Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Dolar kurunda yatay seyir sürüyor! İşte 24 Mayıs güncel döviz Kurları

Merkez Bankası'nın faiz kararının ve likidite sterilizasyon adımlarının etkisiyle döviz kurları yatay seyir izledi. İşte güncel döviz kurları...
Dolar kurunda yatay seyir sürüyor! İşte 24 Mayıs güncel döviz Kurları
24 May 2024 09:57:48
Merkez Bankası'nın faiz kararının ve likidite sterilizasyon adımlarının etkisiyle döviz kurları yatay seyir izledi. İşte güncel döviz kurları...

Merkez Bankası'nın faiz kararının ve likidite sterilizasyon adımlarının etkisiyle döviz kurları yatay seyir izledi.

Dolar/TL güne 32,23 civarında başladı, Euro/TL ise 34,84 seviyesinde alıcı buldu.

Faiz kararı sonrası Dolar/TL, 32,20 civarında sabit kaldı, Euro/TL ise 34,95 seviyesinde işlem gördü.

Merkez Bankası, politika faizini dün piyasa beklentilerine uygun olarak yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı.

Türk ekonomisine güven artıyor

Yabancı bankalar, Türkiye ekonomisi hakkında olumlu raporlar yayınlamaya devam ediyor. Citi, Türk piyasalarının önemli bir dönüm noktasında olduğunu belirtirken, Bank of America, rezervlerdeki artışı vurgulayarak TL'deki uzun pozisyon önerisinde bulundu.

Merkez Bankası, piyasada fazla likiditeyi önlemek için çeşitli adımlar attı. Yabancı para cinsinden kredi büyümesine aylık yüzde 2 sınırlama getirilirken, TL ve kur korumalı mevduat hesaplarına uygulanan zorunlu karşılık oranları artırıldı.

Brüt döviz rezervleri 4 milyar 346 milyon dolar arttı

Toplam rezervler geçen hafta 139,1 milyar dolara yükseldi ve brüt döviz rezervleri 4 milyar 346 milyon dolar arttı. Swap hariç net rezervler, yerel seçimlerden sonraki süreçte 51 milyar doları aşan bir iyileşme kaydetti.

Yabancı yatırımcılar Türk tahvillerine olan ilgilerini sürdürdü. Son 8 haftada 5,8 milyar dolarlık tahvil alındı, bu da 11 yılın en güçlü girişine işaret etti. Geçen hafta net 1,34 milyar dolarlık tahvil alınırken, aynı dönemde 233 milyon dolarlık hisse senedi satıldı.

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimi beklentileri fiyatlamalarda belirleyici olmaya devam ediyor. ABD'de açıklanan güçlü ekonomik veriler, faizlerin beklenilenden daha uzun süre yüksek kalacağı beklentilerini destekledi. Piyasalar, 2024'te yalnızca 35 baz puanlık bir indirim öngörüyorlar; bu, yılın başında toplam 150 baz puanlık bir indirim beklentisinin gerisinde kalıyor.

VF kat sağ