Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​Diyarbakır merkezli Jetlag operasyonu!

Diyarbakır merkezli 5 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda 18 şüpheli gözaltına alındı.
​Diyarbakır merkezli  Jetlag operasyonu!
16 Mart 2024 12:52:54
Diyarbakır merkezli 5 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda 18 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen bir çalışma sonucunda, telefonla aradıkları vatandaşlara kendilerini polis veya savcı olarak tanıtarak, hakkında "terör örgütü soruşturması var" şeklinde yalanlar söyleyerek paralarını aldığı tespit edilen bir şebeke ortaya çıkarıldı.

2 ay boyunca takip yapıldı

2 ay boyunca süren teknik takip sonucunda, sürekli sahte hat kullanan ve hatlarını değiştiren şüpheliler belirlendi. Zanlıların çağrı merkezi gibi davranarak mağdurları aradığı, "Operasyon yapılacak", "Paralarınızın seri numarası alınacak", "Hesabınızı FETÖ ele geçirdi", "Adınıza hesaplar açıldı" ve "Örgüt adınızı kimlik çıkarttı" gibi ifadelerle mağdurları kandırıp para vermeye ikna ettiği ortaya çıktı.

18 şüpheli yakalandı

Şüphelilerin faaliyetleri arasında, "eldenci" adı verilen kuryenin Şanlıurfa'dan Ankara'ya, oradan da İstanbul'a giderek mağdurdan parayı aldığı ve dikkat çekmemek için aktarma yaptığı belirlendi.

Diyarbakır merkezli olarak yürütülen "Jetlag" adı verilen operasyonda, İstanbul, Ankara, Mersin ve Şanlıurfa'da 18 şüpheli yakalandı. Ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda telefon ve hat ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

VF kat sağ