Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2411.14
BIST 100
10279.66
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Duygularımı müzikle ifade ediyorum

Sanatçı Mehmet Demirbağ yeni çıkardığı “Mekansız” albümüyle sektöre hızlı bir giriş yaptı. Demirbağ çok emek verdiğine dikkat çekerek; “Müziği duygularımı ifade ediş biçimim olarak görüyorum” dedi.
Duygularımı müzikle ifade ediyorum
18 Mart 2019 17:37:00
Sanatçı Mehmet Demirbağ yeni çıkardığı “Mekansız” albümüyle sektöre hızlı bir giriş yaptı. Demirbağ çok emek verdiğine dikkat çekerek; “Müziği duygularımı ifade ediş biçimim olarak görüyorum” dedi.

HABER-Gülden AĞ

Elazığlı sanatçı Mehmet Demirbağ ayrıca Elazığlılar Dayanışma Derneği başkanlığı görevini yürütüyor. Kürsübaşı programlarıyla dikkatleri üzerine çeken sanatçı Demirbağ, ud, bağlama gibi bir çok enstrüman aletini çaldığını ve önemli yerlerden eğitimler aldığını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti;

“Bakırköylü Sanatçılar Derneği'nde (BASAD) 1 yıl şan eğitimi aldım. Üsküdar Müzik Cemiyeti'nden 3 yıl usul dersi aldım ve 1 yıl Beyler Beyi Halk Korosu'nda eğitim aldım. Üsküdar Müzik Cemiyeti'nde ilk uzun havayı okuyan benim”

“Kültürümüzü yaşatmak için elimden geleni yapıyorum”

Folklor oynadığını ve dernek kapsamında verdiği eğitimlerle de birçok folklor oyuncusunu ülkeye kazandırdığını söyleyen Demirbağ, “6 tane folklor ekibim var. Halk oyunlarımız ve kültürümüzü seviyorum. Yaşatmak için elimden geleni yapıyorum. Televizyon programlarında sık sık ekibimizle yer alıyoruz. En son Esat abimizin (Esat Kabaklı) 50. Yıl gecesinde folklor ekibimle kendisine bir jest yaptık. Özellikle Elazığ kültürünü yaşatmak için büyük emek veriyoruz” dedi.

Mahalli müzik kültürüne dair çalışmalarıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçı kimliğini aldığını söyleyen Demirbağ Elazığ albümü yaptığını da vurguladı.

1,5 milyon kez izlendi

“Mekansız” isimli albümünü çıkarmayı çok istediğini ve sonunda da bunu başardığını ifade eden Demirbağ albüme dair şöyle konuştu;

“Albüme çok emek verdik, Mekansız isimli şarkımızın klip yönetmenliğini Buğra Kara yaptı. Klibimiz yayınlanalı 5 ay oldu ve ilk 2 ayda 1,5 milyon kez izlenerek Ekin TV'de en çok izlenen klip oldu. Albümümde “Neler Ettin” isimli parça bana ait, “Mekansız” isimli şarkımız ise Elazığlı Ruhi Baba lakaplı, derneğimize çok emek vermiş bir abimize ait. Ruhi Baba'nın şarkısına klip çekmek istedik bu sebepten de albümümüzün ismi Mekânsız oldu. 2 tane de Elazığ yöresine ait anonim şarkımız var albümde.”

Gençlere de hitap edebilmek için fantezi müzik yaptım

Demirbağ, gençlere de hitap edebilmek için albümü fantezi müzik temelinde oluşturduklarını belirtti.

Birçok önemli isimle sahne aldığını belirten Demirbağ, Bülent Serttaş, İbrahim Tatlıses, İzzet Altınmeşe ve Mustafa Keser ile sahne aldığını söyleyerek özellikle Kürsübaşı okuduğuna vurgu yaptı.

Çok emek vererek bu seviyeye geldiğini söyleyen Demirbağ sözlerini şöyle sonlandırdı;

“Emek vererek bu seviyeye geldim. Sahnelerimde şiirler okurum, halaylar çekerim. Müziğin alt yapısında yetiştim, milletin Hüseynik'i , Ahçik'i yalan yanlış okuduğu yerde ben Mestı Nazır'ı, Hüseyni Gazeli, Nevruz Gazel'i okurum.”