Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
35.08
Gram Altın
2460.74
BIST 100
10157.1
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

E okul giriş öğretmen giriş ekranı - MEBBİS

E-okul öğretmen girişi nasıl yapılır merak edilen konular arasında. Okulların ikinci dönemi başladı. E okul girişi ile devamsızlık ve not sorgulama işlemleri gerçekleştirilebilirsiniz. İşte e okul ve MEBBİS giriş ekranı ile ilgili ayrıntılar..
E okul giriş öğretmen giriş ekranı - MEBBİS
13 Şubat 2018 13:52:00
E-okul öğretmen girişi nasıl yapılır merak edilen konular arasında. Okulların ikinci dönemi başladı. E okul girişi ile devamsızlık ve not sorgulama işlemleri gerçekleştirilebilirsiniz. İşte e okul ve MEBBİS giriş ekranı ile ilgili ayrıntılar..

E-okul öğretmen girişi araştırılan konular arasında yer alıyor. MEBBİS giriş ekranına haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz. E okul girişi ile devamsızlık ve not sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor. İnternettin gelişmesi ve yaygınlaşması ile beraber artık çoğu şeyi internet üzerinden gerçekleştirebiliyoruz. Eğitim alanında da internetteki yeniliklerden faydalanılıyor. E-okul ve MEBBİS ekranları da bu kapsamda yer alıyor. MEBBİS sınav görevlendirme modülü giriş ekranı üzerinden TEOG sınavı görev yerleri ve sınav görev başvurusu yapılabilir.E Okul öğrenci girişi, devamsızlık bilgileri ve ders programı gibi birçok detayı öğrencilerle buluşturacak. E-Okul girişi aracılığıyla derslere girecek olan öğretmenlerin bilgilerini de görecek olan öğrenciler, ikinci dönem içerisinde derslerine girecek öğretmenlerin değişip değişmediğini öğrenebilecek. İşte, tüm bunların kolayca gerçekleştirilebileceği E Okul öğrenci girişi ekranı ve sistemle ilgili detaylı bilgiler

EOKUL GİRİŞ

MEBBİS GİRİŞ

MEBBİS ÖĞRETMEN GİRİŞİ

MEBBİS sınav görevlendirme modülü giriş ekranı üzerinden TEOG sınavı görev yerleri ve sınav görev başvurusu yapılabilir. MEB tarafından düzenlenen sınavlarda görev almak isteyen öğretmenler sisteme giriş yaparak başvurularını yapabilir. Sistem üzerinde aynı zamanda görev yerleri de sorgulanabilir. MEBBİS sınav görevlendirme modülü öğretmenlere büyük kolaylık sağlıyor.

MEBBİS NEDİR?

Mebbis; Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri'nin kısa adıdır. Yani Milli Eğitim Bakanlığı'nın sağladığı tüm hizmetler ve olanaklar Mebbis üzerinden yapılabiliyor. Mebbis öğretmen girişi modülü ile öğretmenler, müdürler, idari personel, öğrenciler ve veliler işlem yapabilmektedir. Bu uygulamada e-yatırım işlemleri, personel işlemler, halk eğitim işlemleri, e-okul, e-taşınır, açık öğretim kurumları işlemleri, e-akademi işlemleri, e-yurt işlemleri, e-burs işlemleri, evrak işlemleri gerçekleştirilmektedir. Bunların dışında sistemde; devlet kurumları modülü, e-yatırım işlemleri, meis modülü, meis sorgu modülü, e-alacak modülü, tefbis modülü, egitek sınav modülü, özel MTSK modülü, özel öğretim kurumları modülü, RAM modülü, TKB modülü, performans yönetim sistemi modülü, EBİTEFO-BİTEFO modülü, MEB internet erişim modülü, yönetici modülü, mal, hizmet ve yapım harcamaları modülü, kitap seçim modülü, sosyal tesis modülü, e-mezun modülü, döner sermaye modülü, İlköğretim Kurum Standartları modülü, özürlü birey modülü, öğretmenevleri modülü, faaliyet modülü, okul gelişim programı modülü gibi bir çok seçenek ve işlem bulunmaktadır. Ayrıca Mebbis'in hizmetleri arasında sendika, hizmet puanı, izin işlemleri, hastalık ve refakat izni, kişilerin özlük ve kimlik hakları, hizmet yılı gibi bütün bilgilere de ulaşılabilmektedir.

E-OKUL GİRİŞİ NASIL GERÇEKLEŞTİRİLİR?

Yenilenen e-okul sistemi artık öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin düzenli bilgi alabileceği bir platform haline geldi. Öğrenciler hakkında bütün bilgilerin var olduğu bu sistem, eğitim alanında büyük şeffaflık sağlarken bilgilerin erişim kolaylığı açısından da işleri oldukça kolaylaştıran bir yöntem haline geldi. Öğrencilerin sistem bilgilerine T.C kimlik no ve okul numaraları kolayca erişim sağlanabiliyor.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne başarılı bir giriş yaptıktan sonra sol menüde yer alan 'Not Bilgisi' seçeneğine tıklayın.

Bu seçeneğe tıkladıktan sonra açılan pencerede öğrencinin not bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz.

Not bilgileri arasında öğrencinin yazılı ve sözlü sınavlardan aldığı notlar, performans/proje ödevinden aldığı notlar gibi notlar ve ortalamalar yer almaktadır.

Mobil E-Okul sisteminde veliler, Sınav ve Proje Bilgileri, Not Bilgileri, Ders Programı, Devamsızlık Bilgileri, Nakil İşlemleri, Yerleştirme ve Sınav Bilgileri, Okul duyuruları, Okuduğu kitaplar gibi bilgileri sistem sayesinde anlık olarak takip edebilmektedir.

E-OKUL İLE NOT SORGULAMA

E-Okul sistemine giriş yapıldıktan sonra, ekranın sol tarafından yer alan menüden istenilen işleme ulaşılabilir. 'Not Bilgisi' bağlantısı açılarak, öğrencinin mevcut sınıfına ait ders notları görülebilir. Aynı bağlantı üzerinden, geçmiş yıllara ait not bilgilerine de ulaşılabilir. Notların görülebilmesi için, öğretmenler tarafından sisteme girilmiş olması gereklidir.

MOBİL UYGULAMA ÜZERİNDEN KOLAY YÖNETİM

Akıllı telefonların kullanımının sıklaşmasıyla birlikte kamu kurumlarının bu ilerlemeye adaptasyonu da gecikmedi. Mobil uygulama ile erişim kolaylığını öğrenci, veli ve öğretmenlere de sunan Milli Eğitim Bakanlığı, İOS ve Android kullanıcıları için E-Okul VBS uygulamasını erişime açtı.