Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Dünya mutfağını alt üst eden 5 çılgın Türk

Açtığı restoranlar tüm dünyanın gözdesi haline gelen Türklerin hayat hikayeleri de sunmuş oldukları lezzetler kadar dikkat çekiyor.
Dünya mutfağını alt üst eden 5 çılgın Türk
22 Eylül 2019 11:47:00
Açtığı restoranlar tüm dünyanın gözdesi haline gelen Türklerin hayat hikayeleri de sunmuş oldukları lezzetler kadar dikkat çekiyor.

Koray Taşdemir

Türkiyeden dünyaya açılan 5 Türk vatandaşının açtığı restoranlar dünya çapında ünlere ulaştı. O isimler Nusret Gökçe, Hakkı Akdeniz, Burak Özdemir, Hüseyin Özer ve Orhan Yeğen. Her damak tadına hitap eden bu isimlerin kurduğu restoranlarda, dünyanın dört bir yanında her gün binlerce kişi yemek yiyor. Restoran sektörüne yeni kimlikler kazandıran bu isimlerden en dikkat çekeni hiç kuşkusuz Nusret Gökçe. Dünya çapında 'Nusr-et ' isimli restoranlarıyla ünlenen iş adamı bu günlerine gelebilmek için yokluklarla mücadele etmek zorunda kaldı.

Tüm dünya Nusreti tanıdı

1983 yılında maden işçisi bir babanın 5. çocuğu olarak Erzurumda dünyaya gelen Nusret Gökçe, maddi sebeplerden dolayı altıncı sınıfta okulu bırakmak zorunda kaldı. Kardeşlerinin okuması için Bostancı Kasaplar Çarşısında bir kasabın yanına çırak olarak işe giren Gökçe, biriktirdiği parayla Arjantin'e giderek dünya çapındaki diğer kasapların yanında çalıştı ve onlardan yeni teknikler öğrendi. Gökçe bir süre ABDde de çalıştı. Yaptığı menü New York Timesta yayınlanan Gökçenin şimdilerde New York, Miami, Doha, Dubai ve Abu Dhabide şubeleri var.

Silvandan New Yorka uzanan hikaye

Diyarbakırda Kanadaya, oradan da ABDye uzanan ilginç bir hikayenin kahraman ise Hakkı Akdeniz. 1997 yılında Diyarbakır’ın Silvan ilçesinden Kanadaya giden ve burada üvey abisiyle birlikte bir pizzacıda çalışmaya başlayan Akdeniz ABDye yelken açmak istedi. Şansı ilk günler yaver gitmeyen Akdeniz, burada parasız kalarak sokaklarda yaşamaya

VF kat sağ