Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Diyanet Kocatepe Camii'ndeki skandalla ilgili suç duyurusunda bulundu

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ankara'daki Kocatepe Camii'nde çekilen ve sosyal medya mecralarında paylaşılan skandal görüntülere ilişkin suç duyurusunda bulunduğunu resmi bir açıklama ile duyurdu.
Diyanet Kocatepe Camii'ndeki skandalla ilgili suç duyurusunda bulundu
15 Ağustos 2023 21:24:29
Diyanet İşleri Başkanlığı, Ankara'daki Kocatepe Camii'nde çekilen ve sosyal medya mecralarında paylaşılan skandal görüntülere ilişkin suç duyurusunda bulunduğunu resmi bir açıklama ile duyurdu.

Ankara'nın en büyük camisi olarak bilinen Kocatepe Camii, ibadet eden milyonlarca vatandaşa kapılarını açıyor.

Öte yandan sosyal medyada camide çekilen görüntülerle bir skandala imza atıldı.

B.K. isimli yönetmen ve gerçek adı bilinmeyen bir model, Kocatepe Camii'nde çektiği görüntülerle dini değerleri ayaklar altına aldı.

Kısa bir tişört ile eteğini yukarıya çeken model, başörtüsü, takke ve tespihi de boynuna aksesuar olarak kullanıp poz verdi.

Camide verilerek dini değerleri ayaklar altına alınan görüntüler 'zıtların büyüsü' ifadesiyle sosyal medyada paylaşıldı.

Sosyal medya üzerinden İngilizce olarak yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

Beyaz kırpılmış tişörtün modern asi aurası, işlemeli kırmızı zemin, eteğin ortaya çıkardığı geleneksel zarafetle çarpıcı bir şekilde uyum sağlıyor. Kafasını süsleyen beyaz takke ve boynunu örten 99 boncuklu tespih, maneviyatın ve iç huzurun vücut bulmuş halini simgeliyor.

ankara-16bb82efbda98be2514546a357c8927f6_fe2c58bc74b7a5a6ed945d719139bbf8.jpg

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kocatepe Camii'nde gerçekleşen skandal görüntülere ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Çekimin, camiye ziyaretçi gibi gelen şahıslar tarafından hiçbir yetkili merciye bilgi verilmeden ve hiçbir merciden izin alınmadan gerçekleştirildiği tespit edilmiştir.

Cami adabına uygun olmayan ve en hafif tabirle saygısızlık olan bu görüntülerle ilgili olarak, Diyanet İşleri Başkanlığımız, ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmuştur.

Bu vesileyle bir kez daha ifade ediyoruz ki, her ne sebeple olursa olsun, herkesi cami adabıyla bağdaşmayan ve Müslümanları rencide eden bu gibi tutum ve davranışlardan uzak durmaya, dini sembol ve değerlerle ilgili daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Başkanlığımız, başlattığı hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacaktır.” ifadeleri kullandı.

f3lkencxmaariu9_9ce4bfd582d62b84af4a84a76656eebd.jpeg

Gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Ankara Kocatepe Camii'nde uygunsuz kıyafetlerle yapılan fotoğraf çekimleri ve bu çekimlerin sosyal medyada paylaşılmasıyla ilgili büyük tepkilere neden olan olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Sosyal medyada geniş yankı uyandıran bu olay sonrasında yönetmen ve kadın model gözaltına alındı.

Ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu olay, kamuoyunda geniş bir tartışma yaratmış ve toplumsal hassasiyetlere dikkat çekmiştir.

Ankara'da camide büyük skandal!