Dolar (USD)
32.39
Euro (EUR)
34.72
Gram Altın
2435.13
BIST 100
9987.95
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ELEKTRİKLİ ARABA NASIL YIKANIR?

Elektrikli araç kullanımından sonra merak edilen konulardan biri elektrikli araba nasıl yıkanır sorusu olarak öne çıkıyor.
ELEKTRİKLİ ARABA NASIL YIKANIR?
06 Nisan 2023 15:15:07
Elektrikli araç kullanımından sonra merak edilen konulardan biri elektrikli araba nasıl yıkanır sorusu olarak öne çıkıyor.

Elektrikli araç kullanımından sonra merak edilen konulardan biri elektrikli araba nasıl yıkanır sorusu olarak öne çıkıyor.

Elektrikli araçların yaygın bir şekilde kullanılması ile birlikte araç bakımının nasıl yapılacağı da bir çok kişi tarafından merak ediliyor. Araç bakım ve temizliği araçtan alınacak performansın diri kalmasına yardımcı olan etmenlerin başında geliyor. Dolayısıyla iyi bakılmış bir aracın kullanım ömrü bakımsız bir araca göre daha uzun oluyor. Arabalarda bakım hem içten hem dıştan yapıldığında daha etkili oluyor. Düzenli periyotlarla araç bakımı yaptıran kullanıcılar araçlarında meydana gelen arızaları azalttığı gibi oluşabilecek arızalar için de erkenden önlem almış oluyor. Elektrikli araçların kullanımı diğer araçlarla kıyaslandığında hem daha keyifli hem de biraz daha dikkat gerektiren yönü ile ön plana çıkıyor. Aracını kendisi yıkayan araç kullanıcıları elektrikli araba yıkamanın bir zararı olup olmadığını da araştırıyor. Elektrikli araba yıkama konusu diğer araç modelleriyle aynı olsa da diğerlerine oranla daha özenli olmayı gerektiriyor. Dolayısıyla elektrikli araba suya dayanıklı mı? konusu da merak edilenlerin başında geliyor. Elektrikli araç modellerinde bir egzoz borusu yer almadığından motora su kaçırmak gibi bir durum söz konusu olmuyor.

elektrikli araç_c66b8536d53d350ea5d89da6ebcb3e6b.jpg

ELEKTRİKLİ ARABA NASIL TEMİZLENİR?

Elektrikli araba nasıl temizlenir sorusunu merak edenler için, aslında yanıt oldukça basittir. Biraz dikkat ve özen ile bu işin üstesinden gelinebilir. Elektrikli aracı yıkama işlemi diğer benzinli araç modellerini yıkamakla neredeyse aynıdır. Ancak elektrikli araçlarda bulunana elektrik aksanları bu noktada fazlasıyla dikkat gerektirir. Aracı yıkarken tek dikkat etmeniz gereken alan elektrikli aksanların zarar görmesinden kaçınmaktır. Kaputun alt kısmında yer alan elektrik aksanlarına tazyikli su püskürtmekten kaçınmak aracın yıkanmasında alınabilecek önlemlerin başında gelir. Belirli noktalara su değdirmedikten sonra yıkama işlemi kolaylıkla tamamlanabilir. Aracın iç ve dış temizliğini yapmak için öncelikli olarak gerekli malzemeler hazırlanır. Ancak yıkama işlemi gerçekleştirilmeden önce aracın garanti kapsamından çıkmaması için yıkama koşulları ile birlikte motor bakımı için kullanım kılavuzu mutlaka incelenmelidir. Ayrıca araç şarj halindeyken ya da şarj kısmı açıkken su ile temas ettirilmesinden kaçınılmalıdır. Yine şarj ekipmanının da su ile teması mutlaka önlenmelidir. Araç gölge ve serin bir ala çekildikten sonra aracın soğumasına izin verin. Araç soğuduktan sonra iç ve dış temizliğine başlanabilir. Araç temizliğine başlarken öncelikle paspasları çıkararak temizlik işlemine başlayabilirsiniz. Ancak bunun için sıralama yine aracın kullanıcısına göre değişir. Bir koca içerisine ılık su alarak biraz araç yıkama deterjanı ekleyip bir sünger yardımıyla aracınızın dış yüzeyini temizleyebilirsiniz. Aracın temizlenme işlemi bittikten sonra durulama ve kurutma işlemleri yapmayı unutmayın.

araba_08e9fe866a06992cf3427bfcdac1e1ec.jpg

ELEKTRİKLİ ARABA NE SIKLIKLA YIKANIR?

Araç kullanıcılarının merak edip araştırdığı konular arasında elektrikli araba ne sıklıkla yıkanır sorusu da dikkat çeker. Aracın kullanım alanlarına göre bu durum değişkenlik gösterebilir. Zorlu kış şartlarında çamurun ve tozun yoğun olduğu alanlarda kullanılan aracın temizlik ve bakımı sık aralıklarla yapılır. Ancak çamurlu ve tozlu yollarda kullanılmayan araçlarda bu süre iki haftada bir olarak belirlenebilir. Tozlu alanlarda kullanılan araç hem içten hem de dıştan kirlenir. Bu da aracın kirli bir görüntü kazanmasına neden olurken tozun araç haznesine girmesi zamanla yeni sorunların doğmasına sebebiyet verebilir. Ayrıca araç üzerinde bulunan kuş pisliği ya da yol katranları araca zarar verebilir. Bu yüzden bunların en kısa sürede araçtan giderilmesi önerilir. Aksi takdirde bu kalıntılar zaman içerisinde aracın boya ve döşemesine zarar vererek aşınmaların meydana gelmesine yol açabilir.