devam edecek.

DESTAN

Yapım

Bozdağ Film Yapım

Yapımcı

Mehmet Bozdağ

Proje Tasarım

Mehmet Bozdağ

Yönetmen

Metin Günay

Senaryo

Ayşe Ferda Eryılmaz - Nehir Erdem

Oyuncular

Ebru Şahin (Akkız), Edip Tepeli (Batuga), Selim Bayraktar (Alpagu Han), Kanbolat Görkem Arslan (Saltuk), Teoman Kumbaracıbaşı (Balamir), Deniz Barut (Ulu Ece), Elif Doğan (Tutkun), İpek Karapınar (Çolpan), Burak Tozkoparan (Temur), Buse Meral (Sırma), Burak Berkay Akgül (Kaya), Osman Albayrak (Vargı), Şahin Ergüney (Kün Ata), Ahmet Olgun Sünear (Yaman), Alper Düzen (Danış Ata), Ecem Sena Bayır (Günseli), Bilgi Aydoğmuş (Kırçiçek), Esra Kılıç (Mei Jin), Hilal Uysun (Tılsım), Evren Erler (Çalayır), Meltem Pamirtan (Yibek), Faruk Aran (Kuzubeg), Müge Duygun (Tilbe), Mehmet Sertakan (Tayangu Yalvaç), Aysel Yıldırım (Kam Kadın), Seca Naz Karabulut (İlay), Cihangir Köse (Otacı), Berna Üçkaleler (Efil), Doruk Şengezer (Öktem), Onur Yenidünya (Evren Alp)