Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Dünya yangınla boğuşuyor

Türkiye son bir haftadır yangınlarla mücadele ederken, dünyanın farklı bölgelerinden de yangın haberleri geliyor. İtalya, Yunanistan ve Kuzey Makedonya da orman yangınlarıyla mücadele ediyor.
Dünya yangınla boğuşuyor
03 Ağustos 2021 09:04:04
Türkiye son bir haftadır yangınlarla mücadele ederken, dünyanın farklı bölgelerinden de yangın haberleri geliyor. İtalya, Yunanistan ve Kuzey Makedonya da orman yangınlarıyla mücadele ediyor.

Akdeniz kıyı ülkelerinden İtalya’da 200’den fazla yangınla mücadele edilirken, 2 günde 116 yangının çıktığı Yunanistan’da başta Mora yarımadası olmak üzere, Rodos ve Mikonos adalarında da alevlerin önüne geçilemiyor

Yunanistan’da geçen hafta da başta Atina yakınlarındaki Dionisos bölgesi olmak üzere Magnisia ve Preveza bölgelerinde yüzlerce hektarlık ormanlık arazi kül olmuş, çok sayıda ev ve araç kullanılamaz hale gelmişti. İtalyan itfaiye kurumunun resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımlarda, dün itibarıyla ülke genelinde 800 yangının devam ettiği, bunlara havadan ve karadan 600’den fazla müdahalede bulunulduğu bildirildi.

Kanada

Kanada’da her yıl mevsimsel olarak yaşanan orman yangınları bu sene aşırı sıcaklar nedeniyle önceki yıllara nazaran etkisini daha da artırdı. Kanada Kurumlararası Orman Yangını Merkezi’nden alınan verilere göre, 28 Temmuz itibarıyla, farklı illerde 228 aktif yangın tespit edildi ve bu sayının 172’si kontrol altına alındı. Ülkenin British Columbia, Ontario, Alberta, Saskatchewan ve Manitoba eyaletlerinde bu sene yaklaşık 4 bin 800 yangın tespit edildi.

Rusya

Rusya’nın Sibirya bölgesindeki Yakutistan’da geçtiğimiz temmuz ayı ortalarında başlayan orman yangınları devam ediyor. Yüzde 80’i ormanlık alanlarla kaplı olan Yakutistan’daki yangın söndürme çalışmalarına Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’na bağlı 2 bin 250 personelin yanısıra 284 yangın söndürme aracı katıldı. Hala ek kuvvetlerin gönderilmeye devam edildiği Yakutistan’da temmuz ayı itibarıyla 163 ayrı noktada yangın çıktı. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı tarafından 163 yangından 138’inin hala devam ettiği ve bu bölgelerde yangınlara karşı mücadele edildiği aktarıldı. Kırsal bölgelerde ilerleyen yangın nedeniyle de birçok hayvan telef oldu.

Kuzey Makedonya

Kuzey Makedonya'nın doğusunda bulunan Koçana şehrinin dağlık kesimlerinde orman yangını çıktı.

Sosyal medyadaki görüntülere göre, birkaç farklı mevkideki yangınlar, şehir merkezini tehdit ediyor.

Başkent Üsküp'e yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki şehirde yangınların rüzgarın da etkisiyle bazı evlere sıçradığı görülüyor.

Koçana Belediye Başkanı Nikolço İliev, yaptığı açıklamada, şehrin üç taraftan da tehlike altında olduğunu ifade ederek, yangının söndürülmesi için kurumlardan yardım talebinde bulundu.

İliev, yangının rüzgar yönünde ilerlediği bilgisini paylaştı.

Kaynak: Yeni Şafak