Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.76
Gram Altın
2408.06
BIST 100
10264.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Diyanet ile AFAD’dan iş birliği protokolü  

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) arasında “Afet ve Acil Durum Faaliyetleri ile İnsani Yardımlara İlişkin İşbirliği Protokolü” imzalandı.
Diyanet ile AFAD’dan iş birliği protokolü  
19 Mart 2019 08:53:00
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) arasında “Afet ve Acil Durum Faaliyetleri ile İnsani Yardımlara İlişkin İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Ezgi ÇelikAnkara

Görüşmeler neticesinde ‘Afete Hazır Türkiye Projesi’ kapsamında verilecek eğitimler ve barınma merkezlerinde yürütülen din hizmeti faaliyetleri gibi konular düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı ve AFAD’ın görev alanına giren benzeri konulara dair yapılacak iş birliği ve koordinasyonun kapsamı belirlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda gerçekleşen ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu’nun katıldığı programda, imzalar atıldı. Protokol kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığının personeli ile Başkanlığın hizmet sunduğu vatandaşlar bilgilendirilerek afet ve acil durumlara hazırlıklı olmaları sağlanacak.

Engellenemez ama tedbir alınabilir

İmza töreni öncesi konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş alınacak tedbirlerin önemine işaret ederek “Afetleri engellemek mümkün değil, ancak tedbir almak ve afetle karşılaştıktan sonra insanların yanında olmak, acil kurtarma ekiplerinin içerisinde yer almak hepimizin vazifesidir. Dolayısıyla AFAD Başkanlığı ile yapacağımızın işbirliğinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu protokol, inşallah birlik ve beraberlik içerisinde milletimize her alanda destek ve yardımcı olmak noktasında faydaya vesile olur” değerlendirmesinde bulundu.

İmzalar, hayati bir adım için atıldı

AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu ise “Afetler sadece bir kurumun altından kalkabileceği konular değil, toplumdaki tüm kesimlerin afet yönetimine dâhil olması gerekiyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilatı, toplumun içinde yaşlısından gencine, erkeğinden kadınına dokunabiliyor, o yüzden biz bu işgücünü çok önemsiyoruz. Hem çalışanlarınıza yönelik yapabileceğimiz faaliyetler ve eğitimlerle hem de onlar eliyle toplumun diğer kesimlerine ulaşma, hizmet etme noktasında önemli ve hayati bir adım olacak. Afet öncesindeki tedbirlerin yaygınlaştırılması, o kültürün, şuurun daha çok sahiplenilmesi için hem de afet sonrası hizmetlerde iki komşu kurum iki güzel işbirliğine imza atmış olacak” ifadelerini kullandı.