Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

El Muiz manası ve zikrinin faziletleri - Esmaül Hüsna

"Dilediğini aziz eden izzet veren" anlamına gelen El Muiz Esmaül Hüsnası''nın faziletleri nedir? El Muiz Esmaül Hüsnası hangi durumlarda okunur? Ebced değeri nedir? İşte sizlere El Muiz ismi şerifin anlamı, fazileti ve sırları...
El Muiz manası ve zikrinin faziletleri - Esmaül Hüsna
07 Ocak 2021 12:29:08
"Dilediğini aziz eden izzet veren" anlamına gelen El Muiz Esmaül Hüsnası''nın faziletleri nedir? El Muiz Esmaül Hüsnası hangi durumlarda okunur? Ebced değeri nedir? İşte sizlere El Muiz ismi şerifin anlamı, fazileti ve sırları...

"Dilediğini aziz eden izzet veren" anlamına gelen El Muiz Esmaül Hüsnası'nın faziletleri nedir? El Muiz Esmaül Hüsnası hangi durumlarda okunur? Ebced değeri nedir? İşte sizlere El Muiz ismi şerifin anlamı, fazileti ve sırları...

El-Muiz İzzet veren, ağırlayan, yücelten şeref ve haysiyet veren.

El-Muiz El-Muiz : المعز Cenab-ı Hak buyuruyor:

“De ki: “Ey mülkün sahibi Allah’ım, dilediğine mülkü verirsin ve dilediğinden mülkü çekip-alırsın, dilediğini aziz kılar, dilediğini alçaltırsın; hayır Senin elindedir. Gerçekten Sen, herşeye güç yetirensin.” (Âl-i İmran, 26)

Muizz ve Muzil isimleri Kur’an’da isim olarak geçmez, sadece fiiil olarak geçer. Allah kimi yükseltmişse onu aziz, kimi de alçaltmışsa onu da zelil kılmıştır. Aziz veya zelil olmak dünyada geçekleştiği gibi âhirette de gerçekleşir. Muiz, düşmanlarına karşı dünyada dostlarına destek verip onları üstün kılan, âhirette de onları en güzel şekilde ağırlayı aziz kılandır.

El-Muizz Esması

Allah dostlarını, kendisine ibadet ve itaat etmede başarılı kılarak onları onurlandırmış ve aziz kılmıştır. Zira Allah’a itaat etmekten daha üstün bir izzet yoktur. Allah dostlarını: kanaatkarlıkla, amellerde samimi ve ihlaslı olmakla, nefislerinin arzu ve istelerini terk etmekle aziz kılmıştır.

Mülkü dilediğine veren O’dur. Herkimin kalbinden perdeyi kaldırıp Cemalini müşahede ettirirse kanaat nimetine gark ederek mahlukatından kimseye muhtaç bırakmazsa, kuvvet ve teyid bahşederek nefsine onu ezdirmezse, işte onu aziz kılmış ve daha dünyada iken ona mülkü vermiş olur.

El Muizz Ebced değeri ve zikir saati:

El Muizz esmasının zikri(117) adettir

.Zikir saati Güneş;günü Pazar’dır.(Okuma saati esmaların okuma saati)

El-Muizz Esmasının Fazileti,Havas ve Esrarı

El-Muizz ism-i şerifi, dünya ve ahirette aziz olmak, insanların yanında sevimli olmak ve her türlü fenalıklardan korunmak için, “Ya Muizz Celle Celalühü” diyerek 117 kere okunur.

Kim, akşam namazından sonra veya Cuma gecesi El- Muizz ism-i şerifini 40 defa okursa; Allahü Teala hazretleri onun heybetini halkın kalbine koyar.

Hasetten ve zulümden korunmak için El- Muizz ism-i şerifi 570 defa okunup secdeye varılırsa okuyanın duası kabul olunur.

Cuma ve pazartesi geceleri,akşam namazından sonra okuyan heybet ve hürmet sahibi olur.Korku ve saygıyı sadece Allah’a karşı olur.Başka şeylerden korkmazlar.

Bu ismin gölgesine sığınıp gerektiği miktarda ,gün ve saatinde okuyan kimse ebedi mutluluğa kavuşur.Açık veya gizli,iç veya dış,bilinen veya bilinmeyen,görünen veya görünmeyen bütün işlerinde yüceliklere erişir.Bir daha geriye düşmez.Adı sonsuza kadar hayırla anılır.

Esma-ül Husna’dan el-Mu’ız İsminin Geçtiği Kuran-ı Kerim Ayetleri

“De ki: “Ey mülkün sahibi Allah’ım! Sen mülkü dilediğine verirsin, dilediğinden de onu çeker alırsın, dilediğini aziz edersin, dilediğini zelil edersin. Hayır, Senin elindedir. Muhakkak ki, Sen her şeye kâdirsin.” Âl-i İmrân sûresi (3)

“Ve o zaman meleklere: “Âdem’e secde edin!” dedik, hemen secde ettiler. Yalnız İblis dayattı, kibrine yediremedi, inkârcılardan oldu.” Bakara sûresi (2),

“(Allah) buyurdu: “Sana emrettiğim zaman, seni secde etmekten alıkoyan nedir?” (İblis): “Ben, dedi, ondan hayırlıyım; beni ateşten yarattın, onu çamurdan yarattın.” A’râf sûresi (7),

Er Rafi isminin manası nedir? Zikrinin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna

El Hafıd isminin manası nedir? Zikrinin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna

El Basıt isminin manası nedir? Zikrinin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna