Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.63
Gram Altın
2396.77
BIST 100
10162.48
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Diş Teli Hakkında Bilmedikleriniz

Diş Teli Hakkında Bilmedikleriniz
17 Nisan 2019 12:28:00

Diş Teli Kullanırken Dişler Nasıl Fırçalanır?

Diş teli tedavisi alan bir hastanın diş tellerinin zarar görmemesi için yumuşak uçlu ve küçük başlı bir diş fırçası kullanılmalıdır. Eğer ki elektronik diş fırçası kullanıyorsanız fırçanın seviyesini orta seviyeye çektiğiniz taktirde sorun olmayacaktır. Ancak her iki fırçada da sert kısımların braket kısımlarına çarpmamasına önem göstermek son derece önemlidir. Ayrıca diş teli kullanırken diş ila diş telleri arasındaki boşluklarda bakteri oluşumu gerçekleşmemesi için günde 2 ila 3 kez dişler fırçalanmalıdır.

Diş Telleri Dişleri Çürütür Mü?

Bu sorunun cevabı kesin olarak hayırdır. Ancak bu durum hastaya bağlıdır. Üstteki maddede okuduğunuz üzere 2 ila 3 kez arasında dişler fırçalanması gerektiğinden bahsetmiştik. Ancak bu hijyen göz önünde bulundurulmadığı taktirde dişler ile diş telleri arasında kalan küçük boşluklara yemek artıkları ve bakteriler dolacaktır ve bu zararlı maddeler dişlerinizin çürümesine neden olabilir. Bu genel olarak hekimlerin uyardığı ve hastanın dikkat etmediği bir sorundur ve bu durumu hastalar genellikle diş tellerinin dişleri çürüttüğü olarak bilir.

Diş Teli Temizliği İçin Diş Fırçası Dışında Ne Yapılabilir?

Diş tellerinin temiz kalması ve çürüklerin oluşmaması için diş fırçalamaktan başka yapılabilecek yöntemler de mevcuttur. Bunun durumda diş fırçası kadar diş macunu da son derece önemlidir. Seçilen diş macunun fluoridli maddesini içermesi önemli bir unsurdur. Bunun dışında flouridli özel ağız bakım suları da mevcuttur. Bu bakım suları ile ağzınızı günde 1 defa yıkamanız bakterilerden kurtulmanıza yardımcı olur. Ayrıyetten oluşmuş bakteriler varsa onlardan kurtulmak üzere diş tellerine zarar vermeden günde 2 defa diş ipi kullanmanın da yararı göz önünde bulundurulmalıdır. Bu söylenenleri yaptığınız taktirde diş tellerinizin hijyeni noktasında bir sorun yaşamayacağınızın ve dişlerinizin çürümeyeceği konusunda garantisini verebiliriz. Unutulmamalıdır ki bu bilgiler alanında uzman hekimler ile yapılan röportajlar sırasında alınan bilgilerdir ve doğruluğu sorgulanamaz. Bu diş telleri hakkında daha fazla bilgi edinmek ve kendinize özel bir diş teli fiyatı almak için Alpdentin özel Diş Teli Fiyatları ve Hesaplama Aracı sayfasına Buraya Tıklayarak ulaşabilirsiniz.