Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Diriliş Ertuğrul'da senaryo hatası

Her Çarşamba Türkiye'nin nefeslerini tutarak izlediği Diriliş Ertuğrul'un 76. bölümünde yaşanan senaryo hatası, dizinin sevenlerini şaşkına çevirdi. Ural Bey'in idam kararı başka bir olaydan verilmesine rağmen idamın düşmesi Tekfur'un ölümüne bağlandı.
Diriliş Ertuğrul'da senaryo hatası
11 Şubat 2017 10:51:00
Her Çarşamba Türkiye'nin nefeslerini tutarak izlediği Diriliş Ertuğrul'un 76. bölümünde yaşanan senaryo hatası, dizinin sevenlerini şaşkına çevirdi. Ural Bey'in idam kararı başka bir olaydan verilmesine rağmen idamın düşmesi Tekfur'un ölümüne bağlandı.

SÜLEYMAN KARAKULLUK

DİRİLİŞ Ertuğrul her hafta Çarşamba günleri sokakları boşaltmaya devam ediyor. Sevilen dizinin 76. bölümünde ise bir senaryo hatası yapıldı. 75. Bölümde Çavdar Obasından Ural Bey, Selçuklu kadılarının da bulunduğu mahkemede Tekfur'un ölümünden suçsuz bulunmuş, ancak Kayı Obası'nın halı kervanına yapılan saldırıdan dolayı cezalandırılmıştı.

İdam ortadan kalktı!

Yani idam cezası Tekfur'un ölümünden değil diğer suçlarından dolayı verilmişti. Oysa 76. Bölümde Vasilius ve Sadettin Köpek'in yeni dalaverelerinde, Tekfur'un ölümünden Ural Bey'in sorumlu olmadığı, Laskaris ve Tüccar Hasan'ın sorumlu olduğu gösterilmiş ve Ural Bey'in idam hükmü ortadan kaldırılmıştı.

İzleyiciler saf mı?

Peki Diriliş Ertuğrul'un senaristleri bu ayrıntıyı nasıl atladı! İzleyenleri saf yerine mi koydular? Zira, Ural Bey Tekfur'un öldürülmesinden dolayı ceza almamışken, neden Tekfur'un ölümünden dolayı idam hükmü ortadan kaldırılsın kiu2026 Bu karışıklık dizi sevenlerin kafasını bulandırdı.

Diriliş Ertuğrul 77. bölümde ne olacak?

Evet tahmin ettiğiniz gibi Ural Bey, senaryo yanlışlığı sebebiyle serbest kalacak. Bu arada Turgut'la müthiş bir kavga sahnelerini izleyeceğiz. Ural Bey, Ertuğrul'dan intikamını almak için hemen kolları sıvamaya geçer. Ancak tüm olan bitenden huylanan Ertuğrul işin peşini bırakmaz zira Ural Bey'e verilen idam cezasının Tekfur'un öldürülmesinden olmadığını bilmektedir.

Soluğu Oba'da alacak

İdamdan kurtulan Ural Bey, hemen obasındaki Toy'a yetişir ve beyliği almak için çırpınır. Ertuğrul Bey ise Ural'ı elinden kaçırmamak için Çavdar Obası'na tam da Toy vakti ani bir baskın yapacak. Ve ne olacaksa orada olacak. Fakat büyük ihtimalle gene araya Sadettin Köpek ve Bizans komutanı Vasilius'un yeni haince planları devreye girecek ve belki de Ural Bey'i yine onlar kurtaracak.

Aliyar zorda kaldı

Öte yandan iki arada bir derede kalan Aliyar, kız kardeşi Aslıhan Hatun'un Toy'daki konuşmasından şoka girmiştir. Toy'da beylik için başka birinin de ortaya çıkması ve diğer beylerin kafasını bulandırması işleri iyice karıştırır. Ural Bey'in serbest kaldığının duyulması Çavdar obasını şaşkına çevirir.

Batuhan'ın yeni planları

Batuhan'ın ise Ural Bey hakkında çok farklı planları vardır. Kendisi de hem intikam hem de Çavdar Obası'nın beyliğinin peşindedir. Aslıhan Hatun'u Sadettin Köpek'e kaptırmamak için ne gerekiyorsa yapacaktır. Ayrıca Kayı'ların altın madenini ele geçirmek için de planlar yapmaktadır.

Bakalım Diriliş Ertuğrul'un 77. Bölümünde neler olacak. Bekleyip göreceğiz.