Dolar (USD)
32.30
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2398.37
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Dünyanın konuştuğu o görüntülere ilişkin gerçek ortaya çıktı!

13 Ekim 2023 12:30:37
Kassam Tugayları tarafından esir alındıktan sonra serbest bırakılan bir Yahudi yerleşimci kadın, olay sonrası yaşadıklarını anlattı. İsrail'in kara propagandası elinde patladı.

Gazze'de, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından esir alındıktan sonra serbest bırakılan bir Yahudi yerleşimci kadın, olay sonrası yaşadıklarını anlattı. Kadın, kendisine ve çocuklarına zarar verilmediğini ve giyinmeleri için kıyafetler verildiğini belirtti.

Katar merkezli Al Jazeera, bu kadının ve çocuklarının serbest bırakılma anlarına ilişkin görüntüleri yayınladı.

Bizi serbest bıraktılar

Kadın, serbest bırakıldıktan sonra televizyona yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Çocuğum "Nigev" adlı bir askerin omzundaydı ve benimle buluşmak için çığlık atıyordu. Küçük kızım "Aishel" de ağlıyordu. Sonra Gazze'nin dışına çıktık ve bir evi gördük. Silahlı kişiler Gazze'ye dönerken Eishel'i getirdiler ve böylece iki çocuğumla birlikte kaldık. Anladım ki bizi serbest bırakmışlardı."

Ayrıca, Gazze'ye doğru yol alırken devamlı patlama sesleri duyduklarını ve yol boyunca bir hücre evi daha gördüklerini ekledi. Ancak, kendilerine dokunulmadığını ve Gazze'ye doğru yolculuklarının sürdüğünü belirtti.

Filistinlileri "hayvana" benzetti

Bu olayın ardından, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın Filistinlileri "hayvana" benzetmesi ve Gazze'ye uygulanacak tam bir ablukanın duyurulması gibi gelişmeler, bölgedeki gerginliği artırmıştı.