Dolar (USD)
32.19
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2506.07
BIST 100
10895.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Dündar'a öyle Yücel'e böyle

Türkiye'de casuslukla suçlanan ve hakkında yakalama kararı bulunan Can Dündar'a kucak açarak Türkiye'ye iade etmeyen Almanya, Türkiye'de tutuklu bulunan Alman ajanı sözde gazeteci Deniz Yücel iadesini istiyor.
Dündar'a öyle Yücel'e böyle
12 Mart 2017 09:15:00
Türkiye'de casuslukla suçlanan ve hakkında yakalama kararı bulunan Can Dündar'a kucak açarak Türkiye'ye iade etmeyen Almanya, Türkiye'de tutuklu bulunan Alman ajanı sözde gazeteci Deniz Yücel iadesini istiyor.

KORAY TAŞDEMİR/İSTANBUL

Kandil'e gidip teröristlerle röportaj yapan, yazdığı Alman gazetesi vasıtasıyla "Kürtler yakılarak katlediliyor" yalanını tüm dünyaya servis eden ve bilen ajan Deniz Yücel Türkiye'de tutuklanınca, Almanya ayağa kalktı. Can Dündar'ı onur konuğu gibi karşılayan Almanya, kirli ilişkileri deşifre etmesinden korktuğu Deniz Yücel'in iadesini gündeme getirmişti. Birçok FETÖ'cü ismin Almanya'da ikamet ettiğini ifade eden yetkililer, Almanya'nın PKK terör örgütü üyelerine de en çok kucak açan ülkelerin başında geldiğini dile getiriyor. Yücel'in iadesini isteyen Almanya, aynı zamanda Türkiye aleyhine çalışan teröristlerin yuvası olmasını sümenaltı ediyor. Her türlü terör örgütüne kucak açan Almanya, savaştan kaçan Suriyeli mülteciler için ise sınırlarına Berlin duvarları inşa etmeye ediyor.

Tam bir çifte standart

Almanya'nın tutumunu çifte standart olarak tanımlayan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Milat Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, "Almanya bir yandan Türkiye'de casus olarak hakkında yakalama kararı bulunan can Dündar'a kol kanat geriyor, diğer yandan Türkiye'de tutuklu bulunan yine yasalara göre suç işlemiş kendi işine yarayan Deniz Yücel için devreye giriyor. Bu tam bir çifte standart. Almanya, FETÖ'cüsünden, PKK, DHKPC ve TİKKO'suna kadar birçok terör örgütü mensubunun sığındığı ülke. Almanya kendi işine yaradığı kimseleri koruyor" dedi.

Türkiye eskisi gibi değil!

Türkiye'nin köşeye sıkıştırılmak istendiğinin altını çizen Özdağ, "Bizi köşeye sıkıştırmak istiyor ama Türkiye artık eski Türkiye değil. Suriyeli mültecilere karşı çıkan Almanya, adeta terör örgütlerinin yuvası haline geldi. Almanya, sırtında yük olacak kendi işine yaramayacak grupları dışlıyor. Sadece Almanya değil, birçok Batı ülkesi bu şekilde davranıyor. Deniz Yücel ve Can Dündar üzerinden Türkiye'de demokrasi yok algısı oluşturma çabasında olan Almanya, kendilerini demokrat zannediyor" ifadelerini kullandı.

TDV kurban