Dolar (USD)
32.45
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2436.20
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

El Vasi isminin manası nedir? Zikrinin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna

"Rahmet, kudret ve ilmi ile her şeyi ihata eden" anlamına gelen El Vasi Esmaül Hüsnası''nın faziletleri nedir? El Vasi Esmaül Hüsnası hangi durumlarda okunur? Ebced değeri nedir? İşte sizlere El Vasi ismi şerifin anlamı, fazileti ve sırları...
El Vasi isminin manası nedir? Zikrinin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna
06 Mart 2019 12:31:00
"Rahmet, kudret ve ilmi ile her şeyi ihata eden" anlamına gelen El Vasi Esmaül Hüsnası''nın faziletleri nedir? El Vasi Esmaül Hüsnası hangi durumlarda okunur? Ebced değeri nedir? İşte sizlere El Vasi ismi şerifin anlamı, fazileti ve sırları...

"Rahmet, kudret ve ilmi ile her şeyi ihata eden" anlamına gelen El Vasi Esmaül Hüsnası'nın faziletleri nedir? El Vasi Esmaül Hüsnası hangi durumlarda okunur? Ebced değeri nedir? İşte sizlere El Vasi ismi şerifin anlamı, fazileti ve sırları...

El-Vasi İsmi

El-Vasi : Mutlak ve hakiki Vasi, İlmi, rahmeti, kudreti, afv ve mağfireti geniş ve sonsuz olan Allah.

El-Vâsi Esmasının Anlamı

Nimeti bol olan, İlmi, rahmeti, kudreti, af ve mağfireti geniş ve sonsuz olan. Sonsuz genişlik ve tahammül sahibi; ilim ve ihsanı her şeyi içine alan manasını içerir.

Günlük okumalarda 5 vakit namazların arkasından 11 Fatiha suresini okuyup, ardından 137 kere “Ya Vasi Celle Celalühü” ismi şerifini okumaya devam eden kişinin, Allah rızkını artırır, ahlakını güzelleştirir, hiç bir zaman sıkıntıda koymaz. Ummadığı nimetlere kavuştuğu gibi duaları kabul amelleri de makbul eder Yüce Mevla…

El-Vasi İsmi Arapçada “genişlik, imkân, zenginlik, takat, kudret” gibi anlamlara gelen ve bu ismin kökünü teşkil eden “vüs-sea” kökü, Kurân-ı Kerîm’de daha çok Allah’ın ilim, rahmet, mağfiret ve kudretinin genişliğini vurgulayan içeriklerde kullanılıyor.

Pazartesi günü bu ism-i şerifi ‘El-Vasi Celle Celalühü’ diye 137 defa zikreden ve zikretmeye devam eden kimseler ne isterse isteğine ve dileğine kavuşuyor. Üzerinde gam, kasavet ve keder ağırlığı kalktığı gibi rahata da kavuşup,huzur ve mutluluğa nail oluyor.

El-Vasi : الواسع

Bağışlaması bol ve rahmeti çok olan.

El-Vâsi Esmasının Ebced Değeri ve Zikir Saati

Zikir Sayısı :137

Zikir Günü : Pazartesi

Zikir Saati : Ay

Sabah gündoğarken,

İkindi namazı sonrasında

Gece yarısından sonraki bir vakitte

Bu esma-ı zikir ‘El-Vasi-YaVasi’ diyerek çekilir

El-Vasi : Ayrıca her gün 137 kere zikreden, haset, fesat ve huzursuzluklardan huzur ve rahata kavuşur, geniş rızık elde eder.

El-Vâsi İsminin Anlamları

Bağışlaması bol ve rahmeti çok olan Rahman. Bağışlaması bol ve rahmeti çok olan demektir. Yarattıklarına maddî ve manevî genişlik veren Yüceler Yücesi Mevlamızdır. Lütfu bol olan anlamına gelir.

İlim ve insanı her şeyi içine alan. Rahmet ve kudret sahibi, ilmi ile her şeyi ihata eden.

BismillahirRahmanirRahim

“Yarattıklarına maddi ve manevi genişlik verendir.”

Bakara Süresi : 247. Ayet

El-Vâsi İsminin Özellikleri Faziletleri Ve Faydaları

Havas ve Esrarı

Sağlıklı, uzun bir ömür için “Ya Vasi” zikrine devam edilmelidir.

Her gün 137 adet “Ya Vasi” ism-i şerifini zikreden, haset, fesat ve huzursuzluktan huzur ve rahata kavuşur, geniş rızık elde eder.

“Ya Vasi” ism-i şerifini vird edinen kimsenin üzerindeki gam, kasavet ve keder ağırlığı kalkar. Rahata kavuşur, huzur ve mutluluk kazanır.

Her gün 18769 defa ” Ya Vâsi Cellle Celâlühû ” zikrine devam eden ummadığı nimetlere kavuşur. Her duası kabul olunur.

Her gün “Ya Vâsi Celle Celâlühû” ism-i şerifini okumaya devam edenin rızkı bol olur ve zenginleşir.

“Sizin ilâhınız, ancak kendisinden başka hiçbir ilâh bulunmayan Allah’tır. Onun ilmi her şeyi kuşatmıştır.”

Tâ-Hâ Sûresi : 98. Ayet

“Mallarını Allah yolunda harcayanların durumu, yedi başak veren ve her başakta yüz dâne bulunan tohuma benzer, Allah dilediğine kat kat verir: zira Allah, Vasi’dir, Âlîm’dir.”

Bakara Süresi : 261.Ayet

El-Vasi İsmi

Cevşen-ül Kebir’den Duası

Ve es’elüke biesmâike

Yâ Mâni’ Yâ Dâfi’ Yâ Nâfi’ Yâ Sami’ Yâ Râfi’ Yâ Sâni’ Yâ Şâfi’ Yâ Cami’ Yâ Vâsi’ Yâ Mûsi’ سُبْحَانَكَ يَا لآَ اِلٰهَ اِلآَّ اَنْتَ اْلاَمَانُ اْلاَمَانُ خَلِّصْنَا مِنَ النَّارِ

Sübhâneke lâ ilahe illâ ente’l-emâ-ne’l-emâne hallisnâ mine’n-nâr.

Allah’ım ben, ismin hürmetine sana el açıyor (yalvarıyorum), Ey (istemediği şeye) engel olan, Ey (zararlı şeyleri ve engelleri) defeden, Ey yücelten, Ey (her şeyi) sanatla yaratan, Ey menfaat ve fayda veren, Ey (bütün) sesleri işiten, Ey (istediğini istediği şekilde) toplayan yapılan şefaati kabul eden), Ey (rahmeti) geniş olan, Ey (başkalarına rahmet ve nimetini) genişletip bollaştıran! Münezzehsin sen, Ey kendisinden başka bir ilah olmayan…

Kurtar bizi ateşten ey Rab”im! Bütün kusurlardan münezzehsin, Senden başka ilah yok. Eman ver bize. Bizi cehennemden kurtar.

Amin… Ecmain…

El Mucip isminin manası nedir? Zikrinin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna