Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Edirne'yi sağanak vurdu

Edirne'de etkili olan rüzgar ve kuvvetli sağanak hayatı olumsuz etkiledi.
Edirne'yi sağanak vurdu
06 Ağustos 2023 15:07:45
Edirne'de etkili olan rüzgar ve kuvvetli sağanak hayatı olumsuz etkiledi.

Şehirde öğle saatlerinde aniden başlayan sağanak yağmur, birçok vatandaşı hazırlıksız yakaladı. Yağmurun şiddetiyle dışarıda olanlar, iş yerlerinin girişleri ve otobüs durakları gibi sığınacak yerlere yönelerek korunmaya çalıştı. Islanmamak için telaşla çatı altlarına sığınan insanlar, yağmurun azalmasını bekledi.

Sağanak nedeniyle araçlar su biriken yollarda ilerlemekte güçlük çekti.

İlhami Ertem ve Güngör Mazlum Caddeleri su birikmesi nedeniyle araç trafiğine kapatıldı.

Yağmur öncesi etkili olan rüzgar nedeniyle Uzunkaldırım Caddesi'nde bir ağaç, park halindeki bir otomobilin üzerine devrildi.

Sarayakpınar köyü yolunda da devrilen ağaç nedeniyle trafikte aksama yaşandı.

saganak_961993556e16b57d0be9776e57a2d26a.jpg

Türkiye genelinde yüksek sıcaklık ve nem etkisini sürdürmeye devam ediyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık bugün de etkisini sürdürecek. Uzmanlar çarşamba gününe kadar etkisini sürdürecek olan sıcaklara karşı önlem olarak 11.00-16.00 saatleri arasında güneşe maruz kalınmaması uyarısında bulundu. İşte 6 Ağustos güncel hava durumu raporu...

Meteoroloji, 6 Ağustos hava durumu raporunu yayınladı. Rapora göre; hava sıcaklığı Ege ve Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da mevsim normallerinin 2 ila 4 derece, diğer bölgelerde ise 4 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam edecek. Uzmanlar ise güneş çarpmasına karşı vatandaşları uyararak, özellikle saat 11.00-16.00 arasında dışarı çıkılmaması gerektiğini belirtiyor. İşte il il güncel hava durumu raporu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin kuzeybatı ve kuzeydoğu kesimleri ile Doğu Akdeniz'in parçalı yer yer çok bulutlu, Edirne, Çanakkale ve Osmaniye çevreleri ile Adana'nın kuzey ve doğu, Kahramanmaraş'ın güneybatı, Hatay'ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının, Ege ve Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da mevsim normallerinin 2 ila 4 derece, diğer bölgelerde ise 4 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yarın(Pazar) sabah saatlerinde Marmara ve Kuzey Ege'de güneybatıdan kuvvetli (30-60km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının 25 derece ölçüldüğü Edirne'de yağışın akşam saatlerine kadar aralıklarla sürmesi bekleniyor.

Kentte hava sıcaklığının hafta boyunca mevsim normallerinde olacağı öngörülüyor.

AKINTIYA KAPILAN KADIN YAŞAM MÜCADELESİNİ ANLATTI