Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Dostların kim, açıkla! Kılıçdaroğlu’ndan büyük itiraf

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘İlk seçimde dostlarımızla birlikte iktidar olacağız’ sözüyle Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin tek başına asla iktidar olamayacağını itiraf ettiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ise “Kılıçdaroğlu, Kandil’e, Atlantik ötesine ve Batı’ya göz kırpıyor’ dedi.
Dostların kim, açıkla! Kılıçdaroğlu’ndan büyük itiraf
27 Temmuz 2020 00:38:00
TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘İlk seçimde dostlarımızla birlikte iktidar olacağız’ sözüyle Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin tek başına asla iktidar olamayacağını itiraf ettiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ise “Kılıçdaroğlu, Kandil’e, Atlantik ötesine ve Batı’ya göz kırpıyor’ dedi.


HABER: ÖZLEM DOĞAN

Yıllardır sandıkta kaybetmeyi alışkanlık haline getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na CHP 37. Olağan Kurultayı’nda delegelerden tepki yağdı. CHP Kurultayı öncesi açıklama yapan ve kurultayın bir tiyatro olduğunu ifade eden CHP PM Üyesi İlhan Cihaner’in yanı sıra CHP’li Delege Nuriye Berberoğlu’nun suçlamaları CHP Kurultayını karıştırdı. CHP’nin 30 yıldır iktidar yüzü görmediğinden yakınan Berberoğlu’nun Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sert eleştirileri mikrofonu kapatılarak engellendi. Kılıçdaroğlu’nun “İlk seçimde dostlarımızla birlikte iktidar olacağız’ sözü ise tartışmalara neden oldu. CHP Kurultayını ve CHP’nin gidişatını TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Milat’a değerlendirdi.

Kurultay bir tiyatro

CHP Kurultayı öncesi açıklama yaparak kurultayının bir tiyatro olduğunu belirten CHP PM Üyesi İlhan Cihaner, “Selfie çekerek gittiler, sözde kurultayda memleket meseleleri tartışılacak ve buradan bir karar çıkacak ve biz geleceğimizi kurmak için toplanacağız. Bu ciddiyetle nasıl iktidara gideceğiz biz? Hepinizden imza alındı. 100'ün üzerinde imzayla son iki güne girdik. Birçok arkadaşımız bizim ofise gelirken yoldan çevrildi. Belediye başkanlarının, o arkadaşlarımızı aşıyla işiyle tehdit edildiğini gördük. O genel başkan yardımcılarını da biliyorum. Hepsinden hesap soracağız. Bir yoldaşını nasıl işiyle, aşıyla tehdit edersin sen? Bu alçaklıktır. Ekonomiyi batıran Ali Babacan ile mi ittifak yapacağız? Parti yağmacı bir çizgiye getirilmek isteniyor” dedi.

CHP’ye kendi delegesinden soğuk duş

CHP kurultayında kürsüye çıkan CHP’li Delege Nuriye Berberoğlu’nun sözleri de CHP’de adeta soğuk duş etkisi yaptı. ‘30 yıldır iktidar olamayan partimizde buradaki arkadaşları mutlu kılan nedir’ diye sorgulamamız lazım’ sorusunu soran Berberoğlu CHP’de yaşanan kaset skandalına değindi. Daha sonra “2 Mayıs 2019'da İstanbul seçimine günler kala, siyasi trafiğin en yoğun günlerinde Kalamış Yat Limanı'nda beraberinizdekilerin tüm telefonlarını kapatarak katıldığınız yat gezisinde kimlerle görüştüğünüzü açıklamadınız" şeklinde sözlerine devam ederken Kurultay yönetimi, Berberoğlu’nun Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirileri yüzünden mikrofonun sesini kapadı.

CHP için utanç verici açıklamalar

CHP Genel Başkan Aday Adayı İlhan Cihaner’in açıklamalarının CHP adına bir utanç olduğunu ifade eden TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, “Cihaner, imza toplanmasını engellemek için CHP’li yoldaşlarının bizzat CHP’li genel başkan yardımcısı ve belediye başkanları düzeyindeki isimler tarafından tehdit edildiğini söyledi. Bu, Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’nin hak, hukuk, demokrasi konusunda nerede durduklarının önemli bir kanıtıdır. Kılıçdaroğlu kendi iradesiyle düşünebilen biri değil. Kurultayda bir takım beraberliklerle iktidar olabileceklerini dile getirdi. Dostlarının isimlerini açıklayamaması başı başına bir sorundur. Bu dostların içinde Kandil ve Pensilvanya nerede yer alıyor diye kendisine sormak lazım” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun kulağına fısıldıyorlar

CHP Genel Başkanı’nın ‘İlk seçimde dostlarımızla iktidar olacağız’ sözüne açıklık getiren Güvenç, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemi aynı zamanda CHP’nin kendi başına iktidar olamayacağını bildiğinin de itirafıdır. Kemal Kılıçdaroğlu ‘Dün olduğu gibi bugün de tek başına iktidar umudum yok. Ancak kim olduğu belli olmayan dostlarımla iktidar olabiliriz’ şeklindeki söylemleriyle tabanına umut aşılmaya çalışıyor çünkü kulağına bu şekilde fısıldanıyor” ifadelerini kullandı.

CHP halkın gönlünde yer bulamaz

Türkiye’nin yerli ve milli bir ana muhalefeti hak ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, “Ana muhalefet partisi yapıcı, yol gösterici, sorumlu bir muhalefet anlayışı taşımalı. Elin değirmenine su taşıyan bir CHP bu kafayla milletten bir karşılık bulamaz. Kemal Kılıçdaroğlu CHP Kurultayı’nda ‘İlk seçimde dostlarımızla birlikte iktidar olacağız’ dedi. Bu sözüyle ister Kandil’e ister Atlantik ötesine isterse Batı’ya göz kırpsın. Kendisine ancak bahsettiği dostlarının yanında yer bulur ama milletin sinesinde hiçbir zaman yer edinemez” şeklinde konuştu.