Dolar (USD)
32.30
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2414.18
BIST 100
10267.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Diyanet İşleri Başkanı, İlçe Müftüleri Oryantasyon Semineri'nde konuştu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Ümmetin vahdetini, birlik ve beraberliğimizi ana gaye ediniyoruz." dedi.
Diyanet İşleri Başkanı, İlçe Müftüleri Oryantasyon Semineri'nde konuştu
25 Ekim 2023 13:20:08
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Ümmetin vahdetini, birlik ve beraberliğimizi ana gaye ediniyoruz." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erbaş, Diyanet Akademisi Başkanlığınca yeni atanan ilçe müftüleri için 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonunda düzenlenen, "Topluma Rehberlik Etmede Müftülüklerin Önemi" konulu "İlçe Müftüleri Oryantasyon Semineri"ne katıldı.

Ali Erbaş, buradaki konuşmasında, Filistin'de, dünyanın gözü önünde büyük bir katliam gerçekleştirildiğini belirterek, "Elimiz kolumuz bağlı, söylem ve duadan öte bir şey yapamamanın acısını yaşıyoruz. Geçen hafta okuduğumuz hutbede özellikle İnşirah Suresi'ni konu yapmamızın amacı da buydu. Kalbimizi genişletmesi için Rabbimize dua ediyoruz. Başka türlü soluduğumuz şu nefesi rahat solumamız mümkün değil. Orada vefat edenlerin şehitlik mertebesinde olduklarını biliyoruz. Allah tüm şehitlere rahmet eylesin." ifadelerini kullandı.

"Ümmetin birliği için müftülük makamında olan insanların ufuklarına ihtiyaç var"

Erbaş, yeni atanan müftülere görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Müftülük görevine başlamanız teşkilatımıza önemli bir heyecan katacak, hizmetlerimize ivme kazandıracaktır." açıklamasını yaptı.

İlmi ve bilgiyi geleceği aydınlatacak meşale olarak gördüklerini aktaran Erbaş, şunları kaydetti:

"Ümmetin vahdetini, birlik ve beraberliğimizi ana gaye ediniyoruz. Sadece ülke sınırlarımız içerisindeki birliğimiz, beraberliğimizden bahsetmiyorum. Ümmetin birliği için müftülük makamında olan insanların ufuklarına ihtiyaç var. Görev yaptığınız yerlerde hem hocalarımıza hem de toplumumuza bu ufku vermemiz lazım."

Programa, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç de katıldı.

İslam dünyasından haberler

İslam dünyasından haberler, İslam dini, Müslüman toplumlar ve dünya genelinde İslam ile ilgili olan olaylar ve gelişmeler hakkında sunulan haberlerdir. Bu tür haberler, dini konularda önemli gelişmeleri, İslam ülkelerinin siyasi, sosyal ve kültürel meselelerini, dini liderlerin açıklamalarını ve Müslüman toplumlarının yaşadığı değişiklikleri içerebilir. İslam dünyasından haberler, Müslüman toplumların ve dünya genelindeki İslam dünyasının gündemini yansıtan önemli bir haber türüdür. İslam dünyasından haberlerin yaygınlaşması ve çeşitlenmesi, İslam toplumlarının yaşadığı olayları ve gelişmeleri daha iyi takip etmelerini sağlar. İslam dünyasındaki değişen siyasi, sosyal, kültürel ve dini meselelere dair haberler, Müslüman bireylerin bilgi sahibi olmasını ve bu konulardaki tartışmalara katılmasını teşvik eder.

İslam dünyasından haberlerin ana başlıkları şunlar olabilir:

• Dini Gelişmeler: İslam dünyasında meydana gelen dini olaylar, yeni dini ilanlar, önemli fetvalar ve dini liderlerin açıklamaları bu kategoride yer alır. Ayrıca, hac ve umre gibi önemli ibadetlerle ilgili güncellemeler de burada bulunur.

• Siyasi Gelişmeler: İslam ülkeleri ve Müslüman toplumlarla ilgili siyasi haberler bu başlık altında toplanır. Örneğin, seçim sonuçları, siyasi liderlerin açıklamaları ve ülkeler arasındaki diplomatik ilişkiler hakkındaki haberler bu kategoride yer alır.

• Sosyal ve Kültürel Meseleler: İslam toplumlarının yaşadığı sosyal ve kültürel değişiklikler, geleneksel ve dini etkinlikler, ramazan ayı, bayramlar ve diğer önemli dini günlerle ilgili haberler bu bölümde bulunabilir.

• Dini Eğitim ve Araştırma: İslam dinine yönelik eğitim, öğretim ve araştırmalarla ilgili gelişmeleri içerir. Özellikle İslam ilahiyat fakülteleri, dini seminerler ve eğitim kurumları hakkındaki haberler bu kategoriye girer.

• Hayır İşleri ve Yardımlar: İslam dünyası ve Müslüman toplumlar arasındaki yardım ve hayır işleri ile ilgili duyurular, kampanyalar ve başarı hikayeleri bu başlık altında bulunabilir.

• İslamophobia ve Müslüman Toplumların Hakları: Müslüman toplumlarla ilgili önyargı, ayrımcılık ve insan hakları ihlalleri hakkında haberler de bu kategoride yer alır.

İslam Dünyasındaki Sosyal ve Kültürel Meseleler Milat'ta

Yurtta ya da dünyada yaşanan islami olaylar dini haber kategorisi altında okuyucuya ulaştırılır İslam dünyasından haberler, Müslüman bireylerin ve toplumların dini, kültürel ve siyasi gelişmeler hakkında bilgilendirilmesine yardımcı olur. Ayrıca, İslam'ın dünya genelindeki etkisini ve katkılarını daha iyi anlamamıza da olanak tanır. İslam dünyasında yaşanan tüm gelişmelerden anında haberdar olmak içim Milat Gazetesi'ni ziyaret edebilirsiniz.