Dolar (USD)
32.53
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2440.95
BIST 100
9719.03
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ZAHİD SOBACI: DÜNYA BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDECEK

TRT Belgesel yeni yayın dönemine birbirinden iddialı yeni yapımlarla giriyor. Merakla ve heyecanla beklenen yeni dönem içerikleri AKM'de gerçekleşen lansmanla tanıtıldı. TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, "Biz keşfetmeye, dünya bizi izlemeye devam edecek" dedi.
ZAHİD SOBACI: DÜNYA BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDECEK
28 Eylül 2022 11:38:51
TRT Belgesel yeni yayın dönemine birbirinden iddialı yeni yapımlarla giriyor. Merakla ve heyecanla beklenen yeni dönem içerikleri AKM'de gerçekleşen lansmanla tanıtıldı. TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, "Biz keşfetmeye, dünya bizi izlemeye devam edecek" dedi.

TRT Belgesel’in yeni dönem içerikleri Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen lansmanla tanıtıldı. Programa TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, milletvekilleri, medya ve kültür sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı. Zengin tür ve konu yelpazesiyle göze çarpan yeni sezon yapımları, yaşamın her alanına dair içeriklerle şekillendirilen TRT Belgesel’in çeşitlenen ekranında 23 yeni yapım ekrana gelirken, her bölümü merakla beklenen yapımları da yeni bölümleriyle seyirciyle buluşacak.

TÜRKİYE’NİN BAŞARILARI EKRANDA

Büyük ve güçlü Türkiye mücadelesinin ve başarılarının alın terini gözler önüne sermeye gayret ettiklerini ifade eden Zahid Sobacı, “Biz insanın gelişimine ve anlamlı bir yaşama katkı verecek şekilde, içeriklerimizi dünden bugüne, sualtından gökyüzüne, insandan ülkeye ve karıncadan aleme kadar büyük bir çerçevede izleyicilerimize sunmak üzere yeni döneme hazırlandık. Biz keşfetmeye, dünya bizi izlemeye devam edecek” dedi.

YENİ YAPIMLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR

İzleyenlere tarihten maceraya, insan hikayelerinden bilime kadar çeşitli kategorilerde içerikler sunan TRT Belgesel, birbirinden iddialı yeni yapımlarını izleyicilerle buluşturacak. “Savunma Sanayiinin Yalnız Dehaları”, “Oyunbozan”, “Maskelerin Ardında: Siber Savaş”, “Afetler”, “Dünyayı Darp Edenler”, “Karanlık Miras”, “30 Yılın Ardından”, “Tut Elimden”, “90’lar Dünyası”, “Türk İşi Gemiler”, “Çocuğum İçin”, “Açık Ateş”, “Ormanın Sırrı: Karakulak”, “Maceraya Engel Yok”, “Gönüllü Veteriner”, “Sualtı Ustaları”, “Türlerin İzinde”, “Ata Tohumları”, “Bir Arabesk Muhabbeti”, “Demir Atlı Yörükler”, “Kuru Pasta Gazoz”, “Dünyada Kadın Olmak” ve “Yüz Görümü” isimli yeni yapımlar ekranlara gelecek.

SAVUNMA SANAYİİNİN YALNIZ DEHALARI

TRT Belgesel’in öne çıkan yapımlarından Savunma Sanayiinin Yalnız Dehaları belgeseli Nuri Demirağ, Vecihi Hürkuş, Nuri Killigil, Şakir Zümre ve Necmettin Erbakan’ın mücadele dolu yaşamlarını dökü-drama yoluyla izleyiciyle buluşturacak. Milli hamlelerle güçlenen Türk Savunma Sanayii bütün ilhamını aldığı, tüm engellere rağmen vazgeçmeyip bu yola baş koyan Nuri Demirağ, Vecihi Hürkuş, Nuri Killigil, Şakir Zümre ve Necmettin Erbakan’ın mücadelesi Savunma Sanayiinin Yalnız Dehaları belgeseli TRT Belgesel’de izleyiciyle buluşacak önemli yapımlar arasında yer alıyor.

savunma sanayinin yalnız dehaları_6bc5cfc584f179c2b9bc0507de198d26.jpg

Yorumlar (1)

Volkan Deniz
Savunma Sanayinin Yanlız Dehaları Dizisinin Necmettin Erbakan Bölümünde Ülkemizde İlk Yerli Motoru yapan HASAN ÖZFİDAN a yer verilmesi çok güzel olmuş. Ülkemde ilkleri yapan bilim insanlarını tarihe gömmeyelim. Bu dizideki gibi sahip çıkalım.
1 ay 3 hafta önce Yanıtla