Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.63
Gram Altın
2392.78
BIST 100
10156.91
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

''Doğru kullanım eğitimle olur''

Sosyal projelerden eğitimlere kadar bir çok çalışmayı hayata geçiren Turkcell, MEB işbirliğiyle Türkiye’nin hemen hemen her yerinde öğrencilerle buluşuyor. Teknoloji üreten ve hizmete sunan bir şirket olan Turkcell Genel Müdürü Erkan, “Çocuklara teknolojiyi faydalı kullanma konusunda eğitim veriyoruz” dedi.
''Doğru kullanım eğitimle olur''
24 Şubat 2020 17:56:00
Sosyal projelerden eğitimlere kadar bir çok çalışmayı hayata geçiren Turkcell, MEB işbirliğiyle Türkiye’nin hemen hemen her yerinde öğrencilerle buluşuyor. Teknoloji üreten ve hizmete sunan bir şirket olan Turkcell Genel Müdürü Erkan, “Çocuklara teknolojiyi faydalı kullanma konusunda eğitim veriyoruz” dedi.

Fırat İpek

25’inci yılını kutlayan Turkcell yönetimi, geçtiğimiz gün İstanbul’da düzenlenen bir toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Turkcell’in 2019 yılının değerlendirildiği ve 2020 yılındaki hedeflerinin de anlatıldığı toplantıda elbette rakamlar ziyadesiyle konuşuldu.

Turkcell, ulaştığı rakamsal verilerle telekom sektörünün lideri olsa da, Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan’a sorulan sorular arasında ‘teknoloji bağımlılığı, akıllı şehir yatırımları, İstanbul depreminden sonra yaşanan iletişim kesintisiyle ilgili BTK’nın kestiği para cezası, 5G yatırımları, fiber altyapı’ gibi konular ağırlık kazandı.

Tüm sorulara tek tek cevap veren Murat Erkan, bir telekom şirketi olarak yayınladığımız reklam filmlerinde bile ‘bayramda araçta telefon kullanmayınız’ diyecek kadar özgüvenli ve cesaretli olduğunu söyledi.

SPOR OKULLARI AÇACAĞIZ

Teknoloji bağımlılığından kurtulmanın en önemli yolunun eğitim olduğunu belirten Erkan, “Çocuklara teknolojiyi faydalı kullanma konusunda eğitim veriyoruz. Çocuk paketlerimiz var” dedi. “Türkiye’nin Turkcell’i mottosuyla hareket ediyoruz” diyen Erkan, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle Türkiye’nin her yerinde spor okulları açacaklarını ifade etti.

1 METRE FİBER KABLO DÖŞEYEMİYORUZ

Akıllı şehir yatırımlarıyla ilgili konuşan Murat Erkan, “Fiber altyapı olmadan akıllı şehir olmaz. Şu anda Samsun ve Ordu’da akıllı belediyecilik anlamında çalışmalar yapıyoruz. Yüzlerce hizmeti hayata geçirdik” şeklinde konuştu. Erkan, son 3 yıldır 1 metre fiber kablo hattı çekemediklerini belirten Erkan, “Paramız olmadığından değil. Hakkari’de de, Artvin’de de kazı yapamıyoruz” diye konuştu.

700 BAZ İSTASYONU İLETİŞİMİ AKSATIR MI?

26 Eylül’de İstanbul’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından yaşanan iletişim kesintiyle ilgili Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu’nun (BTK) kararıyla Turkcell’e ‘1 saat 15 dakikalık kesinti nedeniyle’ 2 milyon 90 bin TL para cezası kesildi.

Deprem cezası kesen arkadaşları vicdanıyla baş başa bıraktığını belirten Erkan, “O gün İstanbul’da 700 baz istasyonu mühürlü idi. Ve o gün aşırı yoğunluk vardı. Böyle de bir durum var. Aynı zamanda Elazığ depreminde kurtulanların yüzde 90’ı mobil iletişim sayesinde kurtuldu” dedi.

Türkiye’de bulunan 187 binden fazla baz istasyonun 46 binden fazlası İstanbul’da bulunuyor. ‘700 baz istasyonun mühürlü olması iletişimdeki aksaklığı bu derece etkiler mi? sorusu basın mensuplarını akıllarına takıldı.

WELCOME TO 5G

“Çok yakında İstanbul Havalimanı’na gelenler ‘Welcome to 5G’ ile karşılaşacak” diyen Erkan, “5G açısından en temel konulardan biri 5G’de yerli ve milli teknolojiler ile ekipmanlar geliştirilmesinin önünü açmak. Bu ancak ülke ekonomisinin kaynaklarını daha etkin ve verimli kullanabileceğimiz yöntemler doğrultusunda ortak altyapının hayata geçirilmesiyle mümkün. Bu doğrultuda çalışmalarımızı son hızda sürdürüyoruz. Sektördeki tüm paydaşlar olarak el birliği ile Türkiye’nin kazandığı bir formülü hayata geçirmek için bu konuda elimizden geleni yapacağız” değerlendirmesinde bulundu.

YATIRIMLAR 7 MİLYAR TL’Yİ AŞTI

25 yıldır Türkiye’nin teknolojide öncü bir ülke olması için çalışmalarını ve yatırımlarını aralıksız sürdüren Turkcell’in 2019 yılında yatırımları 7 milyar TL’yi aştı. Son beş senede yaklaşık 26 milyar TL yatırım yapan Turkcell, Türkiye’nin en fazla yatırım yapan operatörü olmaya devam ediyor.