Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2441.68
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Detoks suyu nasıl yapılır? Faydaları nelerdir?

Detoks suyunun amacı vücudumuzu arındırmak, dinlendirmek, sakinleştirmek... Vücudumuzda birikmiş toksinleri ödemleri atmak icin evde doğal yollarla üstesinden gelebiliriz. Bunu yaparken de damak tadınıza uygun hareket edebilmek bu işin en güzel tarafı.
Detoks suyu nasıl yapılır? Faydaları nelerdir?
12 Eylül 2018 21:35:00
Detoks suyunun amacı vücudumuzu arındırmak, dinlendirmek, sakinleştirmek... Vücudumuzda birikmiş toksinleri ödemleri atmak icin evde doğal yollarla üstesinden gelebiliriz. Bunu yaparken de damak tadınıza uygun hareket edebilmek bu işin en güzel tarafı.

Detoks suyunun amacı vücudumuzu arındırmak, dinlendirmek, sakinleştirmek... Vücudumuzda birikmiş toksinleri ödemleri atmak icin evde doğal yollarla üstesinden gelebiliriz. Bunu yaparken de damak tadınıza uygun hareket edebilmek bu işin en güzel tarafı.

Detoks Suyu Nedir?

Adından da anlaşılacağı üzere, vücudunuzun zararlı maddelerden kurtulmasına yardımcı olmak için içtiğimiz sulara ”detoks suyu” denir. Detoks suları vücudunuzdaki kirlilikleri ve toksinleri yok edip zararlı yağları parçalamaya yardımcı olduğundan kendinizi daha iyi hissetmenize ve sağlıklı kilo vermenize yardımcı olur. Tatlı isteğini ve aşırı iştahı kesen detoks suları selülit giderme ve ödem söktürmede de etkili. Ayrıca detoks suyunda kullandığımız meyve, sebze ve baharatlar sayesinde saç ve cilt güzelliğinize de katkıda bulunmuş olursunuz.

Detoks Suyu Ne Zaman İçilmeli? Genel olarak konuşmak gerekirse gün boyunca detoks suyunun tadını çıkarabilirsiniz. Ancak kilo vermeye yardımcı olması için detoks suyunu kullanıyorsanız yemekten önce yüksek lif meyveleri içeren bir detoks suyunu içmek daha hızlı doymanıza ve kendinizi daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur. Eğer vücudunuzun toksinleri atmasında yardımcı olmak için detoks suyunu kullanıyorsanız, o zaman gün boyunca yudumlamak sizin için uygun bir seçim olacak.

Detoks Suyunu Hazırlarken Bekletme Süresine Dikkat Etmelisiniz!

Meyve faktörüne bağlı olarak değişse de, detoks suyunda meyveleri ne kadar süreyle tutmanız gerektiği konusunda bazı genel kurallar mevcut. Bir gece veya 12 saat boyunca meyveleri suda bekletmek ideal bir tercih olacak. Ancak suyunuzda otlar ve baharatlar var ise en fazla 4 saat bekletip yüzeyde gelen ot ve meyve parçalarını almalısınız.

Damak Zevkinize Göre Sizin İçin İdeal Detoks Suyunu Belirleyebilirsiniz

Yağ Direncini Düşürmek İçin Tarçınlı Detoks Suyu

Malzemeler 1 litre oda sıcaklığında su

1 avuç içi maydanoz isteğe bağlı

2 yeşil elma

Yarım limon

1 adet çubuk tarçın

Hazırlanışı Detoks suyu geceden hazırlanır. 1 litre suyu sürahiye alıp içine limon, tarçın ve maydanoz ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp buzdolabında veya odada sabaha kadar bekletin. Ertesi gün, 1 litre detoks suyunu her saat başı birer bardak içip bitirin.

Enfes Kokulu Bir Lezzet: Tarçın ve Elmalı Detoks Suyu

Kokusuyla oldukça cezbedici olan bu tarifi hazırlamak oldukça kolay! Bir sürahi dolusu suyun içine yıkayıp dilimlediğiniz elmaları ve 1-2 adet çubuk tarçını eklemeniz yeterli. Yağ yakıcı bir etki istiyorsanız suyu elma dilimleri yerine 2 kaşık elma sirkesi ile hazırlayabilirsiniz.

Hazırlanışı Limon ve salatalığı iyice yıkayıp kabuklarıyla birlikte dilimleyin. Sürahi veya şişeye su, limon, salatalık ve naneyi alıp iyice karıştırın. Kapağını kapatıp en az 5 saat veya geceden sabaha kadar bekletin. Detoks suyundaki malzemeler içinde kalacak şekilde, gün boyunca özellikle öğünlerden önce bir bardak olmak üzere, uyanıp uyuyana kadar olan sürede detoks suyunu içip bitirmelisiniz.

Yağ Yakan Detoks Suyu İçin…

Göbek, basen, bacak gibi bölgelerdeki yağları yakmaya yardımcı harika bir detoks suyu tarifimiz var. Her gün yeni malzemelerle taze olarak hazırlamanız gereken bu tarifi istediğiniz kiloya inene kadar içmeye devam etmelisiniz.

Malzemeler 1 litre oda sıcaklığında su 1 adet küçük boy salatalık 1 adet küçük boy limon 10 adet taze nane yaprağı

Hazırlanışı Malzemelerimizi 1 litre suya atıp. 5 saat buzdolabında bekletiyoruz. Çıkardıktan sonra gün içinde tüketiyoruz.

Ananastan Vazgeçemeyenlere…

iksir sadece 2 çubuk şeker kamışı, yaklaşık 5 ananas parçacığı ve 2 litre su gerektirir. Tüm H2O süzülmeli ve kaynak suyu en iyi seçimdir. Malzemeleri birleştirdikten sonra, bu demleme derhal tüketilebilir.

Malzemeler 2 litre saf su 2 çubuk tarçın 4-5 büyük porsiyon taze ananas buz

Hazırlanışı Tüm malzemeleri büyük bir sürahi ile birleştirin. Karıştırın. Suda ne kadar uzun süre beklerse ananasın ve tarçının lezzeti o kadar çok açığa çıkar. Bunu dikkate alarak dilediğiniz süre bıoyunca buzdolabında bekletin.

Bir Kış Lezzeti İçin…

Malzemeler 6 fincan süzülmüş su ¼ fincan taze nane yaprakları 2 Misket limonu, dilimlenmiş buz

Hazırlanışı 6 su bardağı suyla bir sürahi doldurun. Küçük bir kapta, nane ve limonları atmak için parmaklarınızı kullanın, nane nemlerini yağların ve lezzetlerin bir kısmını hafifçe serbest bırakmak için çalıştırın. Limonları ve nane suya karıştırın. Tatlandırıcıların suya nüfuz etmesi için 10 dakika kadar soğutun veya 2 güne kadar soğutun. İsterseniz buzla servis yapın.

Tropikal Bir Tat İçin

Malzemeler 1 su bardağı kıyılmış ananas 1 kivi, soyulmuş ve dilimlenmiş 2 tutku meyvesi, tohum ve hamur kaldırıldı 1.5 litre su (6 bardak)

Hazırlanışı Tüm malzemeleri bir şişe veya sürahide birleştirin ve 30 dakika boyunca bekletip demleyin. Buz ile soğuk servis yapabilirsiniz.

Yeşil Çaylı Detoks Tarifi

Yeşil çay, sağlıklı hücrelere zarar verdiği bilinen vücudunuzdaki serbest radikallerden kurtulmanıza yardımcı olan antioksidanlar ile dolu. Çilek ve limon ise c vitamininin sağlıklı bir şekilde artırılmasıyla metabolizmayı arttırmaya yardımcı olurken salatalık şişmeyi azaltır. Böylece içeceğimizin etkisi artar.

Malzemeler 1 yeşil çay poşeti 1 dilim limon 1 çorba kaşığı bal Dilimlenmiş 2 çilek

Hazırlanışı 1 litre suyumuzu kaynatın. Üzerine poşet çayımızı atın ve demletin. üzerine bal, limon ve çileği ekleyin. 1 gün içinde bu karışımı tüketmelisiniz.

Yeşil çay, sağlıklı hücrelere zarar verdiği bilinen vücudunuzdaki serbest radikallerden kurtulmanıza yardımcı olan antioksidanlar ile dolu. Çilek ve limon ise c vitamininin sağlıklı bir şekilde artırılmasıyla metabolizmayı arttırmaya yardımcı olurken salatalık şişmeyi azaltır. Böylece içeceğimizin etkisi artar.

Ödem Attıran Detoks Suyu

Malzemeler 1 tatlı kaşığı karanfil

1 küçük boy elma

1 adet limon

1 çubuk tarçın

1 tane taze zencefil

1 adet taze portakal

Hazırlanışı Elmayı iyice yıkayıp kabuklarıyla birlikte dilimleyin ve tüm malzemlerle sürahiye alın. Daha sonra diğer malzemeleri de aktarın. Kapağını kapatıp en az 5 saat veya geceden sabaha kadar bekletin. Detoks suyundaki malzemeler içinde kalacak şekilde, gün boyunca özellikle öğünlerden önce bir bardak olmak üzere içip bitirmelisiniz.

Detoks Çayı

Bol malzemeli bu çayımızı 1 litre suda demleyip gün boyunca tüketebiliriz.

Malzemeler 2 yemek kaşığı yeşil çay

1 tane çubuk tarçın

1 tane limonun suyu

1 tatlı kaşığı mate çayı

1 çay kaşığı karabiber

3 tane karanfil

Kabuğuyla birlikte dilimlenmiş 1 tane yeşil elma

Hazırlanışı Bir litre kaynamış suyun içine; 2 yemek kaşığı yeşil çay, 1 tane çubuk tarçın, 1 tane limonun suyu, 1 tatlı kaşığı mate çayı, 1 çay kaşığı karabiber, 3 tane karanfil, kabuğuyla birlikte dilimlenmiş 1 tane yeşil elma koyun. Ağzı kapalı bir şekilde yarım saat, hatta 1 saat kadar bekletin, ardından tüm malzemeyi süzün ve elde ettiğiniz suyu gün içinde aralıklı olarak tüketin. Ancak bu detoks çayını akşam saatlerinde değil, özellikle gün içinde için. Zira çayın içeriği daha çok enerji verecek, zihinsel ve fiziksel olarak canlandıracak zenginliktedir.

Serin Bir Lezzet: Karpuz ve Çilekli Detoks Suyu

Malzemeleri 4 su bardağı karpuz (küp küp dilinerek püre haline getirilecek.) 1/2 çilek, yarım dilimlenmiş 6 nane (hafifçe ezilmiş)

Hazırlanışı 1 lt suya tüm malzemelerimizi ekliyoruz. Dilerseniz buzlarımızı da ekleyip oldukça tatlı olacak tarifimizi 2 saatlik beklemeye bırakıyoruz.

Partiler için İdeal Bir Detoks Suyu

Bu tarifi, arkadaşlarınızın etkileneceği bir parti detoks suyu tarifi olarak görebilirsiniz. Suyun içindeki yaban mersini ve ahududu, suyun rengini kırmızı renkte değiştirir. İçine koyu sarı limon dilimleri ile, bir sürahi içinde servis edilmesi neon bir parti atmosferi için oldukça uygun !

Malzemeler Yarım fincan yaban mersini, taze veya dondurulmuş Yarım fincan ahududu, taze veya dondurulmuş 1 limon, dilimlenmiş

Hazırlanışı Malzemelerimizi kavonoza atıp kalan kısmı su ile dolduruyoruz. Limonları en son atarak üst kısımda kalmasını sağlarsanız içtikçe daha da güzelleşen bir tat elde edebilirsiniz. Ayrıca buzdolabında en az 6 saat bekletmelisiniz.

Tatlılı Ekşili Sevenlere Farklı Bir Lezzet Çilek ve Limonlu Detoks Suyu

Malzemeler 1 limon, ince dilimlenmiş 2 çilek, dörde bölünmüş 5 tane nane yaprağı

Hazırlanışı Kavonozumuzun en altına dilediğiniz kadar buzu ekliyorsunuz. Üstüne çilek, limon ve nane yaprağını atıyorsunuz. Kalan kısmı ise su ile dolduruyorsunuz. Bu karışımımızı oda sıcaklığında 5 sat beklenmeniz yeterli olacak.

Sıkılaştırıcı Detoks Suyu

Siz lezzetinin tadını çıkarırken o sizin metabolizmanızı hızlandıracak! Sağlıklı vitaminler ve antioksidanlarla dolu bu harika tarifi bir sürahide yapmanız güzel olacaktır.

Malzemeler 1 limon 1 misket limon 1 greyfurt 1 orta boy salatalık 1 demli taze nane

Hazırlanışı Malzemelerimizi dilimleyip 1 litresuya atıyoruz. Geceden buzdolabına bıraktığımız detoks suyunu sabah kalktığınızda içebilirsiniz. Gün içerisinde bitirmeniz gerektiğini unutmayın.

Doğal Bir Yağ Yakıcı: Sodalı Detoks Suyu

Sodalı detoks suyu birçoğumuzun tadını sevmediği için içemediği, faydasından yoksun kaldığı elma sirkesini bizim için içilebilir hale getiriyor.

Malzemeler 6 çorba kaşığı organik elma sirkesi 1 şişe sade maden suyu 2 limonun suyu

Hazırlanışı Malzemelerimizi karıştırıyoruz. 1 gün içerisinde tüketiyoruz. Yemeklerden sonra tüketilmesi çok daha faydalı.