Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Elektromanyetik saldırıya dikkat!

İki haftada 3 F4'dümüzün düşmesi üzerine gözler elektromanyetik savaşa çevrildi. Uzmanlar bu teknikle uçak ve uyduların düşürülüp gemilerin batırılabileceğini söylüyor.
Elektromanyetik saldırıya dikkat!
07 Mart 2015 01:00:00
İki haftada 3 F4'dümüzün düşmesi üzerine gözler elektromanyetik savaşa çevrildi. Uzmanlar bu teknikle uçak ve uyduların düşürülüp gemilerin batırılabileceğini söylüyor.

İSMAİL ZELVİ

Türkiye'yi yasa boğan uçak kazalarının ardından, elektromanyetik savaş, yüksek teknolojiye yatırımlar tartışılmaya başlandı.Dünya'nın kullandığı teknoloji ile yeni bir boyuta geçtiğini belirten Prof. Selim Şeker, "Artık felçli bir hastanın beynine bağlanan elektrotlarla savaş uçakları kumanda edilebiliyor. Gönderilen elektro manyetik sinyallerle uçakların kumanda sistemleri kilitlenebiliyor. Ancak Türkiye'deki bu kazalar kara kutuların çözülmesi sonucu ortaya çıkar" dedi.

Uçakların bakımını İsrail yaptı

Uçakların bakım ve onarımlarının Türkiye'de yapılmadığını belirten Prof. Şeker, "Bu uçakların bakımı İsrail'de yapıldı. İsraile ne kadar güvenebiliriz. Skorsky helikopterlerinin bakımıyla ilgili yaşanan sıkıntıları biliyoruz. Türkiye bir an önce yüksek teknolojiye yatırım yapmalı. İran bile kendi füzesini üretiyor. Biz uçaklarımızın bakımını İsrail'e emanet ediyoruz" dedi.

ABD bize uçak satıyor ama teknoloji satmıyor

Malatya ve Konya'daki kazaların Rutin uçuşlar sırasında meydana geldiğini belirten Prof. Şeker, şunları söyledi: "Bu kazalar rutin bakımların tam olarak yapılmamasından kaynaklanıyorsa büyük bir fecaat. ABD bize uçak satıyor ama teknoloji satmıyor. O uçakları uçurmak için bir an önce teknolojiyi ülkemize getirmek zorundayız. Kendi uçağımızı kendimiz yapmalıyız."

Siyasi cinayetlerin sebebi de aynı

Uçak kazalarında işlenen siyasi cinayetlere de dikkat çeken Prof. Şeker, "Pakistan devlet başkanı Ziya Ülhak, böyle bir kaza süsü verilmiş cinayete kurban gitti. Eşref Bitlis ve Muhsin Yazıcıoğlu helikopterlerinin düşürülmesin de de elektromanyetik sinyallerin gönderilme ihtimali çok yüksek. Füzesini ve uçağını İran, Endonezya, Çin yapıyor biz niye yapmıyoruz" dedi.

Elektromanyetik tedavi görenler oldu

Uzaktan elektronik dalgalarla uçakların düşürülmesinin herkesin bildiği bir şey olduğunu belirten Prof. Şeker, "Bugün ABD felçli insanın beynine bağlanan elektrotlarla F16 uçağını uçuracak teknolojiyi yakaladı. Eski Başbakan Ecevit'in titreme hastalığı, elektromanyetik terapi ile iyileştirildi. Mucize filmini izlerseniz dünyanın ileri teknoloji ile yakaladığı seviyeyi daha yakından görebilirsiniz" ifadelerine yer verdi.

Tedbir alınmazsa uçaklar yine düşer

Uçak kazalarından sonra Genelkurmay'ın bir süre uçuşları iptal ettiğini bu yüzden de kaza yaşanmadığını savunan Prof. Şeker, Önemli olan uçakları her an uçuşa hazır tutmaktır. 20 senelik 30 senelik uçakların ömürlerini uzatmakla bu kazalar her zaman görünür. Biz uçakları ABD'den alıyoruz, İsrail'e tamir ettiriyoruz. Ne kadar güvenelim. Genel Kurmay bu uçakların sigortası var mıydı, garantisi var mıydı? Bunları açıklamak zorunda" şeklinde konuştu.